Hjälp, vad fort det går!



Ellie 7 månader, lilla älsklingen.


Det har hänt så mycket bara den här veckan. Med Ellie menar jag. Först poppade det upp ännu en tand så nu har trollungen 4 små risgryn i munnen. Hon dreglar och blåser ut sin mat så det gäller att ducka när hon ska äta. Vet inte om jag ska skratta eller gråta när jag sitter där och trugar.
Nu är det även dax att sänka spjälsängen. Hon sträcker sig, snurrar runt, ligger på tvären, sover på magen och lyckas få tag i muminmobilen så snart börjar hon väl resa på sig....
Att ligga still på golvet passar inte lilla fröken. Nejdå, hon vill sitta upp... spelar ingen roll att hon egentligen inte kan, nej hon ska i alla fall, annars hörs ett väldigt argt illvrål.
Vi har inte haft någon så kallad tvåbarns chock utan jag tycker allt gått relativt smidigt med två små barn. Nu däremot kanske den kommer för lilla trollungen har bestämt sig för att det är hög tid att börja se sig om i världen.
I morse steg vi upp före Siri och C. Jag placerade Ellie på golvet med leksaker runt omkring och sprang snabbt ner i tvättstugan för att plocka upp det sista som fått hänga kvar över natten. När jag kom tillbaka en minut senare var lilla trollungen på andra sidan rummet och utforskade omgivningen. Hjälp, tänkte jag det är ju såhär det kommer vara nu. Å ena sidan hoppar jag högt, jublar och klappar händerna men samtidigt det är nu den riktiga utmaningen börjar med två små som inte stannar där du lämnat dem. Vi får verkligen se över lägenheten och barnsäkra igen.

Idag har jag plockat undan och tvättat både babygym och babysittern för jag antar att älsklingen tröttnat på dem. Siri kommer nog bli ganska trött på sin lillasyster som bara tar hennes saker. För just nu är det som mest spännande.

Nu ska jag amma trollungen innan hon får vila en stund. För amma det gör hon fortfarande som mellanmål, sen kväll och tidig morgon.

Ha en skön fredag!!! Kram

Äntligen hemma...

eller? Jovisst det är alltid skönt att komma hem. Siri hade knappt tid att äta för hon var tvungen att pussa alla gosedjuren i sängen, pussla sina pussel och läsa alla böcker. Däremot hade hon nog blivit allra gladast om Lova väntat inne på rummet.... dessa små kompisar.
Jag berättade att Geetha, Ebba och Bella skulle komma förbi, då lyste hon upp och glömde bort bästisen för en eftermiddag.
Förutom trevligt besök har dagen bjudit på tvätt, packa upp och försöka organisera lite här hemma. Det är det som är tråkigt med att vara iväg. Nästan en hel dag läggs på resa och tvätt.... Trist!!!

Tänkte visa lite vad vi haft för oss de senaste dagarna...




Vi åkte tåg till Kalmar och skruttungen fick en klubba... det finns inget slut på gottandet.




Alexander fyllde 7 år i måndags. Det firades med presenter, lax och potatis och tillsist marängsviss. Så gottade vi oss igen....




I tisdags hälsade jag på lilla Lova, Kajsa och Peter i Kalmar. Därmed fick jag några timmar för mej själv och C som kommit till Öland kunde mysa med Siri och Ellie. ( Lova gottade sig med potatis,morötter och skinka)


I onsdags spelade Oscar golftävling så Alex, Siri, Ellie, C och jag tog en promenad till stranden men väl där började det blåsa så vi fikade istället för att bada, gott gottigott gott.



Snäckstrand i Färjestaden lagom att gå till. Lugnt och fridfullt.




Ölandsbron i bakgrunden.




Farmor kom på besök och pussade på barnbarnen.


Vi har haft mysiga dagar på Öland. Besöket avslutades med grillning och besök av Johanna. Jag missade helt att fota men vi spelade spel och umgicks. Barnen var uppe lika länge som vi vuxna. Kanske inte så bra men vi körde tillbaka till Jönköping i förmiddags så våra gullungar sov nästan hela resan. Nähä, känner att jag mest svamlar. Ska gå till sängs istället.

Natt, natt!

Vi är på Öland...

därav ingen uppdatering. Jag har helt enkelt fullt upp med att umgås med nära och kära. Imorgon bär det av hem igen då ska jag sätta mej och gå igenom de senaste dagarnas bilder.... så snart mina vänner hörs vi igen!

Njut av sommar och sol! Kram

Så underbart vackert!



Stefan och Sofie som gjorda för varandra. Den otroligt vackra bruden strålade och en liten, liten bula syntes på magen. I januari väntas det tillökning i familjen.

Vi kom fram lagom till vigselakten var över och kunde ta emot brudparet på kyrktrappan. Snörpligt att vi nästan hann.... men vi fick i alla fall se kyrkan och gratulera de nyvigda på plats.



Halltorp Kyrka. Vad ska jag säga.... Vackert!!!


När alla 80 gäster lyckönskat bar det iväg i en gammal mercedes med flaggor , konservburkar och den klassiska nygifta skylten.



Burkarna flög av en efter en så det var bara att följa spåret  men inte hela vägen för brudparet skulle fotograferas innan festen.

Det blev en solig dag med många trevliga vänner. En del nära och andra som vi inte sett på flera år. Otroligt kul mix av gäster.



Anneli och Jonas var där, liksom Adam med söta Julie. Ellies gudfars lillasyster Ann var också en av gästerna.




Mr Persson och fröken Karlsson. Vi tillhör de som lever i synd.... haha.


Efter vigseln var det mottagning i Åmund fruktträdgård. Så otroligt vackert! Jag låter bilderna tala.....



Det vackra lilla lusthuset såg trevligt och inbjudande ut. Välfyllt med målningar från golv till tak.




"Love is in the air" Romantiskt så det förslår.


Middagen serverades i en avlång byggnad med glastak. Väldigt vackert men varmt.... Den manliga delen av gästerna tog snabbt av sig kavajerna redan innan det var brukligt efter brudgummens uppmaning.
Det serverades en thaibuffé som kittlade smaklökarna. MMMM, gott!!!! Till dessert flädersorbet och färska hallon.
Alla satt vid ett långbord utom vi med  bebisar som var placerade vid små Lady och Lufsen bord vid sidan om. I och med detta var det många bensträckningar och mingel även under middagen för alla gäster satt relativt trångt. Men finns det hjärterum finns det stjärterum....



En väldigt speciell lokal, när mörkret kom och alla ljus tändes var det hög mysfaktor. Här är det fortfarande ganska tidigt och Ellie flirtar för fullt.




Adam lyckades charma lilla trollungen eller var det tvärtom?


Jag tror att brudparet och alla gästerna var nöjda. Många fina tal hölls och uppskattande ord sades. Telegram lästes upp. Det sjöngs och visades film från svensexan. Brudens tjejgäng höll tal tillsammans och varvade med rim och vitsar.
Vi var tyvärr tvugna att bryta upp allt för tidigt. C skulle tillbaka till Jönköping så för honom väntade 3 timmars bilresa.



Vännerna som ses allt för sällan.




Tack Stefan och Sofie för att vi fick vara med på er stora dag. All lycka till er!!!!

Bröllop

Vi är bjudna på bröllop i eftermiddag. Stefan och Sofie ska bli ett. Vigselakten äger rum i Halltorp kyrka för att sen firas med ca 80 gäster i Hossmo fruktträdgård. Jag är tyvärr inte bekant med bruden då Stefan är en "gammal" gymnasiekompis till C. Paret träffades efter vi flyttat från Kalmar så det har blivit grabbarna som setts ibland. 

Det ska i alla fall bli otroligt kul att få vara med. Det blir däremot inget partajande varken för C eller mej. Vi har lilla trollungen med oss.... sen är det match för fotbollsspelaren på måndag och detta innebär även en tidig morgonträning för C  imorgon innan avfärd mot Sundsvall. Suck, som vanligt alltså... men vi kan vara med en stund åtminstonde.

Ha en skön solig Lördag!!!

Tillbaka till 70-talet.

Jag är född på 70-talet med allt som hör till. Dock inga rökande föräldrar i bilen och det tackar jag för. Däremot polotröja, velourbyxor en och annan Madickenklänning när de nu lyckades få på mej klänning någon gång per år. Smurfar,barbarfigurer, pottfrisyr och endast två kanaler på tv. Inte undra på att man minns varenda barnpogram som gick, för att inte tala om julkalender. Trolltider, det var tider det!

Vi lekte ute i stort sett jämt. Koja i skogen. Flotte på ån. Fotbollsmatch med alla ungarna i kvarteret. Kanske inte de säkraste lekarna alltid men kul hade man. Jag minns när vi började spela dataspel. Både små Donkey Kong och stora pac man m,m. Jag gillade de små bäst, jag och min kompis Lisa spelade tillsammans och jag skötte hoppknappen och hon styrde. Poängen var som mest 999 sen började spelet om och tickade konstigt.

Det där med data var aldrig riktigt min grej. När vi skulle köpa en till familjen i julklapp talade jag om för föräldrarna att jag tänkte minsann inte använda den utan ville mycket hellre ha min del i pengar. Det fick jag inte! En commodor 64 (kan vara väldigt felstavat) köptes och vi spelade en del spel på den också.

Ointresset för datorer höll i sig och jag var säkert en av de sista som jag vet om utan mail. Därför är väldigt många som känner mej väl otroligt förvånade över mitt bloggande. Jag ser det som ett sätt att lära mej mer på, bättre sent än aldrig...



Morfar leker med barnbarnen. Både duplo och babyskallra lekte jag med som liten.


Ha en skön fredagskväll! (På 70-talet var det nog ostbågar som gällde....)

Konsten att känna lugnet..

Jag och barnen är hos mormor och morfar för några dagar. Vi ska inte göra någonting... nu lät det ganska tråkigt men vi var på utflykt igår och behöver softa lite idag. Om det slutar regna kan jag tänka mej en promenad och en sväng till lekparken så Siri kan göra av med överskottsenergin som brukar komma krypandes frampå eftermiddagen om vi varit inne för länge.

Däremot har jag massor med bilder från igår när vi besökte Jonas, Anneli och Wille i Vita Sand.
Vi hade okej väder. Skruttan hade sett framemot att bada i havet och på förmiddagen strålade solen men vi kom fram precis före lunch då det började mulna på. Jag trodde nästan att det inte skulle bli något dopp men efter lite mat, en middagslur och en regnskur sken solen igen. Vi tog en promenad ner till stranden och givetvis hoppade stora älsklingen i.



Ett litet vattendjur.




Det var helt folktomt på stranden och bara Siri av oss som doppade sig.




Wille höll till i strandkanten så även han var blöt efter en stund. Men bada, nej Tack!!




Ellie spanade nöjt från vagnen.




Siri gungar och Wille tittar på... Det skiljer precis ett år och en dag mellan kompisarna och sen Ellie ett år till. Hm nästa år blir det highlife...


Det var ett par stugor till salu i området och drömma går ju. Jag skulle helt klart kunna tänka mej bo i lägenhet men ha ett litet krypin någonstan där vi bara kan vara och känna lugnet. Fast det där får vänta tills vi blir mer permanent bofasta på en ort. Det kan inte vara för lång resa till stugan då blir den aldrig nyttjad. Max en timmes resa för vår del som aldrig är långlediga tillsammans sommartid.



En öde strand i juli med en hel stugby runt hörnet.


Vi fick en otroligt skön dag som avslutades med grillning. Kycklingfilé, ugnsbakade rotsaker, olika såser och sallad smakade fantastiskt. Grillmästaren Jonas lyckades.

Siri hade ännu en höjdpunkt efter middagen då hon smakade plockgodis för första gång. Det var en smakupplevlse där leendet bara spreds över hela ansiktet. Choklad var dock bäst!! Hon tycker precis som sin mamma.

Ha en skön dag!! Kram

Cool!



Siri vår lilla mösstjej. Idag har hon valt outfit själv... en hiphopstil som passar till Bamses Dunderhits.


Dagen bjuder på packa,packa,packa. Vi åker till mormor och morfar i det lilla samhället nära den småländska skogen. Morgondagen ska vi spendera i Vita Sand med Gunnarsson och familj. Härligt, hoppas bara vädret blir okej. Siri älskar att bada, trist om det regnar hela dagen....

C åker tilbaka hem medans jag och tjejerna stannar kvar.Han får fara som en jojo. På lördag ska vi nämligen gå på bröllop. Ska bli så roligt. En kompis till C är det som gifter sig. Vi har inte träffats så mycket den sista tiden eftersom vi inte bor kvar i Kalmar. Vi är bara otroligt glada att vi får vara med på deras stora dag trots att vi inte känner bruden.

Sen får C åka direkt tillbaka igen.... denna träning som aldrig går att få ledigt från. Jag vet inte hur många fester, bröllop etc som jag varit själv på....

Jag och älsklingarna stannar några dagar till och åker vidare till Öland för att fira kusin Alex födelsedag. Vi blir nog där ett par dagar så vi hinner träffa farmor och farfar. Vore också kul att hinna umgås med mina "gamla" väninnor. Vi får se vad tiden räcker till....

På vägen hem ska vi försöka göra ett stopp på Kosta Outlet. Ibland går det göra fynd.... Jag brukar titta efter  polarn o pyret  kläder till barnen. Det finns en skobutik som har pax och superfit som brukar ligga lite lägre i pris. Jag har lyckats hitta Lacoste skor till mej själv för en billig penning. Det brukar alltid finnas något.

Jaha sen har en vecka gått och det är dags att åka tillbaka hem till vardagen.

Bäst att sätta fart nu! Kram

Vad i...

hela fridens namn hände??? Nu menar jag i superettan matchen mellan Södra och Sundsvall. 4-6 vad är det för resultat? 9 olika målskyttar och detta i en fotbollsmatch på elitnivå. Ingen innebandymatch.
Vad ska jag säga, har inte sett eländet utan varit hemma med barnen men en sak vet jag att det kommer inte vara en glad sambo som kommer hem ikväll. I 84e minuten var resultatet 4-4, jag trodde givetvis det skulle stanna där men icke.
Ja,ja, jag tror jag går och borstar tänderna och kryper i säng.

Natt, natt.

Bakom mina solglasögon...

Idag kan C se med sitt skadade öga men det är fortfarande inte helt återställt. Han är extremt ljuskänslig och ögonläkaren rekomenderade solglasögon så ögat får vila så mycket som möjligt. Det var bara ett problem, hans glasögon är borta. Jag lånade snällt ut mina....



C gör som kändisarna och bär glasögon även inomhus.


Vi gick en promenad för att äta lunch. Samtidigt kunde C känna efter hur pass ansträngt ögat blev. Han måste ju ändå kunna koncentrera sig i 90 minuter om han ska kunna genomföra kvällens match. Förtillfället ser det ut som att han spelar från start. Det börjar inte förrän kl 20 så förhoppningsvis är det inte så stark sol.




Familjemys med lunch på stan.


När vi ändå var på språng tog vi en sväng förbi Synsam. Tjejerna somnade i vagnen och vi vuxna spanade in solglasögonrean. Jag hade egentligen inte tänkt shoppa men det var 50% rabatt på massor av fina brillor. Hittade flera par som jag kunde tänka mej. Tillslut bestämde jag mej....



De här från Max Mara fastnade jag för. Allt ser stort ut till mitt lilla ansikte men dessa kändes ändå helt okej.

Om ni vill läsa en artikel angående kvällens match och märkliga skador , klicka här 
Det vi kan göra nu är hoppas på mulet väder ikväll och givetvis hålla tummarna för en seger för Södra mot Sundsvall.

Ha det gott!! Kram

Liten men naggande god...

Jag har fått förklarat för mej varför bebisar och småbarn sitter i barnstol. Siri som oftast är en "snäll" storasyster blir ibland bebis igen och det är inte så konstigt hon är trots allt bara 2,5 år. Vi har köpt en enkel plastbarnstol på Ikea till Ellie så stora älsklingen kan ha kvar sin tripp trapp utan bygel. I morse ville Siri sitta i barnstolen. "Men varför ska du sitta i den?" Säger jag trött. Svaret kommer blixtsnabbt "För jag är liten!"



Lilla fröken när vi firade Alex födelsedag förra sommaren.

En nagel i ögat...

eller snarare ett helt litet finger kom farande från ingenstans, C såg det aldrig och reaktionsförmågan var lika med noll. Skadan tyvärr större. Jag befann mej i köket och stekte pannkakor, mixade smoothie och missade hela händelsen. Fick däremot se förödelsen. Kära sambon kunde inte öppna höger öga och när han tillsist fick upp det såg det väldigt irriterat ut. Siri märkte som tur är inte själv vad hon orsakat, det var verkligen inte med mening så bättre att hon inte vet. Stackare, då hade hon blivit väldigt ledsen.

C ringde södras läkare när smärtan inte avtog och han efter en timme fortfarande inte kunde öppna ögat. Läkaren tittade på det senare i eftermiddags och skrev ut antibiotika droppar men han är ingen ögonläkare så är det inte bättre imorgon får C visa upp det för en expert.

 I matchen imorgon mot Sundsvall  kanske inte C kan spela. Allt detta för att han pusslade med vår dotter. Denna våldsamma aktivitet....

Vi är tjejer, vi är bäst....

det ska bli en segerfest. Nej, nu ska inte jag vara en dålig vinnare som strör salt i såren på förlorarna men jag säger bara att nu har vi visat vart skåpet ska stå.

Jag ska dra dagen lite kort.

C var iväg på förmiddagsträning och jag tog med mej båda barnen till affären för att handla kvällens middag.(Jag bjöd in Rebecca, Micke och Lova när vi var där igår.) Ellie somnade i vagnen så när maten var inpackad gick vi en sväng till lekparken, Siri träffade en "gammal" kompis från babysimmet som hon lekte med. Jag hade nog inte kopplat var jag sett familjen förr om inte pappan talat om det... Kul hade tjejerna i alla fall. 

Det blev rester till lunch. Vila... började regna...snart kommer kompisarna...

Ellie en nöjd bebis i sin hoppgunga, hon hoppade och pratade medans storasyster hoppade framför.



Lyckades bara fånga den lilla som inte kan springa iväg.... än så länge.


Våra vänner kom och jag började med middagen. Hade hittat ett recept på tasteline som blev otroligt gott. Klicka här. Fläskfilé med kantareller. Det blev kaos under middagen. Alla var hungriga. Siri och Lova hade svårt att sitta still. Ellie skrek och var hungrig. Hon fick gröt men kunde inte få nog, bara gapade efter mer. Efter ett tag lugnade alla ner sig och vi kunde pusta ut.

Till efterrätt lyxade vi till det med chokladdoppade jordgubbar maränger och glass. MMM, kan det bli mer sommar???



Siri och Lova väntade spänt på efterrätten. Skruttan visade jordgubbarna i kylen redan före middagen.


När kompisarna kommit igång att leka. Ellie somnat. Maten var uppäten. Började vi spela med andra ord ett sällskapsspel från ALF världens roligaste spelföretag! Detta spel är verkligen kul!!! Vi brukar vara killarna mot tjejerna. En spelomgång tar inte så lång tid,perfekt när man har barn och måste avbryta lite då och då.
Vi hann med tre omgångar och Rebecca och jag vann med 2-1 mot C och Micke.
Det blev verkligen en lyckad kväll med en bra avslutning!



Det viktigaste är inte att vinna utan att kämpa väl..... Nja,det stämmer nog inte helt ikväll.

Jag är som vanligt trött vid den här tiden så snart väntar sängen. Lilla trollungen kommer nog vakna tidigt imorgon, hon har sovit sen före 8 så det är lika bra att inte stanna uppe allt för sent...

Natta!!

Nytt förnöjer...



En ny look... Jag har varit på Hår 2000 idag för klippning och lite färg. Det blev en helt ny frisyr. Innan jag cyklade iväg bestämde jag mej,  för ärligt talat har jag känt mej ganska trist. Slitet amningshår är inte kul så nu åkte en bra bit av.


C
var hemma med älsklingarna men min tid krockade med träning så han lämnade båda två till Rebecca bara för en kortis. Du är en ängel, tack! Det var ingen lång stund men i alla fall det räddade dagen.

När jag kom cyklandes möttes jag av två badtjejer som plaskade runt i Lovas härliga pool med rutschkana. Siri badade även idag tills hon var helt blå. Ellie hade det skönt i skuggan och mumsade rån för första gången. Var tydligen väldigt gott för de små tänderna som nog killar en del.

Vi lekte bort en eftermiddag.... Ingen orkade ta tag i middag. Grabbarna skulle på grillning efter träningen så vi tjejer kom fram till att köpa Mc´Donalds mat. Det är ju ändå fredag...

Ellie som inte sovit så mycket idag började bli väldigt trött. Hon somnade så fort jag la henne i vagnen. Vi gick hemåt men stannade och tittade in på Krakel min lilla favoritaffär. Siri och jag enades om en klänning....



En tuff tjej i molo klänning. Den är något lång men skruttan gillade det och för min del gör det inget om den passar även nästa år.

Ha en skön fredagkväll!! Kram.

En sommardag!

Det såg mörkt ut när vi drog iväg i förmiddags och en liten regnskur kom innan vi hunnit fram. Väl vid Toftasjön strax utanför Växjö strålade solen mot oss. Kompisarna hade väntat... både stora och små. Tänk det tar alltid längre tid än man tror trots att vi kom iväg som vi skulle. Stopp vid kondis för att köpa fika så vi inte kom helt tomhänta, nästa stopp för att tanka sen körde vi för långt och fick vända, ja ni hör själva....

Det var lunchtid när vi äntligen kunde stiga ur bilen. Mackor, mjölk och kaffe smakade gott på verandan. Ellie smaskade burkmat och var på ett strålande humör.

Barnen var grymt sugna på att bada. Stugan har egen brygga så det var ett mindre projekt. Bara i med kaffet och av med kläderna. (De vuxna kaffe, barnen bad...)



Siri badar med Håkan och Tittis härliga labrador Bojjan.




Eskil, Ida och Siri, alla gillar att bada. Lite läskigt med stenarna i strandkanten som de klättrade upp och ner på hela tiden.

Vi tog en minipromenad till stranden bredvid för mera plaskande, inga badkrukor här inte...






Alla var sugna på en liten sväng med båten även jag som annars ofta blir kvar med bebis. Vi packade ihop oss och chansade på att även Ellie ville följa med. Det gick bra, hon var nöjd med guppandet och motorljudet så länge hon inte var i solen och det ska givetvis inte små barn vara, Vi tänkte ta med de stora mumsiga kanel och kardemummabullarna som vi köpt med oss men det visade sig att Bojjan fått tag på kondispåsen. Inte en smula kvar av de 10 bullarna. Att inte hunden fick ont i magen. Hon måste ätit upp allihop på en halvminut, för ingen har sett någonting.



Jag med lilla älsklingen.




Så härligt att åka båt när det är lugnt och stilla på vattnet. Siri med C. Söta Ida. Daniel var kapten på skutan. Tina såg till att vi inte blev uttorkade. Lätt hänt att man glömmer dricka. Både siri och Eskil hade lite svårt att sitta still...




Tänk vad det är kul med vatten!


Ellie
somnade i båten i sin pappas famn och vi kände det började bli dags för middag.
 
Titti och Håkan som stannat kvar i stugan hade ordnat med nypotatis, lax, olika sortes sill, köttbullar, sallad. Helt enkelt en fantastisk sommarbuffé. Vi andra behövde i stort sett bara slå oss ner till dukat bord. Lilla trollungen sov vidare inomhus medan vi  gottade oss.



Tänk vad gott det smakar när du blir bjuden, äter utomhus och med trevligt sällskap.




Stora älsklingen




En helt underbar bild på far och dotter.


Jag känner att ord är överflödiga. Att bilderna säger mer än en klyftig text. Vi har helt enkelt haft en gulddag hela familjen. Daniel och C åkte ut med båten igen efter middagen. Tanken var en fisketur men jag såg ingen fisk när de kom tillbaka.... Undrar om de bara skulle ut och känna lugnet utan barn.

För oss andra mer bad. Plockande av gula hallon,blåbär,röda hallon.... mer lek. Kvällsmat och tillslut var barnen så trötta att de tittade på bolibompa och ville vila. Ellie som varit vaken en bra stund och redan ätit gröt och ammat för kvällen var helt slut innan grabbarna kom tillbaka. Vi kände det var dags att dra oss hemåt så tjejerna kunde sova i bilen.

Nu är vi hemma sen ett par timmar. Det gick otroligt smidigt att lägga över gullungarna i sina sängar annars tycker jag de ofta blir pigga om de vaknar till...Jag ska också krypa ner snart. Känns som jag kommer sova gott inatt efter all frisk luft.

Natt, natt!!

Nya äventyr

Vi har precis ätit frukost och håller på att packa i ordning för en tur till Familjen Johansson/ Kummel. Våra vänner har en stuga utanför Växjö. Förra sommaren tog vi också en dagstur dit som blev så lyckad med sol, bad. prat, båt och massa lek. Idag ser dock inte vädret så lovande ut men shortsen är på och byxorna nerpackade så vi hoppas....

Ha en fin dag!!!

Innelek

Regnet kom efter lunch och jag tänkte det vore skönt med en innedag efter gårdagen. Siri var märkt av solen med en fin "bonnabränna" . Hon är inte röd eller bränd utan det syns att hon gick i t-shirt igår.
 Här hemma var det ett skriande behov av dammsugning och annat småfix så jag passade på att få undan lite efter Skruttan sovit middag och Ellie somnat.... skiftbyte, de sover nästan aldrig samtidigt mer än nattetid.

Lite senare fick vi trevligt besök av Lina och Edvind. Smoothie, prat och lek.... Alltid kul! Det ska bli spännande framåt hösten när Edvind blir storebror. Då är nog Ellie rörlig och på allting, nu var det bara två som sprang omkring och det var intensivt. Fast jag längtar till när jag slipper bära hela tiden och jag ser hur frustrerad lilla älsklingen blir när hon inte når det hon vill ha.Det är så spännande att följa hennes utveckling, känns som det händer något nytt varje dag.




Ellie har vuxit i den fina bodyn som är en present från familjen Jonasson.

Vi umgicks i några timmar. C kom från träningen och Siri började bli ganska rastlös så när vännerna gick hem var det utgång som gällde. Jag stannade inne med Ellie som behövde sova och lagade middag under tiden.

Kvällen är stillsam med dusch av båda små. Trollungen duschade med C och var överförtjust hon har mest badat innan. Det här var en höjdpunkt för henne, vatten i ögonen bekom  inte alls utan detta är en riktig liten fisk. Jag ska se om det är babysim till hösten som kan passa tidsmässigt. Jag tror hon verkligen skulle älska det.

Nu är jag smått disträ då jag tittar på en dokumentär om Stieg Larsson samtidigt. Tror jag ska koncentrera mej på en sak...

Ha en skön kväll!!

Ett litet paket...

Igår när vi kom hem låg det ett litet paket innanför dörren som kommit med posten. Jag blev givetvis nyfiken men det var inte till mej utan till Siri den lyckosten. Hon öppnade förväntansfull och i paketet var ännu ett paket, nu såg jag att det var från gudmor Johanna som uppmärksammat skruttans dopdag med en gåva.
"Den är från Johanna" säger jag. "Nähä, den är från pappa" svarar älsklingen. C hade tagit upp presenten från golvet och gett henne, såklart var den från pappa....



Finfint linne från Molo blev genast en favorit! Tack snälla Johanna.

Vilket Zoo...

Vi kom iväg prick klockan 10, precis enligt planerna. Vad vi däremot inte räknat med var att alla semesterfirande barnfamiljer med små i förskoleålder tänkt samma tanke. Kön var oändlig.... Vi kom snabbt fram till att våra älsklingar inte hade orkat. Vi gick istället in på badet bredvid för lite medhavd lunch. Pastasallad, pannkakor, frukt och mackor. Mums tyckte vi, nja äta har jag inte tid med tyckte Siri. Hon och Lova ville bada.



Micke offrade sig och badade med tjejerna. Molnen tornade upp sig och ett lätt duggregn började falla.


Alla var frusna efter en liten stund. Lunchen uppäten och kön fortfarande lång till djurparken. Vi gick till knallegallerian för ett besök i leklandet. Detta uppskattades av två leksugna tjejer.



Glasspaus och mys.

Vi slappade någon timme. Ellie lekte på golvet och hade det skönt när hon kunde sprattla loss. Jag ammade henne i lugn och ro inne i kalasrummet. (inget barnkalas idag..)
Vi bestämde oss för att försöka en gång till på parken. Nu hade kön gett sig och många var på väg hem. Perfekt för vår del, det var öppet en bra stund till så vi hade gått om tid.



Förväntansfulla hänger de på stängslet.



"Mamma,där är stora fåglar"




Barnens zoo var spännande. Siri klappade getterna och konstaterade att det fanns mamma,pappa och barn.


Vädret klarnade upp och solen strålade. Det fanns mycket att se. Pingviner, björnar som även fått ungar. Jag som inte varit där innan tyckte djurparken kändes fräsch och trevlig helst om man jämför med Ölands som känns aningen sliten...



En paus i skuggan på lekparken. Lite amning sen var lilla trollungen nöjd.


Vi såg lejon, geparder massor av apor, zebror, jag kan hålla på en evighet...



Noshörningar...




Giraffer...


En av höjdpunkterna sparade vi till sist, Ponnyridning. Jag är ingen hästtjej men jag kanske får en i familjen....



Det kittlade nog i magen att stiga upp på den "stora" hästen men idag var det två modiga tjejer.


Vi började bli ganska möra av en heldag. Siri somnade nästan i vagnen den korta biten till bilen, sen sov båda små gullungarna hela vägen hem. Vi hade lite svårt att lägga dem ikväll. Båda två var hungriga och efter sen kvällsmat är det svårt att somna om. Skruttan fick dansa loss till allsång på Skansen. Sen kröp hon motvilligt i säng, samtidigt fick lilla också lägga sig

C var också helt slut så jag sitter själv uppe men inte länge till....

Kram!!

Borås.

Idag ska vi iväg på äventyr.... nästa stopp blir Borås Djurpark. Alla är förväntansfulla när detta är vårt första besök. Pastasalladen lagades igår, badkläderna är nerpackade, frukosten uppäten. Nu ska alla kläs på och snart bär det iväg med vårt ressällskap Rebecca. Micke och Lova.

Ha en skön tisdag!! Kram

Lika som bär?







Foto: Rickard Davidsson

Vem liknar vem egentligen? Märkligt det där, man blir givetvis glad när någon säger Åh hon är mamma upp i dagen, eller... det är pappas flicka det ser jag. Ändå är det inte så att man tycker att man är så himla snygg själv så en kopia till dotter vore att önska. Det bästa vore en fin mix av våra allra bästa anlag både till sätt och utseende. Och egentligen spelar det ingen roll alls för vi älskar dem mest i världen oavsett.

Bilderna är från Ellies dop och imorgon är det 2 år sen Siri döptes en solig dag på Öland.

Kram!


Jaaaaa!!!!!!

Tummarna, lyckosparkarna och alla positiva tankar hjälpte.... 3 poäng till Södra som var vinnare i dagens match!!!
Tommy Thelin
stod för målet och Micke räddade en straff. Hjältar när de bäst behövdes. Kan tänka mej att det är glada grabbar i bussen hem. C ringde för en stund sen och var givetvis nöjd med vinst.

Och vi här hemma då? Jodå, Ellie har inte varit helt happy. Jag har burit trollungen i stort sett hela dagen. Vet inte om det är tänderna, ny mat som resulterar i magknip eller helt enkelt en mammig liten tjej. Jag blir helt slut så det var extra skönt att bli bortbjudna på middag. Vi är lyckligt lottade som får komma iväg till uppdukat bord och som extra krydda lekte Siri och Lova jättebra. Kul, de tycker ju om varandra. Rebecca bjöd på kycklinggryta och ris. Enkelt och väldigt gott!



På det här humöret var lilla älsklingen större delen av dagen. Titta noga så ser ni de tre små gaddarna.


Vi var ute och lekte innan middagen. Finns en gammal klätterställning med rutschkana som tjejerna gillar. Den enda babygungan fick Ellie ta över och de stora gungade på däckgungorna istället så nu har vi ett konfliktmoment mindre.



"Vi ska bara gå på promenad, där ute.."


En eftermiddag försvinner fort med trevligt sällskap. Jag hade frågat innan om det var okej att Siri badade med Lova ikväll. Det var det! Vi har bara dusch och badbalja hos oss så skruttan blev överlycklig när hon fick hoppa i med kompisen. Tyvärr lär det nog dröja till nästa gång de var sjövilda och hoppade och hällde vatten över varandra men rena blev de och Siri tvättade håret av bara farten när Lova snällt löddrades in. Perfekt! Jag kände att jag inte skulle orka ta tag i det annars ikväll. Tack för idag, kompisar!!



Lite mys efter badet.

Båda tjejerna somnade i bra tid. Så skönt! Stora slocknade vid 8-tiden och lilla strax efter. Nu har jag soffan för mej själv. C kommer inte förrän mitt i natten så jag ska passa på att läsa färdigt mama.

Hoppas alla haft en skön söndag!!!

Håll tummarna...

och tänk positiva tankar för idag behöver Södra en seger. Matchen blåses igång klockan 18 i Södertälje och motståndarlaget är Assyriska som ligger på en tredje plats i tabellen. De gröna har rasat ner till en åttonde placering och det kanske inte är så illa egentligen men de började så bra så man räknar med mer.
Santos är tillbaka i Kalmar för ett par veckor och det är nog lika bra det. Luften verkar helt gått ur honom och nu behövs kämpartagen allra mest!!

Så.... en lyckospark i ändan och ta nu tre poäng för det är ni väl värda!!!



Som som sommaren...

kan det aldrig bli. Det är nog det här som symboliserar den svenska sommaren. Lite halvtaskigt väder men ändå sol och faktiskt ganska varmt. Inte undra på att man minns sina barndoms sommar med vackert väder det var ju inte soltimmarna på stranden som räknades utan de dagar som det gick ha shorts och bada.

Det blev dock inget bad i eftermiddag utan ett besök vid hamnkanalen med marknadstånd från delar av Europa. Otroligt trevligt. en fröjd för ögat och det doftade av olika specialiter från Italien, Grekland, Frankrike för att nämna några



Afternoon tea...


Vi bestämde oss för att äta något och fastnade för Österrikes stånd. Någon sorts brödkringla med skinka och ost, gigantisk. Siri, jag och C delade.



Har vi blivit små eller är kringlan gjord för jättar?




Vi delar alltid lika...


Jag handlade  marinerade oliver fyllda med fetaost, mmm. C köpte olika sortes salami och annan korv. Vi smakade också italienska små smarriga bakverk. Helt enkelt en skön eftermiddag. Tyvärr var många varor dyra men klassen på produkterna och presentationen var utöver det vanliga så det klart det kostar...

Vi gick hem för amning, blöjbyte och pausade lite i soffan. Vidare till Lina, Stefan och Cornelis. Så lyxigt att gå bort på middag idag igen. Det bjöds på grillspett, qiunoasallad, grillad ost och bröd. Mycket gott!!



Busungarna med glimten i ögat.




"Nelis du sitta bak, okej?"

Stefan, C
och de stora var ute fixade grillen och lekte. Jag övervakade Lina i köket med en något pipig liten trollunge hängande på höften. Det blev dock bättre efter en stund när hon känt av miljön (och gjort nummer två...) Vi hade en skön kväll i goda vänners lag.

Nu natta...

Kram!!


Invigning.

Jag kan inte tro att det är sant men efter den sena gårdagen sov barnen otroligt bra inatt. Siri fortsätter på den väg hon påbörjat med hela nätter i sin egen säng. Ellie vaknade inte för mat förrän vid 5-tiden så jag fick nästan 5 timmars sömn i sträck vilket jag verkligen inte är bortskämd med. Hela familjen tog sovmorgen till 8-tiden. Ganska lagom om inte frukost  och andra rutiner ska bli allt för ruckade på.

Lilla trollungen invigde matstolen. Skruttungen hjälpte till. Vad gör annars en storasyster?



"Ellie dricka sin mugg, mamma?"




Fröken har en slapp stil vid matbordet.


Det går okej med smakportionerna. Vi talar inte om ett matvrak här inte, utan en finsmakare ibland passar det ibland inte. Förhoppningsvis lossnar det så småningom.

I eftermiddag ska vi ta en promenad ner på stan. Vid hamnkanalen är det något slags jippo... Världens mat. Antar att det är smakprovning och försäljning av olika sorters delikatesser från jordens alla hörn.

Ikväll är vi bortbjudna på middag (igen) denna gång till Lina, Stefan och Cornelis. Härligt, gäller att nyttja dessa sommarkvällar om väl inte vädret är på topp är det i alla fall ljust.

Ha en skön lördag!! Kram

Natt, natt

Nu är det snart läggdags för mej men jag ska skriva några rader om vår trevliga eftermiddag och kväll. Jag och tjejerna promenerade bort till Becca och Lova som bjudit in till först fika och senare middag. Vi fick hembakade muffins och köpta bullar(!) Ha,ha,det är ofta nybakat så köpt fika är vi inte vana vid. Mycket mumsigt, jag höll mej till muffins. Siri hade ätit mellanmål hemma så hon hade inte tid, utan ville leka istället. Efter endast 20 minuters sovpass tidigare var det bäddat för konflikt och mycket riktigt hade kompisarna ett par duster men som sagt det lugnar ner sig efter en stund. Idag var Lisa och Olle också med. De stannade tills det var tid för middag.



Siri och Olle ville båda leka med Fiffis hus.


Olle tyckte tjejerna var lite jobbiga och bråkade väl mycket men när Ellie skulle sova en stund gick vi ut och då funkade det utmärkt att leka alla tre. De har ju så roligt tillsammans trots allt!

Det blev fläskfilé och klyftpotatis med sallad till, mycket gott. Nu var Siri hungrig efter all lek och den här gången åt hon och det var köttet som var "bäst". Hör inte till vanligheterna när det gäller henne.



God mat och trevligt sällskap, kan livet bli bättre?




Ellie lekte på golvet med Lovas "gamla" bebisleksaker.




Lova hade köpt barbie chokladägg till sig själv och Siri. Stor lycka hos kompisarna när de plockades fram efter middagen.


Ellie låg och myste i soffan de stora lekte och vi vuxna fastnade i Buzz, frågesport på playstation. Jag som aldrig spelar tv-spel men det här är tur jag inte har hemma. Lätt att fastna i.

Nu vet ni vad vi pysslat med, kom hem för en stund sen och barnen sover. Jag ska göra likaså.

Natt,natt!

Hemma igen..

Vi kom iväg i hyfsad tid och var på köpcentret strax efter öppningsdags. skönt att vara ute i god tid när vädret bäddar för shopping och affärerna lockar alla semesterfirare både med rea och de första höstnyheterna.

Vi började med att reklamera en tröja på MQ som jag lämnade in på lagning redan innan C använt den. På grund av detta hade jag inte kvittot kvar och då ville de bara ge oss reapriset tillgodo trots att den butiken aldrig ens haft den tröjan kvar till rean. Jag blev sur och fräste till att  man kanske inte räknar med att behöva laga ett plagg två gånger. Då gick hon med på fullt pris i presentkort och det är helt okej. Tänk att det är så, att är du tillräckligt otrevlig och bitchig så får du egenom det mesta... tragiskt, det borde löna sig att vara snäll och trevlig. Men jag vet hur det är efter många år inom klädbranschen.

Barnen var inte på sitt allra bästa humör. Siri blev törstig så vi ordnade dricka sen försvann hon inne på HM när C tittade på kavaj och byxor. Vi hittade henne, innan hon hann vandra ut ur affären. Vi skulle behöva ett sånt där vissel larm man kan ha på nyklar... ni vet man visslar och då piper det så vet man var de är.
Ellie sov 10 minuter på hela förmiddagen inte heller den bästa uppladdningen för att vara på shoppingrunda. Trots detta lyckades  C handla kostymen som var väldigt snygg. Tiden får utvisa hur kvaliten är.... Kan nog inte jämföras med Tiger.

Vi käkade lunch på Soya ,kina buffé. Bra då kan skruttan plocka i sig det hon känner för. Idag nudlar och lite kyckling.
Lilla trollungen åt också en liten portion potatis och majs men var nog väl trött för orka äta, det fick bli amning också.
Något piggare barn....
Stora älsklingen trillade ner ca en meter från en trapp när hon skulle sätta sig ner och satte sig vid sidan av. C var precis bredvid men fick inte tag i henne. Hon föll rakt ner med huvudet först, jag skrek rakt ut. Hjärtat hoppade upp i halsgropen så rädd blev jag. Nu gick det bra och hon blev mest rädd, lite näsblod bara. Det går så snabbt och är så lite som behövs för att det ska gå riktigt galet.

Vi kände oss ganska färdiga och båda älsklingarna behövde sova så ett snabbstopp på Ikea. Idag fanns stolen.

Nu är vi hemma igen. Ellie sover vidare... men Siri är vaken. Vi ska gå bort till Rebecca med familj och leka bort eftermiddagen. Grabbarna ska träna sen blir det middag hos vännerna när de är tillbaka.

Happy Friday!!

Så skönt!!!

Vi har haft sovmorgon hela familjen. Siri sov i sin egen säng hela natten, nästan 12 timmar. Trött liten tjej efter alla sena kvällar och hon som är så aktiv gör inte saken bättre. Ellie har vaknat till ett par gånger men somnat om så vi steg inte ur sängen förrän strax före 8. Så skönt!!

Vi har precis ätit frukost och ska fixa alla morgonrutiner sen blir det en tur till A6 och Ikea. C vill titta på en kostym som var med i Café. Vi behöver också se om barnmat stolen kommit in igen. Sen får vi se vad klockan blivit om det blir lunch där eller hemma. Passande aktivitet idag när vädret fortfarande är grått.

Ha en skön fredag!! Kram.

Mysdag

Jag var som vanligt trött imorse efter att varit uppe några gånger med Ellie och hämtat Siri fram på morgonkvisten. Så när båda små vaknat gick C upp och jag somnade om till halv nio. Så skönt att verkligen kunna sova. Skruttungen kom in och drog av täcket "Mamma, du komma nu, frukost!!!  KOM, du måste komma nu!" Vem kan sova vidare och tacka nej till det?

Regnet strilade ner och himlen såg väldigt grå ut, vi bestämde oss för att stanna hemma på förmiddagen. C var ledig fram till eftermiddagen. Det blev lite undanplockning och lek. Tiden går fort mellan matdagsen... amning, smakportioner det tar sin tid. Vissa dagar känns som de bara kretsar runt mat.... Idag lagade jag lax, potatis,kall sås och ärtor till lunch.

Geetha, Ebba och Julia kom förbi på snabbvisit när de ändå var i stan. Var längesen vi sågs nu. Siri ville leka längre men de kunde inte stanna utan var på väg på kalas. Vi får ta igen det en annan dag!

Båda älsklingarna sov middag samtidigt, väldigt skönt för jag fick nya mama i brevinkastet. Kaffe och en ny tidning med regnet smattrande på rutan i bakgrundet. En bra start på eftermiddagen.

Kom på att jag kunde passa på att ta en promenad själv när C ändå var hemma. Tog ett paraply och gav mej iväg. Skönt med frisk luft men kom på att Krakel hade börjat sin rea när vi var på semester. Var tvungen att kika om det fanns något kul och det gör det alltid. Grejen är den att Siri är lite svår med kläder så allt för dyra saker vågar jag inte köpa. Jag hejdade mej och det enda "fyndet" blev ett par snygga collage brallor till skruttan från Nova star. När jag kom hem provade hon med en gång och de fick godkänt.... Puh, men jag hade fått byta i nödfall.

C skulle snart iväg till träning men Siri hade stått vid dörren och väntat på mej. Hon var besviken på att jag gått utan henne. Vi hade en timme till godo (om nu inte Ellie skulle vakna och inte vilja annat än amma) Skruttan ville cykla på sparkcykeln så jag promenerade en runda till. Såpbubblorna hängde med i korgen...



De nya byxorna är på, en minut senare vurpade hon och de blev blöta.




Såpbubblor är alltid kul!


När vi kom hem var Ellie vaken och C behövde åka.Jag hade lovat att steka pannkakor och Siri hjälpte mej göra smeten. En bra matdag, tre stycken gick ner i skruttans mage och humöret var på topp. Vi tittade på Bolibompa tillsammans. Lilla trollungen ville inte leka på golvet längre utan började bli kvällstrött.
Ikväll låg båda i sina sängar före 8. Svårt med rutiner så här på sommaren men idag har vi ju varit hemma och inte gjort något speciellt så då kändes det bra att komma tillbaka åtminstonde för ett par kvällar i bra vanor.

Jag tänkte lägga upp en film men det blev strul med youtube så det kommer en annan dag.

Nu ska jag prata lite med min kära sambo sen fortsätta läsa mama.

Ha en skön kväll!!

Utflykt

Vi var lediga allihop och funderade över frukosten vad som skulle ske under dagen. Tillslut bestämde vi oss för en tur till Vadstena. Nu packar inte vi ihop oss på 5 minuter, tyvärr. Det ska ätas färdigt, smakas gröt, ammas, kläs på, föräldrarna ska duscha och klä på sig. Ellie blir trött och måste sova... Siri ska bara... Klockan tickar på. Det ska packas för dagen. Och så vidare.... Vid 11-tiden var vi färdiga, tanka bilen och iväg.

Vi kom ett par mil sen hände något med bilen. Vi har en V70 som är några år gammal, helt plötsligt gick det inte köra snabbare än 85 km/h. C blev orolig att turbon gått sönder, jag vet inte, kändes bara dyrt.
Vi funderade på att vända men kom fram till att det var lunchtid och att vi närmade oss Gränna. Det fick bli ett stopp där istället. Otroligt trist med bilen!!!!

Väl framme upptäckte vi att det var marknad men vi gick ner till hamnen för lite mat till att börja med. Tyvärr är det inget ställe så vitt jag vet som har någon bra mat utan det påminner om gatukök och är halvfabrikat överallt. Siri åt åtminstonde sin mat, pasta och köttbullar. Ett säkert kort.



Vi väntar på maten, Siri ville ha juice dagen till ära och fick lov till det. Juice vet jag inte om det var snarare apelsinmer eller stark saft.

Vi åt vår mat, beklagade oss över priserna och Ellie sov. När vi skulle betala, vaknade trollungen och Skruttan ville titta på båtarna så för en stund var det fullt kaos. Båda barnen skrek, den lilla tystnade när hon kom upp men den stora blev fröken nej. Vi gick till bilen för ett snack med älsklingen om vi skulle åka hem med en gång. Effekten kom omgående och utbrottet var över, allt vi sa, lyssnade hon på och vi kunde gå och ta en titt på marknaden.
Givetvis fanns ett litet tivoli, hon fick välja en karusell och åka en gång.



En rymdraket åkte Siri men var på väg att byta efter ett par varv.


Vi gick en sväng bland marknadsstånden och det fanns säkert en del att slösa pengar på men det känns bara onödigt. Solen gassade och även idag var det sommarvärme. Tänkte stannat och badat men Ellie började bli hungrig så jag tyckte det var smidigare att amma i bilen. Efter matpausen körde vi hemåt men tog gamla vägen och körde ner till sjön Bunn, en liten idyll med skogen runt omkring. Nu sov båda gullungarna så det blev inget bad där heller. Nu märktes inget fel på bilen men vi måste kolla upp den i alla fall. Usch, det är så tråkigt!

När vi ändå var på vift tog vi en sväng runt Lina, Skördis och Edvinds hus som de precis fått nycklar till och håller på att renovera för fullt. Perfekt område med tvåfamiljshus och många barn i samma ålder runt omkring. Väldigt nära till förskola och skola. Härligt! 

En titt på klockan och det var kväll. Vi körde hem och fixade middag. Smoothie till efterrätt. C badade tjejerna och jag hyrde en familjefilm. Vi kände att det skulle vara omöjligt att få skruttan i säng när hon sovit sent i bilen. Vi myste i soffan till "Bedtime stories". Kul med Adam Sandler,inte min favorit men filmen var helt okej.

Snart dags för sängen! 

Kram!!  

Inte bara en...

Kände mej något groggy i morse så C steg upp med barnen efter jag ammat den lilla. Tyvärr gjorde inte den korta extra sovmorgonen någon större skillnad. Jag lyckades inte somna om...
Började dagen med att sortera tvätt och ner i tvättstugan och upp till dukat frukostbord med havregrynsgröt och kaffe. (som jag verkligen behövde idag) C åkte iväg till dagens första träningspass och jag och tjejerna var hemma. Förmiddagen gick åt till städning och matlagning förutom tvätt och lite lek mellan varven.



Det byggs flitigt med lego här hemma.


Jag lagade en stor lasagne som räckte till lunch och även till middag. Skönt att slippa laga mat två gånger om dagen vilket det ofta blir hos oss. Siri somnade ganska sent på eftermiddagen så jag var tvungen att väcka henne tillslut så klockan inte sprang iväg allt för mycket.

Ellie har ätit sin första riktiga lunch. Hon fick i sig en komplett måltid med nötkött och tyckte det var supergott. Hon blev mätt så jag gav henne vatten till maten och väntade med att amma. Funkade bra, hon ammade ett par timmar senare innan hon skulle sova. Lilla trollungen har inte bara fått en tand utan två och ett tredje litet risgryn är på väg upp. Inte undra på att hon har humörsvängningar. Det måste kännas väldigt obehagligt.



Oftast en glad liten tjej.


Stora älsklingen och C tog en cykeltur medan lilla sov och jag fixade färdigt med tvätt och annat. Framåt eftermiddagen när C skulle iväg på dagens andra träningspass kom Rebecca och Lova på besök. Jag hade bjudit in på middag, eftersom det var så mycket mat kvar sen lunch värmde vi den. Barnen fick även köttbullar och Siri ville hellre ha blomkålstuvning än lasagne så vi hade en riktig skåprensning.Tjejerna lekte men som vanligt kan de inte låta bli att ge en och annan känga till varandra. Konstigt det där, vet inte om det är någon form av konkurrens de känner... Det lugnar ner sig efter en stund sen leker de bra! Som sagt de är som syskon. Slåss den ena sekunden och kramas nästa.
Vi försöker uppmana att de ska tala om för den andra vad de vill, kommunicera helt enkelt. Det där med att ha ett språk är ju ganska nytt, lätt att glömma ibland i stundens hetta. Min kamera låg på laddning så inga bilder tyvärr men kanske hos Becca...

C kom från träningen och kompisarna gick hem. Det blev en härlig sommarkväll så vi bestämde oss för en promenad. Lilla trollungen somnade i vagnen och skruttan blev sugen på glass. Vi satte oss på Wayne´s Coffee. Det var fortfarande sol på uteserveringen och precis lagom varmt.



En macka till mamman, frappe o bulle till pappan och piggelin till skruttan


Så skönt att komma ut ett tag, tycker jag alltid är hemma på kvällarna, ammar, badar eller nattar barn och så är det ju. Jag har inget emot det, utan gillar oftast att ta det lugnt. Amma gör man så kort tid, lätt att glömma bort när man är mitt i det. Snart är bebistiden över och då är allt ett minne blott. Så det gäller att passa på att bebisgosa så mycket som möjligt sen får man gosa med lite större barn och det är supermysigt det också.



Hemma igen och njuter på balkongen.




Sötaste Siri, vår fina "stora lilla" tjej.

Det blev en sen kväll men vi är lediga allihop imorgon så det brukar gå bra. Siri var lite ledsen när hon skulle lägga sig för Ellie var vaken och vi hade så mysigt. Klart det är svårt att förstå att man bör sova då. När hon väl lagt sig sov hon på 5 minuter.

Nu ska även jag sova. Godnatt!!

Lite snabbt.

Mitt huvud värker... vet inte om det är vädret eller sjukdom på gång (har fortfarande ont i halsen) orkar inte vara dålig. Jag ska fatta mej kort.

Dagen bjöd på en lugn förmiddag sen promenad till stan för lunch. Siri ville som vanligt äta pasta....  Coffeehouse by George idag igen men där vet vi att hon äter maten.

Båda älsklingarna somnade i vagnen och regnet kom, vi gick vidare in på öster  och åskan kom. Snabbt in på Åhlens. Kikade runt på lite av varje. Barnen sov och vi traskade hem efter ett par timmar.

Det blev ett snabbstopp hemma, mellanmål och amning sen körde vi ut till Solåsen kikade på Mio, Company m.m. När vi var i stan var det nästan tomt på folk mest poliser överallt pågrund av EU toppmötet, här ute däremot helt fullproppat med bilar. Samma sak på nästa stopp som var Ikea, vi skulle bara in snabbt och köpa deras barnmatstol i plast. Den var givetvis slut i vitt så vi åkte i stort sett hem utan någonting

En sen middag med hungriga barn, den lille testade havregröt och gillade det. Den stora tyckte om porterbiff, potatis och grönsaker som jag lagade. Har länkat det receptet tidigare...

Nu sover båda två och vi vuxna slappar i soffan.

Ha en skön kväll! Kram

Morning

Mulet, relativt svalt och skönt idag, trodde inte jag skulla medge det men en "dålig" sommardag kan behövas nu så vi kan andas igen. Natten har ändå varit varm, hettan sitter i väggarna och vill inte släppa taget. Ellie har vaknat varannan timme natten egenom så jag är så in i nordens trött.... lite kaffe sen lättar det förhoppningsvis

Vi är lediga allihop, oh vad jag ser framemot de dagarna! Vi har aldrig haft gemensam semester i 4-5 veckor som många andra familjer har men nån gång kanske det också händer. Utan i vår värld gäller det att ta till vara på enstaka dagar och göra det bästa av dem. Vi har andra fördelar... lång julledighet, skönt det också. Jag som jobbat i butik förr är inte bortskömd med det och uppskattar det enormt mycket. När Siri var bebis var C endast fotbollsspelare och fick mycket dagtid med vår älskling ovärderligt då han inte kan ta pappaledigt. Så visst har vi fördelar som inte andra familjer har men som sagt också nackdelar.... nog om detta. Nu ska vi fånga dagen!



Lilla älsklingen inviger söt body från Villervalla, present från min barndomskompis Lisa med familj.




Stora älsklingen bygger med lego en återkommande aktivitet.


Ha en skön dag!! Kram.

Söndag

En hel söndag har gått. Jag vaknade av Ellie strax före sju i morse. Tog upp henne ur spjälsängen och tittade till på Siri som kommit och lagt sig i vår säng på natten. Jag hajar till och tittar en gång till, skruttungens lilla rumpa är bar. Trött som jag är får jag tänka efter om jag glömt ta på henne blöja igårkväll, känner runt i sängen och den är torr men det ligger en kissblöja vid fotänden. Det är inte jag som tagit av den. Ni som läst innan vet att C är i Linköping så skruttan måste tyckt det var dags att byta och sen somnat om. Jag trixade på en ny, torr utan att väcka henne och masade mej upp med lilla trollungen. Så började vår söndag.

Till frukost havregrynsgröt, macka och söndagslyx med juice.

Större delen av förmiddagen spenderade jag och tjejerna med Lina och Cornelis i friardalen. Mycket trevligt!!  Det blev en del uppdatering sen sist vi sågs under tiden barnen lekte.Ellie vaknade till men var nöjd på armen där hon kom nära sin mamma och kunde se de stora. Jag har inga bilder från dagen då jag helt enkelt glömt eller inte hunnit fota, så kan det bli. Jag hade lite problem att få med mej Siri hem då hon ville hänga med kompisarna istället men efter inte allt för mycket tjat (från min sida) löste det sig och hon kom med frivilligt utan trots. 

Jag lagade blomkålstuvning och stekte falukorv och stora älsklingen åt tre portioner(!) Barnet som bara har tid att äta när det inte sker något annat....

Eftermiddagen blev lugn med sovande barn... lek och allmänt plock.
Vi tog en promenad... blåste såpbubblor och skyndade in före regnet. Tittade på bompa och väntade på C.

Tillslut kom den efterlängtade och vi åt en senare middag tillsammans. Siri och C läste saga och jag försökte lägga Ellie som nog har ont i sin lilla mun. Lite gnäll.... Det är så synd om henne när hon snörper ihop hela ansiktet och gråter. Lilla älsklingen. Nu sover alla utom jag men jag ska också ansluta.

Natt,natt!! 


Just nu..

Mina små älsklingar sover sött i sina sängar. C har kört till Linköping för att fira Gunnarssons 30-årsdag. Jag valde att stanna hemma då det var öppet hus från eftermiddagen och vi hade varit tvungna att ta med Ellie, lämna bort Siri och stressa iväg efter matchen. Kändes lättare när bara C fick skynda och barnen kunde vara hemma. Vi var ju nyss på turné.

Matchen gick ju rakt åt skogen så my darling kunde nog behöva en fest för att slippa tänka på eländet. Är väldigt sällan det går att klämma in i hans fullspäckade schema av fotbollsåtaganden.

Jag fastnade i en film på 3an med Dennis Quaid, Flight of the Phoenix så jag ska känna lugnet och slappa i soffan.

Ha en skön Lördagkväll!!

Fotboll och sugrörsdricka

Siri har följt med farmor, farfar, faster och kusinerna till Stadsparksvallen för att titta på sin pappa när han spelar match. Just nu är det paus och det står 0-0 mellan Södra och Norrköping. C har fått en varning och verkar smått övertänd, Santos missade en straff och de gröna har en spelare mer på plan efter en friläges utvisning (undrar om det heter så, annars får ju alltid någon sig ett gott skratt...) Det känns som det borde bli 3 poäng idag men då måste chanserna tas tillvara på!! Och lilla jag då? Jag är hemma med en liten trött och gnällig tjej med ny tand. Kändes inte direkt lägligt att dra med lilla trollungen ut. Hon blev helt förskräckt när alla kom vid lunch och kunde inte titta på någon av de vuxna utan att börja storgråta. Hur vet jag då hur det går? Jo, Cathrin informerar och håller koll på stora älsklingen som skött sig exemplariskt. Nu sitter hon nog med en korv och sugrörsdricka och mumsar. Det hör liksom till. Vi kommer inte iväg på så många matcher så det kan gått vara lite speciellt när det väl inträffar....
Fick just sms av Cathrin att Norrköping gjort mål.... shit, vad hände?
Siri sitter på bänken framför dem och har träffat Lova så henne går det ingen nöd på.

Nu ska jag passa på att vila en stund blev inte mycket sömn inatt med ett hejdundrande åskväder alldeles utanför knuten.

Hoppas Södra vänder matchen, håll tummarna!!!

Vilken befrielse...



Ellie provade kusinernas hoppgunga, för en tjej som bara vill stå var detta helt underbart både för henne och hennes mamma som annars får hålla hela tiden.


Vi fick låna hoppgungan när Siri var bebis men den användes inte speciellt mycket. Jag tror vi provade den för tidigt och sen blev det aldrig att vi plockade fram den. Ellie däremot får nog gunga i den om dagarna bara storasyster kan låta den vara, hon ville genast ha en hon också...



"Mamma, får jag prova nu?"


Nu bygger stora älsklingen lego bredvid så lilla kan titta.... vi inväntar kusinerna, faster, farmor och farfar.

Kram!

Vilken kväll...

jag lagade middag, pasta med balsamicosås och kyckling tills C kom hem från träningen och vi åt på balkongen under parasollet. Trots skugga och en svag bris var det ändå för varmt. Ingen svalka varken ute eller inne 28 grader och fuktig luft, det har åskat vid ett par tillfällen men bara svalkat av för en kort stund.



Siri väntar på pappa och middagen på balkongen.


Så fort vi ätit och lilla trollungen ammat och smakat lite gröt åkte vi till Maxi för en rejäl storhandling. Var längesen nu och det kändes som allt var slut. Jag trodde aldrig jag skulle säga detta men timmen inne i den svala affären gjorde hela familjen på gott humör. C skojade, "ska vi sova här inatt?"
När vi körde hem kom ännu ett åskväder och Ellie tappade humöret. Klockan var 20 och det kändes omöjligt för både barn och vuxna att vila  eller sova. C curlade big time,jag föreslog att vi skulle hyra en film men en familjefilm så Siri kunde vara uppe och titta tills hon blev trött. Vilken dvd blev det då? Jo.han kommer hem med Mamma Mu. Skruttungen blev överlycklig och mamman inte riktigt lika lycklig. Nu skulle hon definitivt inte somna förrän hon sett färdigt. Just det klockan 22. Jag får tillägga ett hon var omöjlig att väcka i eftermiddag och sov i närmare 3 timmar(!) så vi visste att det inte skulle bli en tidig kväll. Värmen tär på oss alla.
Tillbaka till lilla älsklingen som gnällde och inte heller kom till ro ikväll däremot blev hon också överlycklig när hon fick en ny mugg från nam med vatten. Hon bet och sög på den och jag började fatta misstankar, när jag känner i munnen så har en liten tand kommit upp. Stackaren var varm och orolig så vi gav henne  flytande alvedon som förhoppningsvis bedövade lite. En stund senare somnade hon i alla fall.



Ellie med sin nya fina mugg. Siri var lite avundsjuk och ville gärna dricka ur den hon också. Ibland är det inte lätt att vara stor. Eller som Julia så fint sa när jag sa att Siri var stora syster " hon är en liten storasyster."


Nu tror jag att jag ska försöka få lte sömn eller kanske läsa en stund....
Natt,natt


Lek

Vad det är befriande med bra lek.... Vi har varit hos grannen ett par timmar, Siri och jag. Ellie var trött och stannade hemma med C. Skruttungen lekte så bra med Julia som hade stort tålamod med henne, blev bara lite missnöjd när Siri inte målade innanför linjerna i prinsesstidningen. Och det kan jag förstå. Vi blev bjudna på frukt och hembakade chokladmuffins men älsklingen hade som vanligt inte tid att äta när det finns nya saker att leka med.

Vid 12-tiden kände jag att det var dags att gå hem och få i oss lunch. Lagom hemma vaknade trollungen som sovit hela tiden vi varit borta. Hon fick smaka morotspuré som slank lätt ner även om det var första gången hon testade. Resten av familjen åt också en lättare lunch och nu sover Siri.

Jag ska fixa lite och C ska snart träna dagens fotbollspass. Imorgon match mot IFK Norrköping hemma. Vi får besök av Carina, Håkan, Cathrin, Oscar och Alexander.Kul!!!

Nu börjar det åska och det luktar regn men än så har det inte kommit hit...




Bra lek här hemma också... minuten efter petade Siri lillasyster i näsan och stoppade snorkråkan i hennes mun.
Blää.... det är så jag får rysningar, men Ellie verkade inte ha något emot det.


Ha en skön fredag!

Godmorgon fredag!

Vi gick till sängs ganska sent igår, efter våra mått mätt. C har letat fram sin lilla bordsfläkt som stått och surrat hela natten. Jag har svårt för ljud när jag ska sova men inatt var den skön att ha på. Siri har sovit hela natten i sin säng (!) Har bara hänt ett fåtal gånger sen hon fick ny säng och spjälsängen ställdes undan i väntan på Ellie. På tal om trollungen så har hon också sovit bra, vi var uppe en gång men hon somnade om efter lite mat också i sin säng. Skönt, nu när det är så varmt att det inte är så trångt i sängen.

C tar lite sovmorgon och jag är uppe med tjejerna. Den stora tittar på film, Landet för längesedan, den lilla leker på golvet och jag ska ordna frukost.

Senare på förmiddagen är jag och barnen bjudna på fika och lek hos grannen Jenny som bor med två barn och man över oss. Siri har längtat efter att få komma dit och leka med Julia som fyller 5 senare i år och Melker som är drygt 2 år.
Vi har setts i lekparken innan men inte lekt hemma förrut. Det blir ju alltid lite annorlunda när det är saker inblandat... Blir säkert jättetrevligt!!

Dags för frukost!

Vår bästa tid är nu...

vem vet om morgondag har sol.... Vi njuter av värmen och försöker ta vara på dagarna så gott vi kan. C har varit ledig idag, inget jobb, ingen träning nada. Underbart!! Livet med två barn blir så mycket lättare när båda är lediga och man är en vuxen per barn eftersom de har så olika behov just nu.
Min hals värkte i morse men blev bättre under dagen, konstigt det där. Vi softade  i morse och dukade frukost på balkongen, Siri tycker det är så mysigt och jag också för den delen.



"Mamma ta din macka"

 
Kom på att vi skulle till bvc med Ellie på förmiddagen. Försökte få ordning och plocka in tvätt innan vi skulle iväg, tänkte också hinna ta strandpromenaden så skruttan kunde ta ett snabbdopp. Vi var som vanligt tidsoptimister och kom iväg lite senare än tänkt.



Istället för bad i Vättern ett fotdopp i fontänen.


Vi kom i tid till Lotta och lilla trollungen växer som hon ska. Hon är ingen tungviktare men hon följer sin kurva. Dagens vikt var 6600 gr och längden 65 cm. En liten och nätt sötnos.




Vi tog en pasta till lunch på Coffeehouse by George. Min med lax var tyvärr allt för salt. Trist.




Ellie lunchade i vagnen, vattenflaskan var poppis även idag. Viktigt i värmen!!!


Vi hade inte lust att gå hem riktigt än och båda gullungarna somnade i vagnen. C pratade med Tomas som låg och solade vid kanotklubbens lilla strand. Vi promenerade dit. Var ett mysigt ställe som inte jag varit vid förrut. Kändes mycket smidigare att vara där med barn än vid den "riktiga" stranden. Ellie vaknade ganska omgående så jag satt i skuggan och ammade. Jag hade ändå ingen bikini med mej det var bara skönt att vara ute. Snart vaknade även Siri men ville inte bada så vi gick hem för mellanmål.

Ellie somnade om... Vi satte upp parasollet på balkongen och åt frukt... softade i soffan, lekte inne en stund.
Jag och skruttungen gick till affären och handlade middag.



Tacos med oliver till middag. Sallad är inte gott tycker Siri men oliver kan hon äta i mängder.




Ellie åt gröt med hela kroppen....det var bara att bada trollungen sen. Detta kladd, hade glömt att det är så här.


Kvällen är helt underbart varm och skön och vi hade lust att ta till vara på den till max. Denna gång packade vi in oss i bilen och körde ut till Axamo för ett kvällsdopp. Nu badade Siri.... Vi tänkte nog att det skule vara någon mer som haft samma tanke men det var helt fullt på parkeringen och överallt satt folk på gräset och hade picnic eller grillade. Barn sprang omkring och det var fullt av människor som badade. Jag tror skruttan blev lika förvånad som vi för först ville hon inte ta av sig kläderna.



Lek i sanden är också kul.




Ellie var också med på stranden. Titta noga så ser ni Siri sugen på att bada...


Snart hade kläderna åkt av och C och Siri badade tills skruttan hackade tänder men hon hade kunnat vara i ännu längre om hon fått lov. Jag hade trollungen på armen och kärringdoppade oss två, det tyckte hon var kul och plaskade nöjt med sina små fötter. Vi fick en otroligt härlig sommarkväll. Detta medförde att barnen kom i säng lite för sent men när allt funkar och det inte är några sura miner eller trots gör det ingenting. Vi får försöka hålla mer på rutinerna imorgon för det är väl då det märks...

Nu är det snart dags att försöka sova i värmen. Nätterna är ju tyvärr inte lika mysiga när det är så här varmt.

Kram!!!

Grillkväll

Vi har varit på grillkväll med Södra Odensberg. Detta är en återkommande tillställning varje sommar. Brukar inte vara någon höjdare men i år var det riktigt trevligt. Alla spelare, ledningen, tränare, materialare med familjer blir bjudna. 
Det var varmt och uppehåll. Vi började kvällen med en tipspromenad (nytt för iår) Siri och Lova sprang omkring och lekte. Kompisarna har inte setts på jättelänge och gick rundan tillsammans. Ellie åt gröt och ammade precis innan vi åkte så hon var både pigg och mätt. Trollungen var nöjd med att titta på allt runt omkring. När vi åt hade jag henne först i bilstolen sen i knät men en sådan liten goding är det många som vill mysa med....



Sara och Thomas "övningshöll" Ellie, deras bebis är beräknad att komma i slutet av Augusti. 


Det bjöds på kyckling, grillskivor, korv, potatissallad och grönsallad.... alltså det vanliga och tradionella. Gott och enkelt. Efter det en slät kopp kaffe.... hm, jag ska inte klaga som sagt  iår  var det väldigt trevligt. Men detta kunde göras lite mer genomtänkt. Ett pris till vinnaren i tipspromenaden. Korvbröd till barnen som oftast inte gillar potatissallad. Någon mer tävling eller femkamp eller någon klurighet vore kul och då kanske folk stannar längre. Kanske utmärkelser till spelarna, bara något på skoj så här mitt i säsongen...

Vi satt med Rebecka, Micke, Lova, Sara och Thomas i ett litet lusthus som barnen ville vi skulle äta i och det passade oss bra ut i fall det blev regn... men det blev det ju inte.



Här var det mysigt tycker Siri och Rebecka håller med och "paxar" platser innan tipspromenaden.




Kompisarna var lyckliga att de båda hade jeansklänningar och gick den korta promenaden tillsammans.


Nu ska jag snart krypa i säng. Känner mej lite småhängig med ont i hals och huvud.

Natt, natt!!

Innan regnet

gick vi till affären för att fylla ut kylen. Siri ville ha pasta till lunch som vanligt. Hon äter annan mat men helst bara pasta och nu frågade jag vad hon kunde tänka sig för jag hade ingen fantasi i alla fall. Till detta baconsås och morötter som skruttan valde att dagens grönsak skulle vara. Ellie somnade i vagnen efter en lång morgon.

Precis hemkomna dök C också upp efter dagens första träningspass. Tufft med dubbla träningar i värmen. Jag fixade lunch och vi dukade ute i skuggan på balkongen där det fläktade skönt.



Midsommarklänningen dög idag.... när det inte behövdes någon tröja under.




Lunch på balkongen, klänningen redan av....




Ellie tycker det är gott med vatten men är inte jätteförtjust i nappflaskan. Jag ska försöka hitta någon smidig mugg till henne istället.


Efter lunch började det mullra, till en början bara åska. Läskigt tycker jag när det inte regner... otroligt stor brandrisk nu när det är så torrt. Snart kom dock en riktig skur och med den även blixtrar. Nu har det lättat och luften känns redan skönare. Jag hoppas regn och ovädret har dragit förbi så vi kan njuta fullt ut av grillkvällen...

Har ni regn hos er???

Kram

Godmorgon hemmet...

Känns skönt att vakna i sin egen säng även om det är lite väl varmt. Jag trodde inte jag skulle klaga på värmen som är så frusen. Får skylla på att jag har små barn som inte sover så bra i hettan.... Det pratas om regn och åska i eftermiddag och det vill jag inte ha! Vi ska på grillmiddag med Södra ikväll så det vore typiskt om det inte var uppehåll då när vi ska njuta ute.

Vi är inne nu på förmiddagen, Siri och Ellie leker med sina saker som de inte sett på 2 veckor. Jag ska packa upp och sortera tvätt så jag har det gjort. Vi måste också fundera ut något till lunch... C hade handlat frukost men annars ekade det tomt i kyl och frys... ett paket bacon låg och såg ganska ensamt ut på en hylla.

Ha det gott alla!!

RSS 2.0