Valborgsmässoafton

Vi blev bjudna att fira in våren ute på landet med Geetha, Rickard och Ebba. Kändes som en bra idè, vi packade in tjejerna i bilen och körde till Bråten (Norra Unnaryd)
Ebba
och Siri cyklade, blåste såpbubblor, gungade och åkte rutschkana. Geetha fixade med grillen. C tvättade bilen och jag glassade i solen samt höll ett öga på barnen. (Rickard  klippte sig inne i stan men kom lagom till maten var färdig, eller hur Geetha? Ha ha)



Det var mycket varmare än inne i stan...




Ellie kunde ligga ute på en filt

Idag har lilla älsklingen vänt sig från mage till rygg för första gången. När hon väl fixat det en gång vände hon fler gånger. Nu kan vi inte räkna med att hon ligger still längre.



Vi har det skönt i solen, jag i nya koftan

När vi ätit grillspett, klyftpotatis, sallad, efterrätt och druckit kaffe var det dags att bege sig till brasan. Vi blev lite sena... både Siri och Ellie behövde ny blöja och alla skulle ha varmare kläder på sig för nu började det bli kyligt.



Det var den minsta majbrasa jag någonsin sett... men det råder eldningsförbud på många platser så man kan inte va nog försiktig





Siri och Ebba lyssnar andaktsfullt på kören som sjunger in våren





Kvällen avslutades med en korv till Ebba och Siri, de vuxna var allt för mätta.






Vi körde hem direkt efter brasan. C är förkyld och kom in i en svacka. Barnen var trötta. Ellie kom inte till ro. Vi satt i bilen på väg hem vid nio-tiden. Så kan det bli....
Imorgon är det 1 maj och officiellt vår, vi är hellediga... Så Skönt!!! Vi får se vad vi hittar på... Natt. natt.

Lunch

Min priotering i förmiddags var att göra mej klar innan Ellie blev för trött. Sängarna lämnades obäddade och kläder och annat småplock som var framme fick vänta. Brukar annars försöka städa i ordning här hemma under tiden Siri  är på förskolan. Jag blev färdig i tid och promenerade med trollungen i vagnen in till stan, Jag hade ett par ärenden att uträtta. Min ambition var att hitta något att ha på mig till dopet.... blev inte så, orkade inte klä av mej och prova något.
Shoppade däremot en söt rosa volangkofta och ett amningslinne på Lindex.
Har  Lindex plötsligt blivit trendigt eller har jag blivit out of fashion? Jag vet inte. känns inte lika viktigt att ha det allra senaste längre...

C ringde och var klar tidigt, jag bad honom börja med lunchen.



Chili med choritzo, receptet finns (som vanligt )på www.arla.se

C lagade maten, jag stod för planeringen av måltiden och fixade sallad. Det här var gott men passar kanske bättre en fredagskväll...Anledningen till att vi åt rätten till lunch är att C alltid är sugen på pizza eller liknande dagen efter match, jag orkar inte se en pizza för tillfället och nu är matcherna så tätt. Då är det inte lämplig kost.

Efter lunch skulle C iväg på ett möte och jag tog Ellie i babybjörnen för att hämta Siri.




Det blåste kallt men var strålande sol.

Morgonstund

Var uppe tidigt idag med en pigg liten trollunge. Hon vaknar, sen ligger hon och leker med sin snuttetiger, jollrar. är på toppen humör. Tyvärr är jag lite seg före sju och hade gärna sovit en stund till. Men, men, det är strålande sol och spirande vår,det hjälper att få upp humöret.
När Ellie pratat en stund i sin säng stiger vi upp för att inte väcka Siri och C.  Ammar, ny blöja, lägger oss i soffan... Hon tittar på mej och ser så kär ut så mitt hjärta smälter. De stunderna väger upp allt skrik och gnäll.




Söt i lilla Lovas elefantpyjamas


Skruttungen kom upp när Ellie och jag varit vakna en bra stund. Hon var så söt inatt/tidig morgon... Siri har blivit "pappas flicka", jag är den auktoritära och C den roliga farbron, inte så konstigt att han står högt i kurs. Igår sa hon att hon bara tycker om pappa. Jag vet att så inte är fallet men det känns ändå. Därför var det en extra skön känsla när hon vaknade fram på småtimmarna och ropade "mamma, mamma, kom" när C gick in för att hämta lilla sötnosen säger hon "näe, mamma kom, mamma bära mej!"




Siri hjälpte mej att göra fruktsallad till frukosten


Nu har Ellie redan hunnit ta en powernap och bli pigg igen. Siri har cyklat med C till förskolan. C ska snart iväg på träning och jogga gårdagens match ur benen. Södra tog ett rejält kliv upp i tabellen igår. Ligger nu på en tredje plats... nästa match mot Åtvidaberg blir spännande. Den går av stapeln på måndag. "Heja, heja, min pappa" som Siri brukar säga.




Siri redo för bus och äventyr

Dagens....

Vi börjar med vad som hände vid frukosten idag.

Dagens nykomling: Haren som skuttade omkring utanför fönstret och letade mat i rabatten




Siri tyckte det var lite konstigt, Vi sjöng "I ett hus vid skogens slut..."




"Mamma, haren kan inte komma in nu"


Dagens pasta: Fullkornspasta med lax, citron och wasabi (vi tog pepparrot istället) finns recept på www.arla.se  Smakade bättre än det såg ut... gott och enkelt




Dagens samtal: Dopsamtal med prästen Kjell, en man i fyrtioårsåldern. Han verkade ha koll på läget. Vi gick igenom dopakten över kaffe och fika. Han tyckte det var trevligt med en egenskriven text (Geetha´s) . Bra att inleda med. Hon läste den för mej idag och den var Superbra! Jag får se hur jag gör om jag ska läsa eller inte...känns överflödigt när hennes säger så mycket mer.


Dagens samtalsämne: Lilla trollungen gymmade lite, sen satt hon i knät för att tillslut tröttna på Kjelle och somna.




Ellie i Lindexjeans och body från Molo (Bodyn ärvd av Siri som fick den av familjen Gustavsson)


Dagens mamma outfit: Jag är glad när jag hinner duscha och tvätta håret på morgonen. Det är en bonus att även hinna välja kläder...



Kofta, blus HM, jeans från james, amningslinne Lindex.


Dagens lek: Siri lagade mat på sin spis i köket, under tiden stekte jag pannkakor och gjorde smoothie. Hon plockade ut alla plastbunkar, muggar och annat ur ett underskåp där allt bara är intryckt. Sen var det bara för mej att försöka få in allt igen.


 

Siri har ekologisk tröja från www.villervalla.se jeans p.o.p


Kvällen slutade för lilla skruttungen vid halvåtta tiden med...

Dagens bok: "Sov gott pappa!" sa Lilla Spöket Laban. av Inger och Lasse Sandberg.
Först läste jag för Siri  sen läste hon för mej. Jag blev imponerad, det var längesen vi läste den här boken innan ikväll men hon kom ihåg det mesta.



En bra bok med upprepningar och färger.


Dagens match: Södra- Vasalund
som precis i skrivandets stund är slut 3-1. Jag har följt matchen via textTv...men läste på www.j-sodra.se  att Vasalund är nykomling i superettan och hade samma poäng som Södra före kvällens match. Målen gjordes av Santos 23minuten, Backman 68 minuten och sen Santos igen i 83 minuten. Bra gjort!!!
Jag hoppas är pigg när han kommer hem, kände sig förkyld och seg i eftermiddag men ingen feber eller halsont som han annars brukar få..

Sista dagen i april imorgon, ser framemot valborgsfirande med Geetha, Richard och Ebba.
















Mitt lilla barn

Ett barn ska jag ha
när jag blir stor
med smala ben
och mjuka skor
små vassa tänder
och skära händer
mage som en sockertopp
och ljustbrunt hår
precis rakt opp
Och om mitt barn får ont i magen
några gånger
ska jag sjunga för det
jättefina sånger
och jag ska byta blöjor på mitt barn
och sätta på små kläder
och världens minsta gummistövlar
ifall det blir dåligt väder
Men
ska jag säja
Akta dej för eld
och djupa vatten
Spring aldrig aldrig bort från mej 
i den svarta natten

Text Barbro Lindgren


En fin lättsam text med härlig känsla.... funderar på att läsa den på Ellie´s dop. Det här är tredje versen men jag tror det räcker, tycker  mest om den.
Vi ska ha dopsamtal med prästen (Kjell Danfors) här hemma efter lunch. Känner att det hade varit trevligt med sång men jag vågar inte sjunga... frågade Geetha  om hon kunde tänka sig, men hon kände som jag. (Hon ska vara fadder)
Däremot skickade hon ett sms där det stod att hon skrivit en egen dikt. Jag blev jätteglad! Stort Tack!!!!
Vi är så oengagerade i det här... Stackars lilla trollungen.
Siri hade sommar fest utomhus på Öland med vin , mat, gitarrspel och en egen sång. Vi orkar inte det just nu. (Egen sång hade varit trevligt. Fredrik Loven komponerade och framförde)
Vi är glada att det är så många som kommer trots att det är lång resa för de flesta, sen får vi hoppas att det blir en trevlig dag! 




Mankan är gudfar till Ellie





Ellie med gudmor


Jag blir lite nervös inför samtalet, vi är inte  jättereligösa.. prästen kanske tycker man ska läsa bibeltexter. Det är inte bara trollungen som ska döpas utan två bebisar till (tror jag) Jag läste på www.dopguiden.se  där finns lite mer tradionella dikter och böner , vi får se vad han tycker. Han lät som en modern präst när vi pratades vid på telefon, en mörk, djup, förtroendegivandestämma.
Dopet kommer äga rum här i Jönköping  i Slottskapellet, lite mindre än Sofiakyrkan som rymmer mer än tusen personer..... 


Eftermiddag

Vi har varit en liten stund i lekparken men Ellie vaknade idag också. Jag lät henne ligga kvar i vagnen och fick gå omkring under tiden Siri lekte. Vi stannade inte så länge utan gick hem och åt mellanmål.




"Mamma, jag blir kladdig"

Efter macka, mjölk och frukt, lekte Siri sångsamling. "En bild säger mer än tusen ord"




"Sjörövarfabbe... oj, oj, oj"





Vi hade sånglåda och sjöng bla. lilla snigel . lille katt mfl





Syskonmys.

Nu är det dags att laga middag, blir pasta idag igen....C har match imorgon. Han har träning nu men är nog hemma tidigt så vi kan äta tillsammans.



Hur är det möjligt?

Inatt har jag sovit så hårt och så länge så jag var helt groggy i huvudet när jag vaknade. Brösten var som två betongklumpar, linne och amningstop blöta. Låter inte så trevligt men ändå, jag sa till C "tror du vi har tagit tillbaka kontrollen över vårt sovrum?"
Än är det inte dags att ropa hej men vi är ett steg i rätt riktning.
Igår kväll somnade Ellie, helt slut efter en sammanlagd vakentid på 8 timmar, redan vid halv sju. Hon vaknade halv sex i morse. När jag gick upp med lilla trollungen upptäckte jag att Siri inte kommit in till oss utan fortfarande sov gott i sin egen säng. Detta har inte hänt sen hon sov i spjälsäng. Alltså nån gång i september/oktober.

Vilken underbar natt/morgon. Jag somnade om, Ellie somnade om, Siri kom in till oss strax före sju men somnade om...
Hela familjen vaknade vid åtta. Dags för frukost.




"Jag äta gröt nu, okej!?"


Idag är den lilla älsklingen 4 månader. Hur är det möjligt? Vart tog tiden vägen? Hon är ju fortfarande nyfödd. Det sitter några extra gravidkilon kvar på min kropp. Efter Siri var de borta för länge sen.... Ett mindre ilandsproblem, får ta tag i det nån gång framöver. Här kommer några bilder från i morse...




Fin i spetsbody och kjol med volanger dagen till ära.





En glad tjej


 


Mammas lilla trollunge


Nu ska jag ta tag i gårdagens tvätt som ligger spridd över hela soffan. Siri är på förskolan. Ellie sover. C är på Maxi och veckohandlar. (Nu kanske ni undrar varför Siri inte är hemma när vi är lediga...så är inte fallet.  C har fotbollsdag och ska på möte om en timme. Hon hade kunnat följa med till affären men missat ateljedag som hon älskar...) 

Man tager vad man haver..

Idag lyckades jag komma ut på en promenad med Ellie i vagnen och Kajsa i  mobilen. Finns ingen vän på plats är det perfekt att ringa lite samtal samtidigt. Vi kvinnor är välsignade med simultankapacitet som tur är....
Jag gick strandpromenaden utmed vattnet, härligt när solen skiner. Svängde in mot stan och passade på att gå in på Smycka, har lovat min mamma Ann-Christin att beställa ett halsband till Ellie. Siri fick ett smycke från Laban när hon döptes och nu är det lilla trollungens tur. Det blev en prinsesskrona till min prinsessa.
Ellie började skrika och vi skyndade hemåt för amning och lunch.
idag var det skåprensning, "man tager vad man haver" som Kajsa Warg sa.. C var nöjd då jag bjöd på pastasallad.
Återkommer senare med  bilder för dagen, är något fel funkar inte att lägga in foton just nu...
Det är ändå dags för amning, springa till förskola och sen leker vi ute en stund.




Osminkad o svettig...

Jag kunde tyvärr inte ta några bilder i eftermiddag. Ellie ville inte sova när vi var i parken, jag fick bära. Samtidigt sprang Siri omkring och gjorde bus. Tålamodet var inte på topp när jag tillslut var tvungen att mot skruttungens vilja spänna fast henne i vagnen och skynda hem med två skrikande ungar.

Min lilla polare

Tänker börja dagen med lite bilder....




Ellie alldeles nyvaken






Titta jag kan nästan vända runt på mage


Idag värnar vi om miljön.. Trollungen har ärvda kläder på sig. så söt i Siris tröja och lilla Lovas byxor allt från Polarn & Pyret. Kläderna ser helt nya ut, ibland lönar det sig att köpa lite dyrare plagg. Perfekt om man som vi fick två tjejer. Jag är klubbmedlem och samlar poäng, får rabattcheckar m.m. Handlar annars i stort sett bara när det är erbjudanden eller rea. Kolla in de nya t-shirtsen (design av barn, tema miljön) på www.polarnopyret.com


Ikea family

Hela familjen kunde sova ut idag. (Tack, tack) Trollungen sov till kvart i fem(!). Ammade, bytte blöja. hon jollrade och var pigg men somnade om till nästan halv åtta. Vår andra lilla älskling behövde sova efter en tuff helg med mycket bus och sena kvällar.... jag smög upp ur sängen när Ellie började prata lite väl högt. Vi la oss en stund på soffan och myste, snart kom Siri och ville vara med. Vi gosade och lekte en stund sen väckte jag C.det var min tur att ha sovmorgon. Jag kände mej ganska utvilad men vilade ett tag under tiden de andra ordnade med frukosten. 
Vi tog det väldigt lugnt på förmiddagen, hade tänkt veckohandla men lyckades inte alstra någon energi till att ta tag i det....
Istället körde vi till Ikea....




"Jag öppna dörren åt dej, mamma?"





Vi började med att äta lunch...





Ingen speciellt nyttig lunch, får jogga en tur.....eller inte


Siri
ville leka en stund i familjehörnan. Hon åkte kana, tittade lite på film sen var hon redo att gå vidare. Ville tyvärr inte gå åt det hållet vi skulle. Jag sa att vi åker hem med en gång om inte du följer med. Den här gången lyssnade hon och följde med.
Vi gick direkt till tygavdelningen och köpte gardinstänger till köket. De var nämligen slut sist vi var där.
Hade tänkt fått tag på en liten plastmatta till balkongen men icke... (C eldade upp den jag köpt när han ställde en engångsgrill direkt på... ja,ja kunde gått illa, nu vet han bättre)
Ellie började vakna så vi betalade och gick till bilen.
Stannade på Coop och köpte blöjor. Trollungen och jag stannade i bilen, hon ville äta och komma ur bilstolen ett tag.




Så här glad blir man när magen är full och blöjan tom.


Det var två trötta små tjejer i bilen på vägen hem, båda slocknade. C och jag spikade upp de nya bilderna på Ellie i sovrummet under tiden de sov.
Nu är bägge vakna och C ska träna...


Visst kan ungen cykla...





Trehjulingen kommer tyvärr inte vara spännande längre...

Vi var hos Rebecka, Lova och Micke i kväll. Gulliga Lova lånade snällt ut sin nya cykel som hon fått tidigare idag. Siri var överförtjust och ville inte gärna turas om att cykla på den stora cyklen. Nej, hon skulle ha den själv !
Lova gungade istället....




"Mera fart Anna"


När grabbarna kom från träningen grillade vi. Andra gången för i år. (Hemma hos oss är det så dum gård så man står inte gärna ute och grillar. )Det blev kycklingfile, fläskfile, hemmagjorda klyftpotatis, broccoli och ett par goda såser. Smakade otroligt gott!!!! 
Vi åt ganska sen middag så vi satt inne. Lite smidigare med Ellie eftersom hon var vaken. Somnade dock vid 8-tiden ikväll också. Vi blev inte så långrandiga, tjejerna började bli trötta och lika bra att bege sig innan det spårar ur.
Jag är också trött, fick inte så mycket sömn inatt, ska försöka ta igen det,,,, Natt, natt.



 

Helgen är här...

Vi stiger upp lika tidigt som vanligt trots att det är lördag... Ellie vaknade i ottan men jag gav henne nappen om och om igen, lyckades få ligga kvar i sängen en timme extra. Det blev ganska sent igår för alla utom trollungen som somnade strax efter 8.
Siri vaknade och ville ha frukost, hjälpte till och koka mannagrynsgröt. Mätte upp mjölk och räknade... Hon kan räkna i vart fall till 10. När vi dukat fram väckte hon C, han har dubbla träningspass idag och behövde komma upp och äta frukost.
Jag tänkte försöka komma ut till parken idag när vi aldrig kom iväg igår. Det höll på att bli lika trist  men fick fart på Siri i sista stund innan Ellie tappade humöret helt.





Siri "läser" för Ellie, jag passar på att snabbduscha och klä på mej


I parken träffade vi Rebecka och Lova. Siri lånade Lovas cykel och Lova f ick sitta i vår vagn.Skruttungen var trött sen igår så vi gick hem för en tidig lunch innan hon blev allt för gnällig.
Vi pratade om att ses igen senare i eftermiddag/kväll och grilla. om Siri kan sova ut nu och det inte blir för sent ikväll kan det nog funka...




"Kan  man äta boken?"

Nu har Ellie tröttnat på baby gymmet.

Till alla Emmabodatjejer... Ha en superdag, tråkigt att jag inte kunde vara med på den här träffen. Ta en drink för mej!
Kram på er!!!!! (Extra stor kram till Tina som fyller år)

Äntligen fredag...

Då var det äntligen fredag, inte för att det spelar så stor roll just för mej, jag är ju alltid "ledig". Fredag innebär att Siri är hemma och att C oftast är fri från jobbet och bara tränar ett pass. Idag blev det tvärtom, han jobbade förmiddagen sen var vi lediga eftermiddagen. Så skönt!!!
Min plan för dagen var en tur till parken när Ellie sov sitt förmiddagspass, tyvärr blev vi inte färdiga förrän trollungen redan sov, så vi blev kvar inomhus.
Siri lekte med sin bebisdocka, hon ammade, torkade kräk, bytte blöja och tröstade dockan, Jag frågade henne, "Har bebisen något namn?" Hon funderar en liten stund..."Han heter Kalle" Dockan är en rosa flickbebis, jag skrattade lite för mej själv men självklart ska dockan heta Kalle.




"Jag kan själv!"


När C kommit hem bestämde vi oss för att fixa lite ärenden på stan. I December när jag fyllde år fick jag en bild på ett namnsmycke som jag skulle hämta ut när bebisen var född och namn bestämt, det har inte blivit av. idag tog vi oss tid...
Jag valde ett enkelt S och E och ett blankt hjärta där det står LOVE, till detta en enkel kedja. Smycket kommer från www.thomassabo.com  "Charm up your life"
Jag shoppade även nya jeans från Replay, behövdes verkligen. C köpte vita Vagabond skor...




Vi träffade Geetha och (mitt gudbarn) Ebba som också hade några ärenden. Kopplade av en stund i solen...





Trevligt på Kaffebönans bakgård!


Sammanfattning, det blev en lyckad eftermiddag. Siri var jätteduktig under tiden C och jag provade. Ellie sov som en stock., var väl helt slut efter gårdagen. Vi kom hem vid halv 6-tiden. Jag ammade trollungen. Hon var pigg som en lärka.




Far och dotter


Ikväll har vi haft mycket trevligt besök av våra fd grannar Lina, Stefan och Cornelis. Hämtade hem mat.... Barnen lekte.. Vi vuxna pratade... Ellie var nöjd, somnade själv utan gråt i sin säng, GULLUNGE!!!
Nu måste även jag sova, klockan är alldeles för mycket!











 

Totalt maktlös

Denna totala maktlöshet som infinner sig när du inte kan hjälpa ditt barn. Du går med lilla bebisen i famnen som ändå bara skriker... Vad göra? Just i den stunden när allt känns som värst är du otroligt glad att du inte är ensam utan att det finns någon mer som kan  trösta.... både bebis och frustrerad mamma.
Igår kväll var ett sådant tillfälle. Ellie bara gnällde och skrek hela kvällen. Sov minimalt på eftermiddagen och kväll,  stackars liten! Jag tror det var min lunch som spökade i samband med något annat....(Nu ligger hon bredvid mej och jollrar och fiser om vartannat)
Jag var så trött och ledsen framåt 22-tiden när hon fortfarande inte lugnat ner sig så jag stängde in mej i sovrummet en stund och C tog lilla trollungen. Det hjälpte föga, jag kände mej bara som en dålig mamma...
Gick ut och hjälpte till igen, när Ellie kom i min famn tystnade hon, det värmde i hjärtat! Efter en stund ville hon amma och sen lyckades hon somna i sin säng medans jag höll hennes lilla hand.




Så här pigg och glad var Ellie under tiden jag skrev inlägget

Familjemys

C var hos optikern idag igen och provade ut linser som Synsam sponsrar med.... somliga har det bra. Det tog honom 50 minuter att få dit den ena linsen, andra ögat gick lättare.
Under tiden lagade jag lunch.



Tomat och fetaost gratinerad scampi med fullkornspasta och sallad, mycket gott!!!

Receptet är mycket enkelt och finns på www.arla.se

C blev lite sen på grund av linsprovningen så vi åt i skift. Jag var tvungen att börja eftersom Ellie också var hungrig och snart behövde sova. Sen var det dags att hämta på förskolan och jag ville att trollungen skulle somna i vagnen.
Vi gick allihop, Siri blir så glad när vi kommer tillsammans. Hon hade haft en bra dag men var lite gnällig när vi kom. C fick bära skruttungen på axlarna in till stan, i och för sig ingen lång promenad.
Träffade Micke ( Lovas pappa) Wayne`s Coffee för en kaffe på uteserveringen. Var värsta försommarvärmen. Vi försökte vara lite nyttiga så här mitt i veckan....tänkte Siri skulle få en smoothie. Tanken var god men hon charmade sin pappa, som köpte muffins, banan och sugrörsdricka.




"Mamma, du smaka min bulle?"


Trevligt med familjemys men som vanligt var det eftermiddagsträning för C. Vi gick hemåt.... Ellie vaknade och ville amma. När vi ändå gått in fick jag ett ryck och städade. Siri "hjälpte" till.




Dammar sin lilla spis.





Ellie är en liten mammagris.


Nu är det kväll, skruttungen sover och lilla trollungen håller på att somna. Deras föräldrar är helt slut och önskar sovmorgon snarast!







Kaffetant

Nu har vi ätit frukost, Siri kissade varken på toaletten eller i trosorna.... var utan blöja hela morgonen. Allt gick smidigt utan trots idag. Vi brukar lägga fram kläder tillsammans kvällen innan, det underlättar!
Jag cyklade och lämnade skruttan idag.( Ellie som varit vaken sen 6 somnade om strax efter 8, C som kom hem framåt 4-tiden sover också) Torsdagar är utedag, så jag lämnade henne på gården glatt cyklandes.
Jag tog min cykel och cyklade hem.
 Längtade efter kaffe, kokte upp vattnet men kom på att mjölken var slut sprang ner på Konsum och handlade under tiden kaffet blev färdigt. Började fundera på hur jag hamnat i kaffeträsket efter 30.... är inte det lite sent i livet?
Kom att tänka på när jag jobbade på Grattes i Nybro, för hundra år sen.... Drack definitivt inte kaffe då. J-O Gratte frågade om jag inte skulle ha en kopp. "Nej, tack . Jag dricker inte kaffe" "Vänta du bara, jag var 25 när jag började" svarade J-O.
Här sitter jag nu med min kaffekopp och är en riktig kaffetant




Man är inte snyggare än man gör sig....

Sluta med blöja...

Att få ett barn att sluta med blöja, hur går det till? Siri har bara bajsat på toaletten (mycket skitsnack nu...) en gång. Jag vill inte stressa henne men det verkar som om hon också är trött på  blöjan. Vi har som sagt varit på Lindex och köpt trosor, vilka hon gärna har på sig. Personalen på förskolan har också märkt att hon gärna vill gå utan blöjan.
Just nu har hon bara NalleMaja trosorna på sig och peppar, peppar  än har inget kommit på golvet. Kanske är det så att hon måste förstå skillnaden mellan blöja och trosor och kissa på sig en gång? Jag är bara mamma som försöker hjälpa till och vill hennes bästa.
Nu är det dags för frukost!



Siri tittar på Piff och puff medans jag gör frukost


Njut av dagen!

Siri är på förskolan, diskmaskinen är laddad, sopporna är uttagna.... "Njut nu av dagen" Så sa min kära sambo innan han åkte i morse. Ellie lekte på golvet. Allt var frid och fröjd! Lilla trollungen somnade, jag drack kaffe, pratade med Carina och Geetha, duschade i lugn och ro, klädde på mej, skrev ett blogginlägg..... Ellie bara sov. Det var i och för sig skönt att få lite egentid men just idag passade det dåligt. Jag hade bestämt med Geetha att vi skulle ses. Ta en tur på stan och äta lunch så jag ville att hon skulle sova i vagnen. Det blir aldrig som man tänkt. Trollungen vaknade efter 1,5 timme och var supergnällig. Hon grät när jag ammade henne, när Geetha tittade på henne, om vi bar henne.... inget hjälpte. Tillslut var det bara att klä på henne och gå ut. Hon somnade en stund i vagnen. Vi gick in till stan och satte oss på Claras uteservering. Solen sken men det blåste lite kallt. Vi myste en stund med kaffe och macka...




En härlig stund!!!





Geetha, Ellies gudmor.


En liten stund senare vaknade trollungen. Vi tog upp henne och turades om att hålla. Hon var nöjd med att titta på människor som gick förbi och bilarna på gatan men det varade inte så länge...
Var snart dags att hämta Siri, bara att bege sig iväg. Geetha följde med till förskolan ( Ellie skrek i vagnen, tystnade när vi kom fram som tur var.)Skruttungen blev glad när vi kom. Hon hade jobbat i ateljen idag. (Hon är på en  Reggio Emilia förskola)
På vägen hem gick vi förbi fågeldammen och gårdagens konversation med  änderna upprepades.

Senare idag var vi bjudna till Rebecka och Lova på middag, fick korvstroganof och ris... Siri åt flera portioner.... Efter maten sprang hon iväg och bajsade ett megalass så jag var tvungen att ställa henne i duschen. Ja, ja, får tänka positivt det var dags för bad ikväll, nu kunde vi stanna lite längre istället.




Alla tittar på Bolibompa


Ellie var pigg ikväll, hon hade nog lite ont i magen tidigare på dagen. Svårt att veta ... jag mår dåligt när inget jag gör hjälper... Man vill ju helst ha en nöjd och glad liten bebis!

(Kollade just textTV och Sirius-Södra matchen slutade 0-0. )


Matchdag

Idag spelar Södra mot Sirius. Det är bortamatch, jag är hemma och hoppas på seger. Matchen börjar inte förrän 19 men C och givetvis resten av laget samlades vid 09.15. Jag antar att de har hotellrum när de kommer fram så spelarna kan vila upp sig. Man blir otroligt seg av att åka buss. Vad kan man förvänta sig av dagens match? Om jag minns rätt (får kolla med C ) har det blivit både vinst och förlust mot Sirius. Förra säsongen hade Södra tufft med avslut på mål, verkar som det vänt iår (det har bara spelats två matcher i serien men om man även ser till träningsmatcherna blir det lite bättre statistik...) mycket tack vare Santos.Santos, hoppas du är pigg i benen och alla ni andra också för idag vill jag se många måååål!!!!! Ska hålla mej uppdaterad via textTv ikväll.
Puss älskling, Lycka till!!!!



Arsenal gjorde tydligen en kanonmatch igår med många mål...

Tisdag...

Dagen började ungefär som igår... (minus huvudvärk) Jag ammade en pigg och glad tjej redan klockan två inatt ,somnade om utan större bekymmer med vaknade igen vid fem-tiden. Ellie tycker att det är morgon vid den tiden men inte  resten av familjen. Idag blev hon trött efter att ha jollrat en stund så vi kunde sova igen. Varje liten minut extra är guld värd...





Ellie i sin söta sköldpaddpyjamas

Hela familjen åt frukost tillsammans. Siri räknade till 7 köttbullar på sin macka, det var bara det att det inte fanns några köttbullar. C och jag fick oss ett gott skratt. C cyklade med skruttungen till förskolan idag igen. (Tack älskling)
Jag hade inga planer för dagen... plockade in tvätt och disk, bäddade, pratade med Geetha. 
Bestämde mej för att äta lunch på stan, C skulle äta med ett par fd arbetskollegor så jag hängde på. Det blev suschi (idag igen) på AsiaGarden. Lunchen resulterade i ett "kändisspan" Robinson Christian käkade också där. (Tror han heter så har inte följt varje program) Efter lunchen gick jag en liten promenad innan det var dags att hämta Siri, Jag tog med mej hennes halvätna frukostmacka och lite gammalt bröd eftersom jag lovat att vi skulle mata fåglarna i parken på vägen hem.Lilla trollungen började vakna så det blev ganska stressigt men, men Siri var nöjd.





"Vänta pippifåglen, jag dela mackan"





"Nu mackan slut, jag gå hem äta yoggi"


Siri pratar och pratar hela dagarna. Hon pratar långt ifrån rent men meningar och ord bara flödar. Otroligt kul att äntligen kunna föra ett samtal med sitt barn.
Annat som hänt idag,,, Jag har för andra dagen i rad minskat hennes nappsuttande. Ska försöka få till att hon endast har nappen när hon sover...Har gått bra idag! Vi pratar mycket om att hon ska sluta med napparna. Jag har frågat om hon vill skicka dem till tomten? "Näe mamma, jag ge mina tuttar till Geetha"  Vi får se när det är dax....


Martin Timell

Vi har kommit in i en "fixarfas" hemma. Efter två år i den här lägenheten har vi kommit på att det ska vara gardiner i köket. Tyget inhandlades, tyvärr har inte jag någon symaskin inte heller några sykunskaper...C har däremot en snäll syster som lovat sy. Tack Cathrin!!!!
Igår kväll tror jag Martin Timell flyttade in... fram med borrmaskinen, upp med hylla i sovrummet. Leta bilder på Ellie och vips så har vi även tavlor. Vad blir nästa grej? Balkongen? Hoppas det! Förra året tog vi inte ens fram utemöblerna. Jag var bara trött, illamående, gravid. Orkade inte ta tag i någonting. Ni som har hus har alltid massor att ordna med men jag skulle tycka det var roligare när det är ens eget. Vi som bor i hyreslägenhet på en ort vi inte vet hur länge vi ska stanna i, det känns inte meningsfullt att göra för mycket. Samtidigt vill vi ha ett riktigt hem!!




En liten Byggare Bob





Min egen Timell





Ellie var också med men tyckte det var tråkigt och somnade.

Oakley eller Tiger?

När C kom hem för att äta lunch hade han med sig flera stycken glasögonbågar. Jag hade helt missat att han varit hos optikern för synundersökning på förmiddagen. Får skylla på att jag lever i min lilla mammabubbla fylld med amning, blöjbyte och babykräk, en del saker går inte in i medvetandet.





Sportiga Oakley, eller....





......snobbiga Tiger?

Rätt för i vår är tydligen markanta plastbågar... ja, ja, vad vet jag.





Skruttungen ville också prova.


Tidig morgon...

Vaknade med en sprängande huvudvärk. Ville inte öppna ögonen, var till slut tvungen, lilla trollungen var vaken. Masade mej upp strax före 6, försökte inte väcka Siri så tidigt. (C är inte så lättväckt)När Ellie ammat klart kröp vi ner i skuttungens lilla växasäng, hon sov i vår säng. Det tog ingen lång stund innan vi var tre i denna 1.30 stora sovplats. Det var som tur var inte C som krupit dit....Snart var hela familjen vaken, jiippii, äntligen morgon. (utbrister trötta mamman ironiskt) Men men jag har det bra! C tog hand om Siri och följde med till förskolan så jag kunde sova en stund när Ellie somnat om. Nu känner jag mej lite piggare men huvudvärken är kvar, jag som tänkte gått en riktig powerwalk runt Munksjön(!) Jag får istället ägna mej åt att sortera tvätt, det är ju "äntligen måndag".





En tidig morgon för länge, länge sen...

Flaggan i topp....

Kändes skönt att vakna idag efter gårdagens seger. Alltid trevligt med en nöjd sambo. Vi fick lite sovmorgon, Siri vaknade 07.20, härligt en söndagsmorgon..... Jag var i och för sig uppe med Ellie vid halvfem tiden men hon somnade om och då är jag nöjd.
Bakade scones och gjorde fruktsallad till frukost, riktigt lyxigt! Skruttungen vägrade äta nybakade scones, hon skulle ha risgrynsgröt. Ja.ja. det är som det är när man står och gör sig till.
Vi bestämde oss för att fixa lite hemma på förmiddagen. Jag har skickat efter fina vimplar att hänga i taket i Siris rum. Vimplarna kommer från www.barnvanligt.nu där finns massor av fina saker.
 



Finfina retrotyger


C
skulle iväg redan vid halvtre på nån fotbollsgrej, vi andra fick besök av Rebecka och Lova. Tjejerna lekte en stund i Siris rum men när Ellie började bli trött passade vi på att gå ut. Friardalen runt hörnet...




Utelek passade tjejerna idag!


När vi kom in igen var det dags för middag. Jag värmde lite rester men det var tydligen ok. Rebecka hade med sig nybakta kanelbullar, som bara var sååå goooda! De små började bli trötta vilket resulterade i en och annan hårdragning men de skildes åt som vänner och pussades och kramades. Skönt när problemen inte är värre än så.





Nyfiken liten tjej


Avslutar dagen med en bild på Ellie, hon har blivit så stor och stadig. En egen liten individ, vi slutar aldrig förundras över hur olik hon är Siri som bebis och ändå väldigt syskonlika.




'

Vinst=3 poäng

Vilken bra start på säsongen! Den här gången föll inte Södra på målsnöret utan höll hela matchen. Det blev vinst med 1-0. Qviding fick en man utvisad i andra men jag tror inte det hade någon betydelse för slutresultatet..... C drog på sig ett gult kort men det hör ju till när han spelar innermitt. Får se hur många varningar han drar på sig det här året. Brukar nog vara 6, 7 stycken när han spelar på den positionen. Södras mål gjorde brassen Ricardo Santos.(men då tittade jag på barnen...)

Ellie
Sov hela tiden (puh, så skönt) Siri och Alex hade springtävling, tur var det, dels var det svinkallt och ingen av dem var speciellt intresserade av matchen. Vi mutade med korv, chips och dricka. Får skylla på att det är lördag..... Sista 20 minuterna satt Siri i mitt knä med nappen i munnen. Ja,ja, vi har i alla fall lyckats se en match.





Cathrin, Carina, Siri, Oscar, Alex och Håkan. Strax före matchstart.





De gröna "in action"





Siri gratulerar pappa efter matchen.

Håll tummarna!!

Idag håller vi tummarna och laddar inför Södras första hemmamatch för säsongen. Släkten är på intåg. Siri har tagit en tidig tupplur så hon hinner vila upp sig innan kusinerna kommer, sen har hon inte tid att sova.
Vi började morgonen med en stadig frukost, havregrynsgröt och köttbullar. Var färdiga och påklädda strax före 10. bra jobbat! Tog en promenad ner på stan, lovade skruttungen att hon skulle få köpa trosor efter gårdagens genombrott. Vi gick till Lindex, det dög inte med några andra än med Nalle Maja. Väldigt tjusigt. eller???
Eftersom vi aldrig kom iväg till stan igår passade vi på att köpa farmors present också. Hon har önskat sig öronhängen, så det fick det bli.
C köpte några böcker, flyga drake, till mej och Vädermannen till sig själv. Ellie sov i vagnen, så Siri och jag väntade utanför. Lyssnade på en gatumusikant... jag drack kaffe. Siri åt en banan.
Gick förbi torget på vägen hem, handlade nya blommor.
Nu har trollungen vaknat. ska ge henne mat och sen laga spaghetti och köttfärssås till oss andra. Ett citat från C får avsluta, "jag kanske ska göra ett mål idag" (Det tycker jag verkligen!!!!)





Härligt med sol och vår!

En liten böna...




Vid middagsbordet tidigare ikväll, C frågar Siri "Är du en riktig liten böna?" Siri Svarar "Nej, ingen böna, jag en liten flicka"

Den lilla flickan har gjort något stort för första gången ikväll. När hon ligger i sin säng och ska sova hör vi henne ropa "Pappa, pappa. jag är kissnödig" C frågade om hon ville gå på pottan, jodå, det ville hon men nej inget kom. "Pappa, jag gå toaletten" C följde med henne och lilla skruttungen bajsar på toaletten för första gången. Det här är stort, mycket stort!!!!



Plötsligt händer det.....

Då syftar jag inte på att vi i tjejgänget tar hem en storvinst på lottöppningen.... Nej utan att lilla miss Ellie sov hela natten, Yes!!!! Hon somnade hos C på soffan vid 21-tiden, han bar in henne i spjälsängen, hon gosade in sig med snuttetigern och sov till 5-tiden. Jag känner mej pigg,glad och utvilad.
Lilla trollungen somnade om och jag också. C besiktigade bilen vid 7-tiden så Siri och jag tittade på "pippi puff" (Piff &Puff) och myste på soffan tills det var dags för frukost.
Vi hade ett projekt vi var tvungna att uträtta på förmiddagen, STORHANDLA.  Även detta nödvändiga ont avlöpte hur smidigt som helst. Skruttungen blev lovad att åka racerbil när vi handlat färdigt om hon hjälpte till och gjorde som mamma och pappa sa. Hon var superduktig och fick givetvis åka bilen.
Nu sover båda barnen och C.... Så lugnt och skönt, ska passa på att läsa mama, blev aldrig tid till det igår.




Ellie gillar larven Siri fick av kusinerna när hon var bebis

Grattis Farmor!!!!

Idag fyller barnens Farmor Carina år. GRATTIS!!! Vi har fixat en present men ska köpa en till senare idag. Nej, men det behövs inte, säger säkert hon.... men jo, vi har två barn och hur liten Ellie än är så är det två barn som får ge ett paket var.




Skål farmor, vi ses imorgon!! Puss Puss


Siri
, kom just och tiitade.."där är Farmor ju, farmor dricker vatten, konstigt! Måste lägga in lite bilder på Carina och barnen, dagen till ära.





Ellie, knappt 2månader... Farmor ett par år kvar till 60år.





Kusin Oscar, Farmor och Mormor, när Siri fyllde 2år.

Så var det kväll...

Dagen har varit bra! Vi åt sushi till lunch. Ellie vägrade sova, jag fick sätta henne i syskonsitsen medan vi åt... då var hon ganska nöjd när hon kunde spana på Edvin. Vi gick en promenad efter lunchen. härligt. Jag slapp stressa till förskolan och hämta Siri det fixade C. Trollungen sov en stund i vagnen men vaknade så fort vi kom hem.... Skruttungen ville titta på Pippi, sa nej först men ångrade mej, jag satt ju ändå och ammade. Kompenserade mitt dåliga samvete med att vi gick ut och lekte i parken (idag igen,,,)




Lilla Lovas mössa. kofta från Siri i Norge, jeans från mormor...klar att gå ut.


När vi gick hemåt berättade jag för Siri att pappa spelar match på lördag, vi ska gå och titta. Talade också om att Farmor, Farfar, Faster, Oscar och Alex kommer på besök. Hon blev förstås jätteglad och ville ringa Farfar Hånken med en gång.





Jag ha sugrörsdricka, korv. tack! Pappa spela match


Nu är det kväll .alla har fått mat, även de vuxna. Storasyster sover och lillasyster gymmar.  KFF-IFE på TV. Jag slötittar men måste skriva en handlingslista.... Tänkte slappa med nya mama sen. Allt är frid och fröjd.





Hemmagjorda räkmackor ikväll.







Småsaker

Igår kväll när Ellie äntligen somnat (kl 22) så C och jag kunde gå och lägga oss... När vi gått till sängs tänder C lampan, älskling du måste titta om det är

 en fästing i min armhåla. En fästing? Jag tittar... det är ingen fästing. det är en molusk. C, en vad? En moluck? Ett gott skratt, skönt att somna lycklig!

Något annat som jag är glad över är att vi äntligen har fått en diskmaskin. Den är liten, den låter, den står uppe på bänken och tar plats men ack så mycket nytta den gör.




En annan liten diskare


Idag ska jag möta Lina och lilla Edvin på öppna förskolan, för att gå och äta lunch, Ellie somnade precis så jag tror jag skippar aktiviteterna på öf och bara möter upp där. Jag vet inte vart vi ska gå, brukar vara ganska fullt på stan vid den tiden, känns bara skönt att komma ut lite. Kan tänka mej att det blir sushi....





En vanlig dag....

Alla var relativt pigga och glada i morse, inga trotsutbrott av större mått, inga tider att passa mer än C som skulle till jobbet (Siri missade i och för sig samlingen på förskolan)

'


Havregrynsgröt även kallad pappagröt, med sylt.


Efter frukosten skyndade vi till förskolan. barnen var ute, Siri ville vara inne.... löste sig dock när hon fick se Lova.
Jag tog en promenad men det var svinkallt så jag hämtade en kaffe och gick hem . Ellie vaknade, åt lite, lekte lite.
Passade på att bädda och plocka undan. Trollungen kollade  på mumintrollen över sängen....





Skönt att slappa när syrran inte är hemma


När jag värmt min lunch i micron (gårdagens middag) och ätit, pratat med Kajsa, Pappa o "Svärmor" var det dags att ge sig iväg och hämta skruttungen.





Söta Lova, Kajsa och Peters dotter.



När jag hämtade Siri kom solen, det blev supervarmt och skönt. Mellanmålet var medtaget (smoothiedricka och banan). vi gick till lekparken i friardalen. Gungade, åkte kana och lekte i sandlådan. Skruttungen tiggde en macka av en dagiskompis. Pinsamt, hon hade faktiskt fått mat!




Tack Phil & Ted ni gör vårt liv så mycket smidigare






Härligt med utelek när solen skiner


Sen stack skruttungen åt fel håll, arga mamman fångade och placerade henne i vagnen. Vi hämtade på jobbet och promenerade hem. Den nu glada mamman lagade fisksoppa och familjen åt upp till sista droppen.
Tack för idag, slut för idag!


LOST....

Jag är Lost... i  Lost denna evighetsserie som jag ångrar att jag börjat se. När den sändes kl 21 var det ok men nu 22.40, det är efter mitt läggdags. Igår satt jag i alla fall uppe och tittade. (C sov på soffan under tiden, skönt med sällskap..) Gick till sängs vid 12-tiden, Siri kom in strax efter. Vid 12.30 vaknade Ellie, jag upp, amma, byta blöja, tillbaka i sängen, somnade kanske 01.15. Upp igen vid 5-tiden, lilla trollungen hungrig igen... Vad hände med sova hela natten? Somnade om, klockan ringer 06.45, somnade om, vakna 07.45. Allt detta för att jag stannade uppe och såg på TV. Är det värt det?





Ellie ett par timmar gammal... vi var helt Lost, hon kom efter 22min på BB


Fotbollsfrun?????

Jag fick ett mail från Johanna angående bloggandet, hon undrade om jag var den nya fotbollsfrun? Nja, jag tror C måste fria först innan jag kan kalla mej fru.... Hoppas också att jag framöver kommer skriva om nåt annat än fotboll.
Idag har Siri (skruttungen) varit på förskolan efter nästan 5 veckors frånvaro. Hon var laddad till tusen i morse och trollungen passade givetvis på att ta sovmorgon. Slutade med att C fick lämna Siri och jag var hemma med Ellie som vaknade halv tio.....Varför tog inte jag också sovmorgon??
Min fortsättning på dagen var dock inte lika lyxig, ner med lilla trollungen  i bilstolen och raskt till tvättstugan för att hämta gårdagens kvarglömda tvätt. Grannen var redan där som tur är på gott humör. Jag städade och plockade ihop vora paltor medan Ellie glatt gurglade i sin stol.



GULLUNGE!!!!!!!


C kom hem på lunchen, trevligt med lite sällskap. Ellie fortfarande på guldhumör.....



Samma fina bruna ögon


Efter lunchen la jag en högt skrikande bebis i vagnen och småsprang till storasysters förskola. Vi möttes på gården av en glad unge med nappen i mun och nallen i famnen... Ge mamma nallen o tutten... Nallen följa med, mamma? Nej nallen sover på dagis, tutten också! Försöka kan man... Mamma gick vinnande ur striden den här gången.

Vi följde med Rebecka och Lova hem... Lekte och åt macka och frukt.



Lilla gumman sitta knät......

Siri tröstade Lova när hon slog sig, riktiga kompisar!!!!

Skitpremiär

Då var det kväll och skruttungen och trollungen sover igen.... pratade just med C... förlust i premiären trots bra spel. TRÅKIGT!!!!!!  Skåningarna gjorde mål på övertid. Avspark och sen blåste domaren av. Ja.ja det går fler tåg....

Vi har i alla fall haft en väldigt trevlig eftermiddag. Blåst såpbubblor. sparkat boll. plockat blommor, ridit på pandan och hästen.....mycket skoj när man är 2 år (och när man är vuxen, glada barn gör glada mammor...)


Seriepremiär

Så drar superettan igång för säsongen. C åkte vid tio-tiden i förmiddags kvar var jag med för stunden två små skrikande barn..... Har dock glömt vad de var missnöjda med, det har säkerligen de också. Nu är det lugna gatan, båda sover sött.
Om en stund får vi besök av Rebecka (hennes sambo spelar också fotboll) och Lova. Då blir det highlife, får nog ge oss ut en sväng i det fina vårvädret. Vi brukar ses och laga middag ihop (vi gör annat också givetvis och allt  blir så mycket enklare när Siri har en kompis att leka med. Lova är nog hennes "bästis")
Ska dricka lite kaffe och känna lugnet




C uppe på vallen, bild tagen för Ölandsbladet.

Välkommen till min nya blogg!




Sliten småbarnsmamma... börjar blogga (mor o dotter har båda kläder från HM)


RSS 2.0