Rädda mammorna

Glöm inte galan ikväll för alla Världens mammor. Jag ska ringa ett samtal nu för att rädda mammorna. Kolla in 4:an om du missat detta. VIKTIGT! Om mamma mår bra mår barnen bra!

Jag ska måla hela världen lilla mamma...

Morsdag

Jag hade förväntat mej sovmorgon och en mysig frukost på sängen men ack så fel det kan bli.... Ellie och Siri vaknade tidigt men däremot sov C vidare. Barnen är för små för att veta något om denna dag men jag tänkte c kanske planerat något trevligt. Han sov inte så länge men mitt humör var inte på topp längre efter sömnbrist och längtan efter en speciell dag planerad för mej. Ja,ja så är det, kommer fler morsdag, nästa kanske jag ska strunta helt i men jag tycker det är kul med överraskningar gärna för andra därför kändes det som min tur idag. Första morsdag som tvåbarnsmamma....

C kom snart ihåg vilken dag det var och Siri fick följa med till affären. Det här blev min present...




Siri valde gula rosor, kort och choklad. C ville köpa röda men där blev det tvärt nej!


På det fina kortet stod det...

"Tack till världens bästa Mamma som...
aldrig är för upptagen, som alltid letar efter och hittar (!) mina borttappade grejor,
som alltid lagar min älsklingsmat, som oroar sig för mig, som alltid bryr sig om vad jag tycker om,
som alltid hjälper mig och står på min sida, som alltid är glad över att se mig och som
älskar mig!!
Mamma du är bäst!
"

Puss från Siri och Ellie

Tack mina små älsklingar! Ni är bäst inte jag som är allmänt otacksam.

Dagen blev klart bättre framåt eftermiddagen. C fixade i ordning utemöblerna, solen strålade på vår balkong. Vi gick en promenad och tog en kaffe. Jag vann 50 kronor på en trisslott jag köpte häromdagen, bytte till två nya som jag inte skrapat än. Handlade mer blommor till balkongen, tog fram dynor, duk och ljuslykta. Nu är det bara en matta och en spaljé som saknas. Jag satt t.o.m ute en kvart, tjugo minuter innan C åkte till träningen.



Nu känns balkongen okej trots trist golv och räcke. Lite blommor gör mycket.


Imorgon ska Siri till förskolan ett tag sen kommer Farmor, Farfar , kusin Oscar och schäferhunden Kaxa. De ska se Södras match mot Landskrona som spelas på Stadsparksvallen kl 19. (alla utom Kaxa som inte får följa med in)
Kan det bli tre poäng igen????

Godkväll!!!!

Grattis....

alla mammor morsdag! Kramar till er alla men en extra bamsekram till min mamma Ann-christin.

 

Mormor och lilla trollungen


De hemmagjorda presenterna från barnen lyser med sin frånvaro, inga pärlplattor eller teckningar det är de för små för... i vart fall Ellie. Siri hade nog kunnat men är inte medveten om vilken dag det är. Istället (så mycket bättre) har jag fått puss och kram och blivit inbjuden till ett "tårtkalas" med dockan och gosedjuren.

Nu är det tid för frukost sen härlig solig Söndag!

Hujeda mej....

Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby vilket ställe! Ett paradis för små barn och dess föräldrar, som jag sagt innan, "glada barn gör glada mammor och pappor". Vi kom iväg i hyfsad tid men som vanligt fick Rebecca Micke och Lova vänta på oss. Är det vi som är slöa eller är det sån skillnad med två barn? De fick vänta runt 10 minuter så ingen katastrof men ändå...

Pipp Långstrump var höjdpunkten och vi hade tur att träffa henne. Tyvärr missade vi teatern men jag tror inte tjejerna tänkte på det för vi fick se en glassätartävling och Siri vågade krama Pippi.



Välkommen in till Villa Villerkulla.




Vid Pippis hus träffade Rebecca och Siri, Annika och Kapten Långstrump men även Fritof och givetvis Pippi.




Lite blyg men så stolt över att vågat krama Pippi.


Vi strosade runt i denna underbart söta värld att drömma sig bort i. Jag är lika förtjust som barnen. Ellie var nöjd i vagnen, eftersom det var varmt idag och hon var så missnöjd igår på marknaden bestämde vi att skippa mjukliften. Lilla trollungen fick halvsitta och gillade det!



Vagnen funkade perfekt, när Ellie blev trött, fällde vi henne till liggläge och flyttade upp syskonsitsen.


Något som var kul att se var en miniatyr av Kalmar. Småtjejerna fattade tycke för Stadshotellet... hm det gillade jag också när jag var yngre.



Undrar vem C väntar på? Kan inte vara jag, vi hade inte träffats när Stadt var poppis.


Vi traskade vidare, överallt något att titta på. Gick genom en ministad och kom till Katthult och Emil. Det spelades teater om när Emils pappa Anton fastnade med tån i råttfällan. Spännande men väldigt varmt i den starka solen så vi kollade in snickerboa och käkade Rebeccas goda hembakta bullar (bakade i morse, innan vi ens kommit ur sängen)



Mammor och barn




Till sickerboa ränner jag när det är nåt jag gjort....


Det fanns otroligt mycket att se och chans till lek hela tiden. Även om Siri och Lova bara är drygt 2 år fanns det massor med saker som de uppskattade. Vi struntade i alla längre teaterframträdande för det tror jag inte de uppskattat. Vi hade flyt som åkte den här helgen, mycket billigare. Nästa helg drar allt igäng på allvar och då kostar det ett par hundra extra.




Vi tog en paus med Ellie som ville ha mat och ny blöja, under tiden var Siri med Lovas familj och försvann.... Se Rebeccas blogg.




Siri körde traktor.  Vi såg ett genrep vid Mattisborgen, skruttan djupt koncentrerad.


Alla dessa intryck gjorde oss trötta och glass sugna. Vi brukar inte fika på bullar,glass och kex varje dag men idag var lite speciellt så det blev inte den nyttigaste kosten men men så blir det ibland.



Två som gillar glass


Lottas hus där filmerna spelats in var kul att se. Där fanns Tant Bergs hus och post,bensinstation m.m. Dessa hus var möblerade precis som man kände igen.



Här bor Lotta


Vi hann även med att shoppa i Pippi butiken. Jag tänkte Siri skulle få en t-shirt men det blev både bestick och paraply, Ellie fick ingenting men hon var glad ändå... än så länge,




Under my umbrella...


Tack för idag vänner!!! Kram








Busy friday

Som jag skrev innan, dagen har gått fort.
Städningen blev gjord, behövdes verkligen... oftast hinner jag bara dammsuga och städa av i badrummet ,så tänker jag att jag ska hinna färdigt men icke. Idag dammade jag och torkade av överallt + min vanliga städning, skönt. C tyckte vi kunde få ordning här på söndag men då är det morsdag, inte har jag lust att greja med det då.....kanske kan ske något roligt?! Ja,ja, nog om detta.

Geetha kom förbi på lite förmiddagsfika. Siri snålade med kramar till en början men sen skulle hon sitta bredvid och tillslut i knät. Hon bara spelar svår. 
Ellie skrattade också upp sig och myste med sin gudmor. Även hon kan spela svårflirtad om hennes mamma är i närheten. 



Trevligt med sällskap!


Vi snackade bort ett par timmar. Siri sov en stund och blev grymt besviken när hon vaknade och Geetha inte var kvar. Hon blev snart glad igen när jag påminde henne om att vi skulle träffa Rebecca och Lova för en titt på marknaden. En sen lunch och sen iväg. Det var mycket folk överallt och att ha med barnvagn gör inte saken bättre.
Vi stannade till vid hoppborgen, tjejerna ville hoppa och just då var det inga andra barn men precis när vi betalat hoppar det in ett gäng vilda ungar modell större. Småtjejerna blev fundersamma men hoppade när Becca och jag höll i handen, försiktigheten släppte efter en stund....



De sprang och hoppade omkring så jag fick ingen riktigt bra bild...


Lova hade blivit lovad en ballong och Siri ville också ha trots att det finns två Nalle Phu ballonger hemma men man kan aldrig ha för många ballonger... En helikopter valde skruttan.



Nöjda tjejer.


Vi blev lite hungriga, fralla och dricka på Åhlens. Ellie vaknade och fick komma upp en stund.



Siri är extremt kittlig


Det var skönt med en paus från alla människor men efter ett tag packade vi ihop oss för ett sista stopp på tivolit. Ellie var inte fullt nöjd med att behöva ligga i vagnen igen. Jag får snart sätta henne upp, har för mej att Siri var runt 5 månader när hon tröttnade på liggvagnen. Usch, tiden går för fort, min lilla lilla bebis snart kryper hon väl omkring.

Jag hade lovat skruttan att åka karusell så Ellie fick skrika en stund men somnade om som tur var. Det är inte roligt när hon inte är happy.



Siri valde karusell. Jag funderade på om jag kunde  stiga av i farten (blev lätt illamående) men satt snällt kvar när elefanten åkte runt och upp i luften.

Väl hemma, Emil på bolibompa. Passade bra för imorgon åker vi till Vimmerby och Astrid Lindgrens Värld.
Vi ska titta på Pippis hus och hoppas se Lotta cykla förbi eller se Emil springa till snickerboa.

Nu är det snart godnatt för mej. Natt natt.

Fredag morgon

En solig fredag har börjat. såg att det skulle bli sommarvärme igen i helgen. Härligt!!
 
Vi har precis ätit frukost, barnen är påklädda, tänderna borstade. Inte för att Ellie har några...
Lilla trollungen har fortfarande lite feber men verkar okej. Hon somnade för natten redan före 7 efter hon fått panodil så hon är nog påverkad av sprutorna. Nu har hon ätit 2 gånger idag så hon tar igen den missade måltiden.

Siri är ledig, springer omkring och trixar och leker, shortsen är på (får hoppas det blir varmt även idag) jag får nog köpa ett par till... C är på väg till träningen, dubbla pass och möte idag så honom lär vi inte se röken av.
Jag tänkte städa nu på förmiddagen får se hur det går med två barn... sen kommer Geetha på förmiddagskaffe.

Den här dagen kommer flyga på med en rasande fart... i eftermiddag marknad som sagt.




Glada barn  gör mamma glad




Gymmar trots feber, hm, är det hälsosamt tro?


Dags att städa..... Kram!!!

Nyklippt



Jenny på Hår 2000 lyckades fräscha till mitt slitna "amningshår"


Skönt att slippa utväxt och slitna toppar, tyvärr tappar jag otroligt mycket hår för tillfället. Det som blev så tjockt när jag var gravid. Ja,ja sånt är livet.

C och tjejerna hade det okej hemma när jag var iväg. Högläsning av Bamse i soffan för både Siri och Ellie. Jag ringde en gång för att kolla läget men då skrek lilla trollungen högt och ljudligt för hon var trött.  bäddade ner henne i sängen och hon slumrade snart sött och vaknade när jag kom hem. Puh, vad skönt att hon inte varit ledsen hela tiden.

Jag lagade spaghetti och köttfärssås, skulle stekt köttbullar men var för hungrig efter vår taskiga lunch... så mat snabbt, tack!!! Som ni märker är det jag till 99% som lagar mat i vårt hem. C gör annat, går ut med soppor, tankar bilen m.m. Vilket jag sällan gör... Vilken könsfördelning vi har men det funkar hos oss.




Siri skickar ett leende till mormor och farmor. Puss, puss.


Ellie
var lite gnällig ikväll så jag tog tempen, 38.3, kanske ingen feber direkt på så små barn men jag gav henne en panodil för vaccinationen kan ju göra så hon får ont i kroppen. Den verkar hjälpt för hon somnade strax före 7 och sover än. Hon bör vakna och äta innan natten men man vet aldrig.

Siri sover också gott i sin säng. Imorgon är hon ledig från förskolan och det är Marknad här i Jönköping. Jag och barnen ska gå en sväng med Rebecca och Lova. Skruttan gillade karusellerna förra året får se hur det blir den här gången.

Godkväll på er!!!


Bvc, lunch och shopping...

tänk vad man kan hinna på en förmiddag med lite effektivitet. Jag fick väcka Ellie för att komma iväg till stan, med lite "mjölk" i magen gick det bra. Lilla trollungen vägde 6080 och var 64 lång, lilla sötisen men hon följer sin kurva så Lotta tyckte jag kunde vänta en månad till med smak portioner när amningen funkar så bra. Lilla älsklingen blev stucken i båda benen och den andra sprutan gjorde riktigt ont, hon blev så ledsen. Usch då hugger det i mammahjärtat.



Här är hon pigg igen.


Vi mötte upp C för en lunch på Åtta Glas, brukar vara bra men idag blev vi besvikna. Kycklingfajitas, ingen höjdare!!!




C besviken på maten.


Ellie
somnade efter påfrestningarna efter två sprutor och att ha blivit avbruten i sin förmiddagslur. Jag fick gå en sväng så hon kunde sova färdigt i lugn och ro...



Sol men lite kyligt


Jag passade på att titta in på Sjöqvists skor, finns massor med bra barnskor där. Siri har vuxit ur sina och behövde lite av varje, tyvärr redan utplockat på storlekar så jag vågar inte vänta till rean.



Pippi sandaler och gympadojjoor


C
´s kommentar "snyggare skor än jag har" då pratade han inte om de blinkande pippisandalerna... men Siri kommer älska dem.

Nu ska jag amma Ellie sen till frisören.

Kram på er!!!

Jaha...

då var jag färdig för att gå men huvudpersonen sover. Vad göra? Usch det är så tråkigt att behöva väcka henne. Men men det är inget att göra åt när vi har en tid att passa.



Hej,hej...


Mamma mu

Livet är aldrig tråkigt med en 2-åring, vi får oss många oväntade skratt här hemma. I morse när vi satt och åt havregrynsgröt och mumsade leverpastejmacka var radion på i bakgrunden. Det spelades musik och pratades om vartannat, vi lyssnade inte så noga tills det kom ett intro som alla kände igen.... "Åh, mamma mu" säger Siri och för en sekund tror jag hon har rätt sen hör vi att låten som spelas är "Oh boy" med Miss Li...
Lyssna får ni se likheten är slående..... eller inte?

Klicka här  eller här

Nu ska jag ta tag i dagen. Ellie somnade precis om och jag ska hoppa in i duschen om en stund ska vi traska ner till stan för besök på bvc. Sen får vi se om det blir lunch på stan eller hemma beroende på vad som passar lilla trollungen bäst. Jag ska klippa mej och färga håret i eftermiddag så C blir själv med båda älsklingarna ett par timmar. Kan bli spännande.... den lilla är en riktig mammagris.

Have a nice day!!!!

Så...

har ännu en dag passerat, gått , upplevts eller vad man ska säga. En skön dag i allmänhet. Jag rensade ut kläder från både Siri och Ellie. Lilla trollungen har kunnat ha 56 fram tills nu och en del passar ännu. Jag plockade även egenom skruttans gamla bebiskläder och kom fram till att köpa kläder till Ellie vore verkligen att slösa. Jag får handla till mej själv istället det behövs!
Sorterade det jag rensat i en sälja/skänka hög och en spara, lite nostalgisk blir man ju när de små plaggen kommer fram. Svårt att göra sig av med allt.

C kom hem på lunch efter ett träningspass. Jag bjöd på pastasallad, en av hans favoriter. Det är så lätt att slänga ihop lite av varje.

När Siri kom från förskolan gav vi oss ut på promenad/cykeltur, jag hade lovat henne det igår men då började det åska och spöregna, inte kul att ut i det vädret.
 Ellie fick hänga med i vagnen, stackarn hon tycker inte det är kul när det inte är sovdags.




"Pappa du hålla med"


Vi gick runt Torpa. Ja, Siri, cyklade mest men tyckte det var kul att gå och hålla i styret bitvis.




"Jag cykla nu, okej?"


Stora älsklingen hade nog kunnat vara ute hur länge som helst men jag tyckte synd om den lilla. C hade bråttom iväg på sitt andra träningspass för dagen då brukar det bli så här...




Siri står och gråter i fönstret när pappa går. Det är jobbigt med snabba avsked.


Alla var dock inte ledsna (självklart hade det varit trevligt att ha C hemma men men skulle man ha all tid tillsammans kan man aldrig längta...)




Ellie är bara ledsen när mamma går och maten försvinner.


Ikväll har det spelats fotboll här inne igen och Siri bara måste ha sina shorts då! Hon var nog väldigt trött  sen efter alla aktiviteter för hon somnade på ett par minuter när väl lampan släcktes.
Nu är jag själv med de små , C stack upp till jordbrovallen för att se champions league finalen, passar mej bra ska se dokumentären en skräddarsydd lillasyster på 4an


Oj,klockan är över nio, det har börjat. Ha en bra kväll!! Kram


Lycka...

kan vara något litet, flyktigt men ändå stanna kvar i kroppen och värma länge. Min lycka i morse var att Ellie sov hela natten (halv 5) men ändå bättre att jag fick en puss av stora älsklingen innan hon och C cyklade till förskolan. Hon kan vara snål med den varan annars. Brukar säga "Sen mamma, du kommer hämta mej eftermiddag" suck, så står jag där som en liten unge "men jag vill ha en puss nu!"

Pratade med mamma Ann-Christin igår och hon utryckte samma längtan "inte hade hon tid att kramas när Ellie döptes"
Nej, då var det lek med kusinerna och alla kompisar som gällde de vuxna var inte så viktiga.

Jag har laddat upp ett videoklipp på Ellie från i morse, stora tjejen... 5 månader imorgon. Klicka här
Vi har även tid på bvc imorgon (torsdag) för vaccination och den vanliga vikt och längd kontrollen. Blir spännande, jag tycker hon har fått mer gosigt babyhull, helst på låren och som Lotta sa sist " jag ser att hon ökat för kinderna är mycket rundare"

Nu ska jag rensa ut för små kläder, lägga in de nyköpta och tvätten från igår.




Nyvaken efter en liten powernap i förmiddags.


Ha en skön Onsdag!! Kram

Ett paket på posten...

eller på Preem i detta fall. Tänk vad trevligt det är. Jag skickar efter alldeles för sällan det är ju underbart att få brev ,kort eller paket... man blir så glad! Idag kom varorna från Villervalla och de var så fina. Vissa plagg lite stora  men jag tog allt till Siri i 98, hon har egentligen 92... fast dessa plagg kunde krympa 5% och av erfarenhet från tidigare stämmer det på ett ungefär. Skruttan var inte sugen på att prova allt men de röda shortsen kunde hon haft med i sängen. Jag tog några bilder...



"mamma, jag sitta bollen"




"Kommer pappa snart"




Beach 2009


När vi öppnat paketet som Siri gissade var en nalle i..... ville hon spela fotboll i de nya shortsen. Regnet hängde i luften så vi spelade inomhus. När C kom hem erbjöd han sig att vara målvakt och skruttan kunde skjuta på honom. "Nä, pappa. Micke är målis" Hugg på den du, det var ord och inga visor.

Nu är älsklingarna badade och ligger i renbäddade sängar i sina nytvättade pyjamaser, mm, här ska det sovas gott inatt!

Ha en skön kväll, kram!!!


smile...

Ha,ha, här kommer dagens outfit från en gammal modeslav. Tror inte jag har stenkoll längre men jag är väldigt nöjd med skorna som kommer från Fly London.



Smile for the camera.. klänning från Sisters, leggings Gina.


Tänk...

vad lite sol kan göra gott. Vardagen och livet känns genast mycket lättare. Jag är piggare idag, ingen svininfluensa här inte. Det är mycket enklare att stiga upp trots att barnen vaknat i ottan, kanske inte riktigt så tidigt men runt halv 7.  Natten har varit märklig så vi borde vara trötta allihop. Ellie har vaknat till och skrikit då och då och jag ammade henne redan vid 2-tiden. C har gått i sömnen, steg ur sängen och viftade runt och drog i ena armen, när jag pratade med honom svarade han inte. I morse mindes han inte att han varit uppe.... drömde säkert om ormar. Siri kom in till oss rätt tidigt men hon har sovit trots skrik och hoppande i och ur sängen.

I morse har jag sorterat tvätt och lagt i ett par maskiner, ska dammsuga och plocka undan så vi kan vara ute i eftermiddag. Det blir inte mycket vila här inte. Ellie somnade till men vaknade igen efter en kvart, än så länge glatt jollrande.



Lika solig som min....




Solros på balkongen.


Lämnar er med en skön låt klicka här

Våra fina tjejer

Jag bet ihop i eftermiddag mycket tack vare det fina vädret, inte kan man ligga inomhus och dega när det är strålande sol, klarblå himmel och termometern visar över 20 grader. Ellie sov endast 25 minuter på förmiddagen så det var lägligt att lägga henne i vagnen och hämta Siri på förskolan. Hon var redan ute med nappen i munnen, jag har i stort sett aldrig låtit henne ha den när hon leker utomhus och i flera veckors tid har hon den endast när hon sover. När hon springer mot mej för idag hade hon väntat och längtat och jag var sen ser jag att nappen inte ens är hennes. "Förlåt, älskling, mamma är lite sen. Vems napp har du?" Med ett leende på läpparna svarar skruttan "Det är Smillas"  Hon har full koll på vad som är vems men kände tydligen för att smaka lite på kompisens istället,

Vi gick till parken, mellanmål och vattenflaska var medtagna. I friardalen var det stekhett, vi lånade solkräm av en annan mamma, jag hade givetvis glömt och långärmat blev allt för svettigt.
Det lektes och lektes...




Blev lite snurrig efter några varv, ångrar att jag inte filmade.




Tungan rätt i mun, här gäller det att hålla balansen.


Vi var ute ett par timmar som vanligt. Kände mej helt slut när vi kom hem, satte mej i soffan och hade nog somnat om det inte vore för två små tjejer som pockade på uppmärksamhet. Vad göra? Jo, KAFFE en räddare i nöden. Kanske är psykologiskt men efter första klunken kom orken tillbaka. Jag lagade middag, porterbiff ,en riktig höjdare!!!






Klockan var mycket så det fanns inte tid för mycket mer i kväll.




C läste godnattsaga för finaste Siri och Ellie, ikväll blev det en naturbok.


Jag pratade med Cathrin nyss som vi skickade brev med presentkort på Lindex till. Hon blev så glad och vi är så tacksamma för att du hjälpte till så mycket med allt tråkigt efterarbete vid Ellies dopkalas. Det var så skönt att slippa stå med allt!

Nu ska jag sova så jag är piggare imorgon och kan uppskatta våra fina tjejer (och tvätta, trist)

Sov gott!

Kungen och jag

Pratade med "svärmor" Carina tidigare, hon ringde för att höra hur jag mådde. Jo tack med lite panodil i kroppen går det mesta. När vi babblat en stund kom vi in på gårdagens match när hon säger "så roligt för C att bli utnämd till kung" Jag fattade ingenting, tänkte om han fått någon utmärkelse jag missat, han brukar inte direkt skryta om sina bedrifter. Jag vet att vi har två underbara prinsessor men att jag är sambo med ers höghet visste jag inte. Det är jag och Daniel Westling, som står bredvid utan titel. Ha,ha,ha. Läs här.

Här är en gammal goding tillägnad Mr C Persson




Familjen, nästa nyårsdag är det vi i rutan. (detta är ett skämt, hoppas alla har humor)

En ny vecka

Måndag morgon, en ny vecka. Ellie har sovit hela natten, då menar jag till strax före 5 men det är skönt att slippa upp vid 12-tiden som det varit ett tag. Hon somnade om efter lite snack med mumintrollen. Idag vaknade även C så högt "pratade" trollungen.




Godmorgon alla!


Jag är dunderförkyld, mår helt kasst. Typiskt idag som det ska bli sommarvärme.... Jag ska lägga mej och vila så fort lilla älsklingen tröttnar på babygymmet. Tur att stora älsklingen är på förskolan några timmar. Hoppas jag hinner piggna till innan hon kommer hem  så vi kan gå ut i eftermiddag. Om ni vill se en annan eftermiddag hemma hos oss klicka här  

Nu ska Ellie och jag vila, Kram, kram.


God kväll

Dagen har rullat på trots förkylning, känner mej lite groggy. När Siri sov i eftermiddag vilade jag och Ellie slappade i spjälsängen med mumintrollen (sängmobil) som sällskap, efter en stund somnade även lilla trollungen. Lugnt ,tyst och skönt i en halvtimme sen vaknade båda två men då var även jag lite mer på humör. En powernap kan göra stor skillnad.

Vi traskade hem till Rebecca och Lova för lek och middag. Ellie somnade i vagnen, hon behövde det efter bara små korta sovpass tidigare. Blir jobbigt för henne om hon inte får något längre sammanhängande sömn (jobbigt för hennes mamma också)
Tjejerna började med att leka ute, blir alltid lite gnäll angående den enda gungan. Vi förstod att blodsockret var lågt och tid för middag. Rebecca bjöd på god lasange. Siri brukar inte tycka om det men idag åt hon en hel portion och knaprade morötter så det var en extra god variant.
Vi blev kvar inomhus, Ellie vaknade, ammade, lekte på golvet och spanade på stora tjejerna som måste pussa och krama henne lite då och då. Härligt att se, Lovas docka heter t.o.m Ellie.
Busungarna sprang omkring så de blev alldeles svettiga, leker mycket bättre när inga saker är inblandade... kan vara svårt att turas om. Tänk om vi haft 2 av allt? Hur hade deras utveckling blivit då? Säkerligen inte bättre!



Ellie vill vara med de stora tjejerna!


Södra tog 3 poäng borta mot Ljungskile, Santos satte en straff. Nu ligger grabbarna på en andra plats i tabellen men alla lag har inte spelat 9e omgången så har de otur halkar de ner. Skönt med seger åtminstonde de andra matcherna kan inte Södra påverka.

Nu är vi hemma sen ett par timmar och sötnosarna sover sött. Jag slappar i soffan och väntar på C.
Kajsa
ringde och vi pratade om lite av varje... Hon ska försöka åka hit med lilla Lova och hälsa på. Hoppas vi får till det, var så trevligt sist när jag och Ellie hälsade på och sov över hos dem i Kalmar.

Nu är timmen sen som vanligt. Jag ska softa med mama till C kommer, får se om jag orkar hålla mej vaken.

Ha det gott!!! Kram



.

Godmorgon!

Ännu en söndag... vi har precis ätit frukost, mannagrynsgröt eller "mammagröt" som Siri säger. Ellie leker på golvet och C badar skruttan. Hon var så smutsig igår efter cykelturen men för trött för att bada så det fick bli idag istället.
Mitt halsont har övergått i ren förkylning men det brukar vara värst på morgonen, blir nog bättre framåt dagen.

C har bortamatch mot Ljungskile senare i eftermiddag. Resan dit är inte så lång så han åker inte förrän halv 12. Den här matchen kan bli tuff men det kan ju alla.... Södra kanske är mer förberedda nu än sist mot Väsby? Det får vi verkligen hoppas för det var ingen rolig historia!

Jag och tjejerna är bjudna till Rebecca och Lova på middag, trevligt!
Siri och C ska cykla en sväng efter badet men jag och Ellie stannar hemma.

Så på återseende ikväll och Håll tummarna för 3 poäng!!!!!

Solig Lördag

En solig lördag som till en början såg ut att bli mulen och grå men ack så fel man kan ha.
Jag hade inte helt bestämt vad vi skulle göra under tiden C tränade. Egentligen behövdes det städas här hemma men hur roligt är det? Känns som jag städar varje dag utan att det syns ändå.
Jag ringde Rebecca istället och kollade vad hon och Lova gjorde... tur för mej, de var på väg ut. Vi fick snabba på, tror jag duschade,klädde på mej och barnen plus ammade Ellie på lite drygt en halvtimme.

Vi gick till torget, solen kom fram. Tjejerna bytte vagn och docka med varandra så skruttan åkte med Rebecka. Jag fyndade pyjamaser till lilla trollungen. Vi gick förbi en 10-kronorsmarknad där allt fanns, Siri och Lova valde varsin liten "barnvagn" att köra med i sandlådan. Tänk vad trevligt med  shopping när det kostar noll och ingenting och jag som inte gillar marknader för det är bara massa skit! (Ursäkta språket)
När vi handlat klart gick vi till nyöppnade Sandys för mellanmål. Var helt ok, tänkte tjejerna skulle fått smoothie men det fanns inte så det fick bli yoggi istället, en latte till mej och sallad till Rebecka. Ellie vaknade och ville vara med, hon tyckte det var spännande att spana på bussarna som körde förbi. Efter ett tag började de större bli för vilda så det var dags att gå innan folk började kasta onda ögat på oss.

Ellie somnade på vägen hemåt och Siri var trött så det blev en tupplur för henne hemma. Jag plockade iordning lite och C kom från träningen så jag började laga lunch. Limekyckling ,en återkommande rätt här hemma. Testa, den är god! Kan kombineras med det mesta.



Dagens lunch


Siri
har fått Ebbas gamla cykel och har varit sugen på att testa den i flera dagar men den saknade stödhjul så det var omöjligt för skruttan att prova den. Vi tog tag i saken och körde till Biltema, där fanns allt som behövdes. Hjul och stång att hålla i.... Perfekt! Svängde förbi Plantagen för blommor till balkongen. Både C och jag fick värsta Norgekänslan. I Norge är allt söndagsstäng utom just Plantagen, det är dit man åker då. T.o.m kaktusarna stod på samma ställe som vi mindes.




Kul att hjälpa pappa men han vill helst ingen ha....





Finaste Ellie  ♥ ♥ ♥




På väg ut


Det tog tid att fixa cykeln som var rostig så muttrar och skruvar satt som berg och en hjälpreda som hela tiden ville provsitta  fördröjde processen. När allt väl var på plats var det egentligen tid för middag. Vi struntade i maten, Siri kom ut med cykeln och vad hon cyklade. Jag var livrädd hela tiden, även om vi mest höll oss i parken och annars på cykelväg.
Efter ett tag började hon bli gnällig så vi hämtade kinamat och sushi. Maten hjälpte tyvärr inte utan det fick bli saga och säng tidigt. Ellie som sov en stund när vi var ute höll ut lite längre men nu sover båda älsklingarna.

(Om ni vill läsa en artikel om Siris favorit Calle som vikarierar på hennes förskola klicka här )

Vi har haft en skön lördag, hoppas ni haft det lika bra!!!

Fredag

En fredag som inte har kännts som fredag utan mer en söndag... Är nog för Siri varit ledig från förskolan sen i onsdags. Vi fick sovmorgon i morse, alltid skönt. Jag vaknade av Ellies jollrande runt halv 8, en glad nybajsad tjej.
Morgonen rullade på med fruktsallad m.m till frukost lite lek och sen C till träning och jag kämpande med att få oss andra färdiga för att gå ut innan lilla trollungen blev för trött.... mitt vanliga dilemma, stressa för att komma iväg eller softa och bli kvar inomhus till efter Siri också vilat. Idag kom vi iväg...

Regnet hängde i luften men det blev aldrig någon störtskur så det var rätt skönt. Vi handlade några småsaker sen postade vi ett kort till någon som brukar läsa den här bloggen.... spännande, ni får se vem på måndag.
Gick vidare till fågeldammen och matade de mätta änderna och glupska fiskmåsarna som jag helst inte matar.
Siri ville gå till lekparken så det fick bli en sväng dit också.
Tyvärr kom Fröken Nej fram idag igen och då brukar även Arga mamman titta förbi, ingen bra kombination!
Trist med trots, vore skönt med en dag utan.

Till lunch lagade jag italiensk fisk med haricote verts och pressad potatis, gott! Alla åt med god aptit. Sen en sovstund för skruttan.

C bestämde med Skördis att ses på Kaffe paus för en fika så vi tog en promenad allihop. Siri ville ha en chokladboll... men på det här fiket är de stora som hus och kan mätta en hel familj. Man kan tro att de glömt att baka ut smeten. Det är skillnad mot sju sorters kakor s recept som ska räcka till 30 st. Varför ska allt vara så stort nu för tiden????
Vi hade trevligt, skruttungen lekte med Edvind som fått följa med sin pappa.
På hemvägen regnade det igen...




Under stort paraply blir ingen blöt


Både C och jag hade sprängande huvudvärk när vi kom tillbaka. Jag vilade en halvtimme medan Siri tittade på Pippi och C slappade i soffan med Ellie och datorn.

Men snart var jag tvungen att ta tag i middagen. Hade lovat att göra hemlagade hamburgare. Går ju ganska fort men det är sådär att stå i matos när huvudet bankar. Jag kände mej lite bättre efter vilan  och ännu piggare efter maten.



Bättre än Mc´donalds




Gillar också hamburgare men tyvärr inte sallad.


När vi satt och åt kändes det mer som fredag... typisk fredagsmat, inget vi äter en vanlig middag i veckan.
Efter maten sparkade skruttan boll, C var full av beundran när hon sköt på rullande boll, "kanske blir en fotbollsspelare i alla fall" Tydligen har Arsenal ett bra tjejlag. Undrar om talangscouterna tittar på 2-åringar?
Ha,ha vägen dit är lång och många andra intressen ska prövas....

Vi ska se en film ikväll också, Quantum of Solace. Den igår var en riktig tjejfilm dock ingen tokig romantisk komedi utan en film för lite mognare publik fast inte killar.

Nu ska jag se efter så Ellie somnat och stänga till dörren till Siri

Trevlig kväll och en hel helg framför oss!!!



Just nu...

satte jag mej i soffan. Siri sover efter en tuff dag. Hon somnade ju på förmiddagen en stund så då blev det ingen mer vila. Ellie sitter hos C och myser. Vi tänkte vi skulle se en film... otroligt längesen sist. Jag hyrde Vicky Cristina Barcelona, "livet är det perfekta konstverket"  kanske en tjejfilm men det var ett otroligt dåligt utbud ändå ser vi väldigt sällan en film för tillfället.

Annars var det match i eftermiddag. Tyvärr förlust, Södra underskattade motståndet och hängde inte med i svängarna.
Väsby var snabba och kom ofta i farliga kontringar som resulterade i 2 mål mot Södras 0. Synd med förlust idag då det sattes publikrekord för säsongen med 3500 betalande. Hoppas de kommer tillbaka...



Vi träffade Rebecca och Lova så tjejerna lekte




C bekymrad över spelet och Ellie nöjd i pappas knä


Jag skriver inte mer om den här matchen, finns inte mycket att säga och absolut inget att göra så här i efterhand utan ta nya tag grabbar det är många matcher kvar!

Nu ska vi se filmen! Hej, hej.

Promenad

Jag kom ut på en riktig långpromenad utmed Vättern i förmiddags. Båda barnen somnade i vagnen så det var bara att rulla på och njuta vyerna....



Piren




Inga badgäster än så länge


Hoppas ni också har en skön dag!

Grönt är skönt

Vid klockan 5 i eftermiddag möter Södra, Väsby hemma på Stadsparksvallen. V ska gå dit och heja fram de gröna till vinst och 3 poäng! Solen skiner, det är blå himmel med några futtiga molntussar, barnen är glada och även föräldrarna.
Klicka här för en klassiker om vallen...

Väsby ligger sist i tabellen men dessa jumbolag kan vara svåra att möta det är lätt att bli lite för kaxig och ta ut segern i förskott. Killarna ska ändå spela boll i 90 minuter och på den tiden kan mycket hända. Tråkigt att C inte spelar idag, han är en av de rutinerade som kan coola ner laget om det börjar hetta till.

Heja,heja, hela familjen ska heja och ca 3000 andra som tagit sig till stadsparken.




Grönt är skönt!!!




Ellie trivs också i grönt.


Ha en skön dag nu när det är helg mitt i veckan, HÄRLIGT!!!


Det blev bättre..

framåt dagen. Halsen menar jag, får se om det känns likadant när jag vaknar imorgon. Vi stannade inomhus och jag fick undan en hel del i lägenheten trots en ganska missnöjd Ellie som nästan bara ville vara i min famn. Det är ju mysigt med bebisgos men lite svårt att göra något annat samtidigt. Jag fick vara påhittig helt enkelt, vika tvätt på golvet eller be Siri leka med lillasyster  då glömde hon bort mej för ett tag.

Jag lagade en enkel lunch tills C kom hem. Pasta Carbonara men jag gör inte med vispgrädde utan mjölk eller laga lätt. Morotsstavar till detta och fullkornsspaghetti så är det en bra fiberrik måltid.



Lunch i Arsenaltröja


Vi kom igång sent med att äta så skruttungen somnade inte förrän vid ett-tiden och då vaknade Ellie efter ett kort sovpass... sen var det ingen harmoni utan jag fick bära eller ligga bredvid lilla trollungen på golvet, blir ofta så när hon sover för lite. Det var inte förrän Siri vaknat som hon blev nöjd igen då skrattade hon upp sig och flirtade med storasyster.
Klicka här



Smoothie till mellanmål


Det kom ett rejält åskväder med ösregn blixtrar och dunder men efter regn kommer solsken så även idag. Vi klädde på oss och gick ut. Siri upptäckte alla vattenpölar som hon kunde hoppa, springa och ösa vatten i. Härligt när man som hon älskar vattenlek.



När vi kom hem var Siri blöt på byxorna men inte strumporna är det hål på galonisarna tro, eller inte??


Vi kom fram till lekplatsen tillslut för mer lek. Perfekt sand i sandlådan för bakning om man gillar det. Det var ett par andra mammor i parken så jag kunde ägna mej åt lite vuxensamtal en stund. Kan räcka med bara en liten liten dos för att hämta energi och engagera sig i de små igen. Viktigt, viktigt!!! Önskar jag hade en föräldrargrupp men vi flyttade när Siri var i magen och med Ellie sa jag till på mvc att jag gärna ville vara med i en men det blev aldrig någon... Jag får börja hänga på öppna förskolan efter sommaren.




Ett riktigt utebarn





Vi fördrev ett par timmar...


Tråkigt nog kom Fröken Nej och hälsade på när vi skulle hemåt. Jag gick åt ett håll och skruttan sprang åt det andra. Det är så trist att en skön eftermiddag ska sluta med sura miner. Jag blir arg och stressad och tillslut tvungen att sätta fast henne i vagnen. Idag gick det bra och hon lugnade sig men ibland skriker hon så det hörs över halva stan. Om jag ska se det positivt, skönt att barnet har en egen vilja och kan stå upp för det hon tror på. Negativt...det vore enklare för hennes föräldrar om hon lyssnade.

Vi kom hem och båda tjejerna badade. C kom sent från träningen så vi väntade och väntade....



Älsklingarna!!!!


Det fick bli hämtmat när han väl kom hem, sen läsa saga och natt,natt.

Imorgon är det matchdag men C är avstängd så vi går tillsammans och tittar. Hoppas på 3 poäng igen!!!
Heja Södra och ha en skön kristihimmelfärdsdag!

Härliga onsdag...

Nu känner inte jag riktigt så, med en hals som värker hade jag helst dragit täcket över huvudet och stannat i sängen. Det funkar inte idag, Siri är ledig från förskolan. Stackars barn, jag kommer inte vara speciellt rolig att umgås med. C skötte de flesta morgonrutinerna och gick iväg senare till jobbet så  jag fick lägga mej en timme efter att ha ammat och klätt på Ellie.
Det är skönt att han kan styra mycket av timmarna på jobbet själv, då fotbollen är något som aldrig går att ändra på.

Jag och barnen har inga planer för dagen, känns skönt! Siri leker på sitt rum för tillfället och lilla trollungen sover. Jag ska plocka in tvätten och fixa i ordning lite här på förmiddagen. I eftermiddag är jag säkert bättre då kan vi hitta på något trevligt!

Nu ska jag tänka positivt och alstra energi.... Härliga, härliga Onsdag, även denna dag är en del av livet som ska levas och glädjas åt!!!!



En liten stad byggdes i Siris rum




Vill gärna leka med födelsedagståget....vilket mamma inte vill.


Ikväll har vi i tjejgänget hemifrån lottöppning hos Tina som fyllde år den 16 maj. Jag kan tyvärr inte vara med. Saknar er!!
Klicka här om ni vill höra en låt som minner om gamla tider.

Lycka till ikväll tjejer!!!!

Gudmor

Mother

Efter att varit inne hela dagen och stressat med all tvätt.( Jag hade givetvis glömt bort tvättiden på förmiddagen.)Var det skönt att komma iväg en sväng. Jag och tjejerna åkte ut till Geetha och Ebba. C skulle träna ett P-10 lag i Vallgårda som låg i närheten, så vi kunde samåka.
Siri och Ebba lekte utomhus och det var riktigt skönt väder.
Ellie var på guldhumör nästan hela tiden. Hon höll sig vaken i 4 timmar i sträck ikväll också, hm hon börjar också bli stor.... snart dags för smakportioner och sittvagn.

Ebba funderar mycket helst nu efter dopet... "Vad konstigt, jag är ditt gudbarn så du är min gudmor och min mamma är  gudmor  till Ellie" mmm... jättekonstigt. Hon är för söt!

Kram och god natt!



The Godfather

Igår kväll kom Mankan på besök. Meningen var att vi skulle bjuda på middag och umgås. Det gjorde vi i och för sig men Siri la ganska snart beslag på vår gäst. Hon är så glad i honom. Han fick agera "lekfarbror" och det tackar vi för!
Skruttan var lite orolig för vart Mankan skulle sova men var villig att låna ut min säng men tillslut kom hon fram till att det var bäst han sov i sin egen.



Det var mycket lek med boll.


Även Ellie verkar gilla sin gudfar och det är  bra, vi hoppas på en livslång kontakt dem emellan... Känn ingen press nu.



Lilla trollungen trivs!

Gudfadern





Nätshopping

Idag har jag ägnat mej åt att shoppa på nätet, tänk vad lätt det är...klick,klick och ett litet klick till och du är genast några kronor fattigare. Nu gör inte jag detta så ofta utan tycker det har sin charm att bli personligen expedierad i en butik och känna på det jag handlar. Det var bara det att jag har letat länge efter en solhatt till Siri och hittade en från Villervalla som tyvärr var slut i butik i rätt storlek. Tänkte att jag kanske kan hitta den på nätet, nu blev det inte den jag först såg för den var slut även här, tyvärr. Jag beställde en offwhite med stjärnor på, sen hittade jag söta kortärmsklänningar, t-shirts mm och en hel del var på rea. I like!!!!

Förrutom shopping har jag vilat och kurerat mej. Jag lagade en otroligt god fiskgratäng till lunch.




Siri är hemma igen från förskolan men ligger och sover. Var tydligen för många vikarier på vilan idag så hon kunde inte slappna av och somna. Ellie sover också och C tränar.

Vi tog några bilder på trollungen tidigare idag. Hon är så stadig så man kan tro att hon snart ställer sig upp. Ha,ha, skojar bara men hennes far gick när han var 8-9månader...



Titta på mej, jag står nästan själv..


Ikväll kommer Mankan på middag. Alltid lika trevligt! Är säkert någon match som grabbarna kan se på Tv men vi pratar ju samtidigt så då är det okej.

Nu kommer solen och jag har öppnat balkongdörren, skönt!

Ny vecka

Så var det måndag igen... Vädret ute avspeglar precis hur jag mår idag. Grått, trist och regn. Vaknade med ett huvud som känns som en cementklump och halsen är alldeles tjock. Usch!!!! Jag som trodde vi började bli friska nu men tydligen är det en ny förkylning på gång.
C försov sig och blev sen till en "föreläsning" som han skulle hålla på en skola, vi åt frukost stående alla utom Siri som inte kände någon stress utan åt i lugn och ro. Jag både åt, klädde på mej och Ellie under tiden. Vet egentligen inte varför jag skyndade men det är bara förskola måndag-tisdag den här veckan sen är det lov så jag kände att det var viktigt att hon kom iväg. Jag lämnade henne strax före halvtio... Hon cyklade iväg på den största cykeln hon hittade med tårarna rinnande utmed kinderna "mamma, min mamma" Nu vet jag att en minut efter jag gått är allt bra igen men ändå, helst när jag är hemma... Snart är det sommarlov och då ska hon vara med mej och Ellie i 8 veckor då kommer hon nog längta till förskolan. C är ju inte ledig mer än drygt en vecka...trist men så är det att vara tillsammans med en fotbollsspelare.

Ellie sover och jag ska ta en tablett och lägga mej på soffan. Sen hoppas jag på ett piggare jag efter en vilopaus.

Gäsp...

Ensamma mamman för en dag.

C åkte till Södertälje tidigt i morse så jag har varit hemma med båda tjejerna själv hela dagen. Det kan lätt köra ihop sig med två små barn.... men på det stora hela har vi haft en skön dag. Det gäller att sänka kraven på sig själv.
I förmiddags bestämde jag med Lina att ses i friardalen så Siri, Cornelis och en flicka som heter Felicia kunde leka och vi mammor (Jag, Lina och Katrin) fick lite vuxentid. Välbehövligt idag när allt hänger på att jag orkar hela dagen.



På väg till parken


vi var ute i nästan 2 timmar, Ellie sov hela tiden. Det märktes på Siri att hon var trött efter gårdagen men att få träffa Cornelis fick henne att glömma bort tröttheten.
Gick hem för lunch, rester idag... som sagt sänker man kraven finns det tid för annat idag kunde vi vara ute längre och det var härligt i det fina vädret.

Ellie höll sig vaken över 4 timmar i eftermiddag så vi blev kvar inomhus resten av dagen. Hon trivs bäst med att gymma eller spana på Siri från babysittern när hon inte vill sova.
Den lilla stund trollungen sov myste Siri och jag i soffan med en film sen fick hon bestämma mat, då blev det korv med bröd.



Noga med att inte spilla på favorittröjan


Jag lyckades klippa stora älsklingen idag, hon tittade ner när jag tog första klippet så luggen blev rätt kort, stackars barn!



Vi sätter toffsar i håret och jag fotar och fotar för jag vet att hon snart drar bort snoddarna




Det här är en tjej med humor


Båda små behövde bada så det var bara att "ta tjuren vid hornen" Pyjamaser på och sen sagostund. Siri valde Bamse och Hoppa-Tossa, kul har inte läst den innan.

Jag hade inte tid att kolla hur det gick för Södra förrän matchen var slut. Det blev vinst med 1-0, målet gjorde Santos men C la passningen. Han fick också sitt tredje gula kort och är avstängd nästa match.
Syrianska var motståndarlaget som fick 2 spelare utvisade. Nu har de gröna 14 poäng och ligger på en 2:a plats i tabellen. Vad det är skönt när det blåser medvind!

Ett bra avslut på veckan! Kram


Grattis Norge!

Igår kväll var det Eurovision song contest, tror ingen har missat det även om alla inte tittade... Vi bänkade oss i soffan mätta och belåtna efter en god middag, Rebecca, Micke och Lova var på besök, småtjejerna lekte för fullt och Ellie skrek periodvis, så någon lugn och ro var det inte tal om.
Vi hade trevligt i alla fall! Siri och Lova dansade loss framför TVn. Jag kan inte säga att jag var särskilt imponerad av något bidrag mer än Greklands sexbomb som bjöd på ett underhållande dansnummer som vi skrattade oss igenom.
Vi förstod att Norge var favoriter men ärligt talat, är den låten bra? Nu säger inte jag att Sverige var bättre för jag är inte förtjust i La voix heller men 21:a plats det är pinsamt en riktig jumbo i år igen. Det är bara till att säga Grattis  Norge och detta i dubbel upplaga.... Idag är det den 17 maj, Norges nationaldag så Gratulerer med dagen kära grannland.
Jag och C har bott och arbetat i Tönsberg ( Norge) 2005 och 2006. Vi var med och firade nationaldagen med våra norska vänner  båda åren. Otroligt trevligt att bli inbjuden som svensk där vi inte har några speciella traditioner den 6 juni, när vi borde fira som attan.



17 maj 2005




Inbjudna till Borgen med familj och vänner, vi hade gärna firat med er idag!


Kram på er alla och ha en fin dag!!!

Lördag

Uppe med tuppen, tar ut sin rätt. Gick och la mej en stund till men jag vet inte vilket som är värst, tycker bara jag blir seg av att somna om.... När jag kom upp för andra gången var Siri och C på väg till torget och Ellie sugen på att amma.
Far och dotter cyklade iväg men kom hem ganska snart med...



Arsenaltröja stor som ett hus till skruttungen och varsin ballong till tjejerna.


C
stack iväg till träningen och vi flickor stannade hemma. Vi läste i "pappas" sagobok som han skrev som 8-åring...
"Jag heter Christer och är 8 år. När jag blir stor ska jag bli fotbollsproffs. Jag tycker det är roligt att spela fotboll. Det roligaste är att göra mål" En saga som nästan gick i uppfyllelse. Drömlaget hade givetvis varit Arsenal.



Siri läser pappas sagoskatt.


Vi pysslade inomhus hela förmiddagen. Ellie sov över 2 timmar, så Siri och jag kunde ägna oss åt bla lek med lera.
Idag blev det en simpel lunch.... fiskpinnar med hemlagat potatismos och morötter. Brukar tänka på att köpa msc-märkt fisk.



Gott någon gång ibland med rätt tillbehör.


C kom hem och käkade och Siri blev trött och fick lägga sig för en tupplur. Eftersom det blev så sent igår och hon också var uppe tidigt sover hon än över 2 timmar senare. Men men idag får hon sova färdigt Lova med föräldrar kommer ikväll....det är ju Melodifestival. Heja Sverige!!!!

Jag passade på att gå ut ensam efter lunchen. Gick till torget och handlade blommor, tog en extra sväng med Johanna i mobilen. Stannade till och köpte en latte innan jag begav mej hemåt, Johanna i luren "Är du en sån där cool lattemamma?" Cool, nej... Latte, ja!



Mmm, piggar upp en tröttis.


Under tiden jag var borta somnade lilla trollungen i babygymmet. Trodde nästan hon var för "stor" för att sova var som...



Vår söta lilla docka


Nu ska jag fortsätta städningen C påbörjade innan Arsenalmatchen blåstes igång. Vid 5-tiden får vi besök som sagt.

Håll tummarna för Sverige ikväll!!


Fotad fredag



Det byggdes och lektes flitigt på Siris rum hela förmiddagen




Glada tjejer på väg till stan för fredagsmys....

Vi träffade Frida och Karle för en fika på Bernards, en liten chokladboll till skruttan och latte till mamman och pappan. Lilla trollungen sov sött. Trevligt, att börja helgen så här.




Mitt söta gudbarn Ebba och hennes lika söta mamma Geetha kom förbi på middag




Siri tyckte det var väldigt roligt med middagsgäster




"Hon är så gullig" Ebba om Ellie. Siri blev lite avundsjuk och ville att Ebba och hon skulle leka




En saga innan natta... båda två låg i soffan en stund senare och tittade på Talang


En mysig fredag som slutade sent... var i säng halvett sen upp med Siri en gång och en stund senare amma Ellie.
Idag fick jag gå upp strax före sex med lilla trollungen, det är inte undra på att man ofta väljer att sova om möjlighet finns.
Men men igår var det värt det, jag hade så trevligt sällskap!
Ska försöka vila lite nu....

Ha en skön Lördag! Kram

Lite om torsdagen

Tiden flög iväg igår och det fanns inte något bra tillfälle att sitta framför datorn... då är i och för sig dagen fylld av aktiviteter och det är skönt ibland.
Igår morse funderade jag på om Ellie och jag skulle gå på babysång men hon vaknade ganska snorig så här i efterhand hade vi kunnat gått men det är alltid svårt att avgöra när de inte har feber. Istället gick jag en powerwalk med lilla trollungen i vagnen. Behövdes nog mer, sjunger gör vi hemma nästan varje dag.
Jag passade också på att gå förbi Jönköpings sötaste barnbutik Krakel (har tyvärr ingen hemsida) ville köpa en sparbössa till Ellie för en liten del av doppengarna. Jag hittade en jättfin Barbarmamma så nu kan vi lägga i resten av trollungens pengar tills vi kommer till banken.

 

En Barbarmamma till lilla mammagrisen, Siri har en Barbarpappa...


När jag gick vidare på min promenad mötte jag en gammal dam med rullator, "Du har ingen bebis i vagnen" jag visade och förklarade att bebisen ligger under och att storasyster som brukar sitta över var på förskolan. (Vi har en syskonvagn från Phil & Ted, har inte köpt den på nätet men hittade en sida med bra priser...)

Jag gick på i rätt så bra tempo så jag åtminstonde var svettig när vi kom hem.
Sart dags för lunch och C som hade fotbollsdag kom hem för att äta med mej. Pasta som vanligt.... den här gången Pasta Italiano Jag blandade i ruccula, oliver och cocktailtomater så det blev lite mer grönsaker.



Helt ok att variera med


C
hämtade Siri på förskolan innan han stack iväg på nästa träningspass. För en gångs skull tränade de bara runt hörnet från vårt hus, på den nya konstgräsplanen i friardalen. Jag tog med mej tjejerna för att gå och titta på när grabbarna slet på planen. Siri tyckte det var spännande. 



Titta mamma, min pappa


Skruttungen tröttnade till slut och vi gick till lekparken istället. Blåste kallt men strålande sol så vi var ute i nästan två timmar. Drog oss hemåt när Ellie och Siri började bli hungriga.



Hemma igen


Fixade snabbt lite mat. C kom hem och vi åt tillsammans. Lite lek och bad av trollungen... snart var det dags för mej att möta Rebecca  för en fika och bio. Barnen höll på att somna när jag gick. Lyx med lite egen tid....
En varm choklad och morotskaka på Coffehouse, mums. Ringde C för att kolla av innan vi gick in i salongen men det var lugnt hemma.
Vad ska man säga om Änglar och demoner? Jodå en bra spännande film men boken är bättre. Nu var det längesen jag läste denna roman av Dan Brown som tur är.... så en del hade jag glömt, tyvärr  inte slutet. Tom Hanks var bra i huvudrollen och det är alltid roligt när Stellan Skarsgård dyker upp i internationella storfilmer.

Filmen var lång och jag var hemma strax före tolv... då sov de små men tydligen hade  Ellie vaknat till redan vid nio och skrikit i en timme, vad C än gjorde så hjälpte det inte. Han var så nära att ringa mej men tillslut somnade hon om. Stackars både far och dotter.... ja,ja, jag fick komma ut och det behövdes.

I eftermiddag är vi lediga allihop, har inte planerat dagen.. Nu vill Ellie ha sin mamma,

Kram

Dagens outfit



Siri  plockade fram vad hon skulle ha på sig idag




Kan vara knivigt att få på sig allt men med lite vilja går det mesta




Blommig tunika från Lindex, prickiga leggings me&i, jacka från katvig det är bara något rutigt som fattas





Ellie låter fortfarande mamma välja... tuff i body från ej sikke lej och leggings katvig. Frisyr munkfrilla.

Jag ska iväg på bio , Rebecca och jag ska se Änglar och demoner. Hoppas C får får det bra här hemma med tjejerna, det är första gången jag är iväg själv på kvällen sen Ellie  föddes.

Ha en trevlig kväll ni också!


Gårdagens bilder

Angående gårdagens bilder på älsklingarna som nyfödda är det mycket riktigt Siri på översta bilden och Ellie på den under... Antar att de flesta gissat rätt även utan kommentar. Jag tycker ändå att de är ganska lika, trots att skruttan vägde ett halvkilo mer än lilla trollungen. Det är stor skillnad på dessa små kroppar.

Jag och Ellie är uppe tidigt, hon vaknade vid sex-tiden och som vanligt har Siri kommit in till oss någon gång under natten. Jag smög upp med lilla älsklingen som började jollra högt, jollret övergår i små tjut som är väldigt ljudliga och för att inte väcka övriga var det inget annat att välja på.

Lilla trollungen ville ha mat och sen lek på filten. Hon börjar bli så rörlig nu, snurrar runt och sparkar med benen så hon ligger helt avigt efter en stund. "Pratar" och skrattar högt, idag är hon även snörvlig så jag har använt näsfrida (nässug för att få bort snor i näsan) Vi köpte den när Siri var bebis och har använt den mycket vid förkylningar. Ellie fick en rs infektion när hon var runt två månader, då var det skönt att kunna underlätta något för henne med andningen

För övrigt är det grått och trist ute, hoppas det klarnar upp...
Funderar på babysång men är osäker när Ellie är lite snuvig. Trist att smitta någon annan, blir nog hemma eller tar en promenad istället.... om det inte börjar ösregna.



Morgonlek på filten




Små söta fötter


Nu börjar Ellie bli trött på att leka, ska ta upp henne och se om hon vill somna om.... det vill hennes mamma gärna...

Ha en bra torsdag!









Eftermiddagen började med utvecklingsamtal...

Siris förskola. Vi fick se bilder och film på skruttungen och kompisarna. Allt var bra, hon är glad, aktiv, leker med alla barn, kan styra en lek men också följa och har en stark vilja... Oja, det vet vi om, kan vara problimatiskt ibland men jag ser det som en bra egenskap längre fram i livet.
Det var i allafall skönt att höra att allt funkar och hon trivs. Vi är väldigt nöjda med personalen och aktiviteterna de gör. Tema i vår är Bockarna Bruse, de spelar teater, målar och leker. Vi har märkt av detta hemma när Siri bygger en bro med sina små stolar och säger "nu trollen inte ta mej"
Något annat som är nytt är bestämda platser på samlingen, tydligen har de fått sitta var de vill innan och gå ur samlingen när koncentrationen brister... Nu är alla barnen lite större (när de började var nästan alla lite dryga året eftersom det är en nyöppnad förskola blev det många i samma ålder) så det går att ha kortare samlingar med sånglådor och vänta på sin tur och samtidigt glädjas åt  att kompisarna får välja låda.
Jag fick erfara detta hemma igår kväll när Siri tilldelade mej en plats på mattan i hennes rum och sa "mamma, det är samling nu, det är en plats ledig där"

Efter samtalet gick jag förbi Sofiagården för att lämna tillbaka nycklen... Fick med mej ett info om kyrkans aktiviteter för små barn. Är babysång imorgon,gick på det när Siri var bebis, väldigt mysigt. Nackdelen är att Ellie oftast sover vid den tiden känns lite dumt att sjunga barnsånger utan barn.... fast man får ju fika med de andra föräldrarna.
Jag får se hur jag gör. De har även öf med utelek i sommar som Siri också kan vara med på, perfekt för oss som inte är på  den vanliga förskolan då.

Ellie vaknade och skrek, förstod att hon var varm och hungrig så vi skyndade hemåt för lite mellanmål till både stor och liten.

Var bara hemma och vände innan vi körde till Maxi. Hade tur och träffade Rebecca , Micke och Lova utanför. Siri ville åka i deras vagn istället så C och jag hade "barnvakt" under tiden vi handlade. Tjejerna stannade till i bokavdelningen och läste lite. När vi betalade åkte de en av bilarna som står vid utgången. Siri ville åka mer och Lova att bilen skulle stanna.

Väl hemma igen.. Geetha kom förbi på middag. Jag lagade ett nytt recept som var otroligt gott! Pepparrotgratinerad kassler se här . Var en gratäng med palsternacka jag skivade i lite morötter också och serverade broccoli till. Det gillade Siri.




Tungan rätt i mun när det bakas bullar till Geetha




God middag med trevligt sällskap




Nyvaken, ligger på magen och tar i....


Ellie
sov under tiden vi åt middag, hon behövde verkligen det. Har sovit otroligt lite idag och är snuvig hon också. Hon vaknade till en stund så hon kunde äta och leka innan det var dags för sängen igen.

Idag kom nya mama med posten, har inte ens hunnit öppna den...ska lägga mej på soffan och läsa ett tag innan även jag måste krypa i säng.



Lite mammalyx

Ha en skön kväll eller det kanske redan är natt för flera....

Dagens "måsten"

Alltid är det något som ska göras och tråkigt vore väl livet annars? "Varje dag är en del av livet"  Värt att tänka på ibland så inte dagarna bara rullar på (vilket de gärna gör) Ett syfte med den här bloggen är att uppmärksamma det lilla i vardagen och uppskatta det liv vi lever. I detta fall mitt eget och min familjs, jag kan inte dokumentera någon annans.Saker och ting är lättare att minnas i bilder och här fotas det flitigt dagarna igenom och bara en bråkdel hamnar här.
 Jag skrev dagbok  periodvis när jag var barn. De finns kvar där "hemma" i Lindås. Detta är lite samma sak, förhoppningsvis kan Siri och Ellie ta del av  den här "dagboken" när de blir störra för att se vad som hände när de var små... Härligt att kunna titta på solskensdagar när allt man ser är regn!

Dagens måsten...

Skriva den där middags/handlingslistan som aldrig  blev gjort igår

• Laga lunch

• Utvecklingsamtal på Siris förskola (vilket vi ser fram emot)

• Veckohandla på  Maxi


Det var nog allt, känns inte så betungande. C är helledig i eftermiddag, ingen träning och inget jobb. Så lyxigt!!!




Ett nytt liv har precis börjat




Kan ni se vem som är vem......?


De här bilderna är tagna på våra lyckligaste dagar i livet.

"Fånga dagen" Kram


Trötta och snuviga

Bestämde igår kväll att jag bara skulle slappa idag, helst ligga kvar i sängen hela förmiddagen och inte känna några måsten.... Bara kurera min förkylning. Nu ligger inte detta i min natur till vanligt  så  som alla andra dagar steg jag upp och åt frukost med övriga familjen. Däremot lämnade C på förskolan och jag slappade med min kaffe en liten liten stund.

Jag började med att städa tvättstugan (hör till efter varje tvättpass men många i vårt hus verkar missat det...) och plockade upp alla kläder som var kvar, blev ett rejält berg i soffan och där kunde det inte ligga kvar. Vika, vika, vika....Trollungen lekte på golvet men tröttnade snart. Tog upp henne för lite mat, hon var fortfarande inte helt happy, förstod snart varför när hon host/rapade upp hela måltiden över mej... som precis duschat och fått på mej dagens kläder, bara att byta om för båda två.

Tänkte hinna äta lunch innan jag skulle hämta Siri, kastade i mej en fisksoppa som jag fryst in tidigare. Ellie började bli trött, tillslut slocknade hon innan vi hunnit ut.



Sover sött..


Jag krånglade på henne mössan och en kofta utan att störa för mycket, hon sov vidare.
Vi gick för att hämta Siri. Jag var tidig men hon var redan ute och lekte, tyvärr inte superpigg. Hade ätit dåligt men inga bekymmer förövrigt. Jag som tänkt gå till parken, vi fick ta en sväng runt Ica för lite frukt, dricka och bröd.
Hon klarnade upp när vi närmade oss friardalen och C mötte oss. Han hade lite ledig tid mellan träningarna och spenderade den med sin familj. Trevligt för oss!




"Pappa sitta dina laxlar..." som Siri säger


Blev kanonväder med strålande sol och varmt. Vi myste  men var lite småsega. Siri ville bara gunga till en början, hon som brukar fara omkring och leka. Ellie sov fortfarande gott i vagnen. Jag kände mej helt groggy och uttorkad av förkylningen. C somnade ett par gånger i parken, trötta familjen.



C vilade på rutschkanan och jag på gungan, dock inte samtidigt.


På hemvägen stannade vi till vid fågeldammen, skruttan gav änderna sin macka. Då såg vi att det kläckts små andungar, så söta.



Små gulliga duntussar


Väl hemma kändes Siri lite hängig, osäkert om hon hade feber  eller inte så vi softade i soffan framför en film. Det blev Landet för längesedan och en snutt på Barbieprinsessan. Skönt med lite gos. Ellie var också med och myste.
C gjorde sitt andra träningspass för dagen, om jag bara kommit iväg ett par gånger i veckan vore jag nöjd men han har ju inget val såklart... När han kom hem och vi ätit middag blev Siri pigg igen. Vi dansade till Smurfhits hela familjen, Ellie satt i babysittern och tjöt av skratt när hon såg sin storasyster.




Lite dans i nattlinnet innan det är dags för saga.


Snart var det tid för saga. Dagens bok blev "Bara rumpor" en ny bok från i lördags redan en favorit. C läste för båda älsklingarna och jag plockade undan lite. Nu slappar vi vuxna i soffan och båda små sötnosarna har somnat.
Jag ska ta tag i att planera middagar för veckan, är så skönt att inte behöva stå i affären och fundera varje dag.

Kram

Syskonkärlek

Efter gårdagens bett i näsan (som syns lite svagt) kan man tro att det råder avundsjuka mellan älsklingarna. Siri är bara lite drygt 2år så några planerade och genomtänkta elakheter är hon nog för liten för (kan komma framöver när hon blir trött på lillasyster)
I morse tittade skruttan på Bolibompa en stund före frukost, när jag kom upp med Ellie lät det så här.."Jag vill ha min lillasyster, mamma. Ellie sitta knät"  Siri får hålla henne sittandes i soffan när någon vuxen är med. Så här mysigt var det idag....



"Jag tycker om dej, Ellie"




Våra älsklingar!


Denna kärlek märks också i motsatt riktning, Ellie har full koll på storasyster och börjar ofta gråta om Siri lämnar rummet. Det är härligt att se hur de tyr sig till varandra, Siri ropade efter Ellie när C råkade kamma hennes hår lite för hårt i morse. Jag önskar och hoppas att de kan finna tröst i varandra och ställa upp "i vått och tort" genom livet och alltid stå varandra nära!  ♥ ♥ ♥



Ett litet nafs i näsan

C kom hem lagom till lunch, Ellie sov gott så jag hade gått om tid till att laga lax i hummersås. En favorit här hemma som går att göra både till vardag och fest. Vardagsvarianten gör jag med laxfile och med lättare gräddprodukter , man kan också utesluta stenbitsrom. Perfekt att ha kokta grönsaker och pressad potatis till. Även  Siri äter bra av detta så jag sparade en portion som hon fick till middag.



En god och sund lunch

Jag cyklade och hämtade Siri och C var hemma en liten stund mellan fotbollspassen med Ellie. Kom precis i tid till förskolan men lilla älsklingen ligger fortfarande och sover. Hon var sist kvar på vilan, brukar vara bland de första upp. Där tog den tidiga morgonen ut sin rätt.
Hon var ganska svårväckt... tro jag det, lugn skön musik, mysig kudde, nalle och napp. Tillslut fick jag med henne hem. C stod och trampade i dörren på väg till nästa klass.

Jag blev tvungen att ta med båda tjejerna ner i tvättstugan (brukar sätta Ellie i bilstolen) Siri hjälpte till att plocka i och ur maskinerna sen lekte hon med lilla trollungen. Plötsligt hör jag ett illtjut från Ellie och förstår att Siri gett henne ett litet nafs i näsan istället för en puss som det nog var meningen att vara... Jag tar upp en gråtandes liten tjej med ett tandmärke på nästippen så Siri kunde inte neka vad hon gjort,
Jag frågade "Varför gjorde du så, bet du Ellie?" Enda svaret just då var "Förlåt Ellie, bet dej näsan".
Siri har aldrig bitits förr vad jag vet... hon tog upp det själv senare ikväll. "Jag bitit Ellie näsan" Jag svarar "Ja, var du arg då?" Näe" säger skruttan. Jag fick inget mer svar så jag frågar "Ville du bara smaka på Ellies näsa?" Jaa, mamma"
Vi kom fram till att det gjorde ont och att man inte får bita någon.

I eftermiddag mellan tvättarna gick jag en runda till stan med båda sötnosarna. Den lilla behövde sova och jag hade några ärenden. Är som sagt snuvig så ett stopp på apoteket först sen hade vi missat 300 kronors rabatt på Cs byxor från Stil så jag fick gå dit och ordna det. Kikade även lite på Lindex mm.



Elefant på stan som Siri alltid måste gunga på


Väl hemma.. tvätt, middag, Bolibompa och bad av två små smutsgrisar. C kom hem lagom till sagan.



Nybadad och väntar på att pappa ska läsa.




Också nybadad men kräktes och gjorde nr två så innan hon somnade för kvällen var vi inne på tredje pyjamasen.

Jaha, det var vår dag i ett nötskal... nu ska jag kolla tågtider. Funderar på att åka på lottöppning med vännerna. Är bjuden till Tina får se om Ellie och jag kan åka och C är hemma med Siri.

Ha en skön kväll!


Måndag morgon

Alla utom C är snuviga men som tur är har ingen feber. Siri vaknade tidigt och gick upp och la sig i soffan och kollade barn tv. C tog sitt täcke och följde med. Lilla trollungen och jag låg kvar en stund till men vi hade inte sovmorgon direkt utan var uppe vid sju. Skruttan ville ha fruktsallad och yoggi till frukost så vi hjälptes åt att göra det. C ska hålla i fyra fotbollspass på en skola idag så han stack iväg före åtta.
Pang,pang,pang,,, det går i ett på morgonen trots att jag är mammaledig.
När jag duschade och klädde på mej gymmade Ellie, Siri lyssnade på musik och jag snabbade mej som attan.



Siri i sitt rum i morse.


Vi kom iväg i bra tid till förskolan. Barnen var ute och det var så härligt väder med sol och rätt så varmt. Siri började leka i "uteköket" redan innan vi sagt hejdå så idag gick det bra att  lämna.
Ellie somnade i vagnenmen sov bara en kortis. Nu gymmar hon och jag ska sortera tvätt som vanligt på måndagar.



Ellie provar sin nya filt och mössa från Design House.


Lilla trollungen börjar bli gnällig. På återseende!

Slapp skön Söndag

Vi behövde ta det lugnt idag, jag kom ganska sent i säng igår. Det tog ett tag att varva ner... Ellie somnade vid nio-tiden igår och vaknade först vid fem. Otroligt skönt med sammanhängande sömn.

Jag är förkyld och näsan är täppt samtidigt som den rinner, usch och fy. Som skönt var valde trollungen att somna om så vi vaknade en andra gång vid nio(!) Vet inte när jag sov så länge senast, märkte inte ens när Siri och C steg upp.
C lagade frukost och jag ammade lilla älsklingen. Resten av förmiddagen fixade vi hemma (alla i myskläder) Gardinerna kom upp i köket. Känns mycket trevligare än innan, ska köpa nya blommor i veckan så blir det ännu bättre.



Vårt kök


När C skruvade upp gardinstängerna fanns en annan liten fixare där och hjälpte till..



Att det finns så mycket roligt i en verktygslåda

Siri
lekte med alla saker hon fick igår. När hon läst bok för Ellie och lagt sina pussel ville hon dansa lite. Jag försökte med trollungens nya cd till barnkammarboken, var lite nyfiken på den. "Näe mamma, den inte bra" Skruttungen börjar bli stor, hon ville höra Smurfhits.



Golvpussla och sen lite dans




Siri ville att Ellie också skulle dansa


När gardinerna var uppe plockade vi med doppresenter och fick ordning på kort och pengar innan vi glömt vem som gav vad. Nu är det dokumenterat och för alltid i minnet...
Under tiden spexade Siri.



Fröken fåfäng

Ganska snart somnade hon helt slut i soffan, vi bestämde oss för att äta en sen lunch när hon sovit färdigt.
C lagade maten idag, pasta och fläskfile. Jag gjorde sallad. Siri vaknade och kunde äta med oss.
På förmiddagen var vädret grått och trist men nu hade det klarnat upp. Vi hade pratat om att möta Rebecca och Lova i parken på eftermiddagen. Vi blev lite sena men Olle och Lisa var också där så det gjorde inget. Siri gungade sen hängde vi på hem till "Becka" på pannkakor. Mysigt med kompislek på eftermiddagen. både för mammor och barn. 



Tjejerna läste bok i Lovas säng

Tiden sprang iväg, man märker inte att det börjar bli kväll, är ljust så länge... Skönt snart är det sommar på riktigt!
Lova ska upp tidigt imorgon så det var dags för oss att dra oss hemåt. Väl hemma. smoothie till kvällsmat. Borsta tänder, nattlinne, C kom hem och läste den nya Pippi boken sen var älsklingen trött.
Den andra älsklingen höll ut en stund till. Hon har bara hängt med idag, sovit lite i vagnen sen fick hon ligga på en filt på golvet när barnen lekte. Det tycker hon är spännande.
Nu börjar vår slappa söndag dra ihop sig till måndag och en ny vecka med förskola och jobb.
Vi har inga planer för morgondagen men något hittar vi säkert på!

Godnatt och sov sött!

Presenter

Ellie fick många fina presenter, själv är hon mest nöjd med en bitring som mormor hade med sig.
Det blev rätt rörigt när vi öppnade paketen. Korten var inte i ordning och barnen ville hjälpa till att öppna... Jag tror att vi har koll på vem som gav vad.För er som är intresserade,här kommer en lista...

Mormor och morfar; Prinsesshalsband,(Se här www.svenskasmycken.se ) bitring och en liten gosig kossa.

Morbror Magnus: Tallrikar och mugg med Elsa Beskow motiv



En bra, söt och användbar gåva


Tage och Siv: Min skattkammare



Härligt med böcker, vi läser varje kväll

Kerstin: Den vita barnkammarboken med cd. En mysig bok för de minsta. Vi har redan lyssnat. Tack kerstin, synd att du inte kunde medverka.

Gudmor Geetha med familj: Mitt första fotoalbum och gosig "pyjamasgömma" från Sia.



Ett fint minne och en gospryl. (Det är inte Ellie i fotoramen än)


Gudfar Mankan och Lina: Fond i Handelsbanken.

Farmor och Farfar; Pengar som kommer sättas in på någon av Ellies fonder.

Faster Cathrin, kusinerna och Johan: Smyckesskrin och halsband med månadssten



Så sött och passande till lilla prinsessan


Eira och Nenne; Pengar, samma sak där, sätts in på fond.

Classe med familj: Pengar.... tråkigt att ni inte kunde medverka. Jättetack för gåvan.

Siris Gudmor Johanna: Filt och mössa från Design House



Så påhittigt! Superfint, filten var med i vagnen idag


Rebecca, Micke och Lova:
"vaggande träankor att dra.."



Träleksak som Ellie snart kan leka med och som troligen håller både till hennes barn och barnbarn...


Jonas, Anneli och Wille: Födelsedagståg



Med siffror upp till sex år, går att köpa till upp till tio.
 

Tack alla än en gång!!! Kram





Dopkalas

Vi hade dopkalas igår i Örjanssalen, en lagom stor lokal i Sofiagården. Tanken var att vid fint väder kunde barnen leka ute på gården men tyvärr kom regnet. Detta hindrade dock inte alla glada ungar att leka loss inomhus istället. Cathrin (som är en ängel) hade med sig ballonger som såg ut som stora larver när de var uppblåsta. Otroligt uppskattade, stora som små lekte med dessa.

Jag fick hjälp i köket av Johanna, Geetha och Carina det breddes mackor för glatta livet. Själv tog jag en amningspaus med Ellie innan jag också fixade och ordnade. Söta Cathrin gick  en promenad så lilla trollungen kunde sova i vagnen.
Underbart att alla hjälpte till... hade jag inte fått hjälp i köket hade jag inte hunnit prata med någon och det vore ju fruktansvärt trist.

När vi trodde att vi var färdiga i köket och sagt varsågoda tittade jag till på severingsbordet... nästan alla smörgåsar var slut. Oj oj, det fanns hungriga gäster... vi gjorde mer smörgåsar. Köttbullar, ägg och sill, ostfrallor och grönsaker allt gick åt. Jag tror det var fyra mackor över när alla var mätta och belåtna.



Siri hade dukat till Lova bredvid sig annars var det fri bordsplacering









Alla våra glada och trevliga gäster.

Det blir alltid mycket fix i köket vid kalas. Vi var trettio stycken, kanske max antal om man inte ska ha serveringpersonal men då blir ju allt mycket dyrare... Vi dukade kvällen innan och jag ordnade med blommor på morgonen. Vita rosor, vaser och dukar. Ljusrosa servetter och ljus sen lite rosblad på bordet. Enkelt och snyggt. Lite gulligt måste det vara när en liten prinsessa ska döpas....

Till kaffet  serverade vi äppelpaj med vaniljsås (som tyvärr blev allt för tjock) chokladmuffins, kolasnittar och dumlegömmor (de två sistnämda sorterna bakade av min mamma Ann-Christin)
Nu var de flesta ganska mätta så här blev det lite mer över.



Mormors dumlegömmor... mums


Dagen gick som sagt allt för fort... Vi öppnade paketerna. Ellie fick så mycket fint. Tack alla!!!!
Siri
fick också massor med paket så hon var helnöjd... hade verkligen inte behövts men Tack så mycket!!! Hon har lekt hela förmiddagen med pussel och böcker, provat halsband, klänning och diadem...



Skönt att sparka loss lite...




Fyra generationer


Efter paketöppningen började de flesta droppa av som sagt två,tre timmar i bil, då kan det vara skönt att inte köra allt för sent. Vi diskade och städade i ordning (Cathrin du är en klippa utan dej hade vi städat fortfarande)

Mina älsklingar och jag var hemma strax efter åtta, Lite kvällsmat och saga för skruttan och sen sängen, Hon somnade på stört. Jag tycker hon var så duktig hela dagen. en riktig kompis som lekte med alla barnen. Vi är så stolta föräldrar till världens härligaste tjej! Sen att få en liten flicka till, ska bli spännande att se hur hon utvecklas om de blir lika till sätt eller utseende eller inte alls. Hur som helst är vi glada för våra underbara prinsessor. Ni är vårt allt!!!




Ellies dop

Nu är lilla trollungen döpt... det blev en hektisk men lyckad dag! Dopaktan ägde rum i Slottskapellet här i Jönköping, ett litet mysigt och harmoniskt kapell beläget mitt på kyrkogården.
Solen föll in genom fönstren, prästen hälsade välkomna och "Den blomstertid nu kommer" var första psalm. Ellie var lugn och trygg i min famn när vi gick fram till altaret.
Ellies gudmor Geetha inledde med att läsa en dikt hon skrivit till sötnosen.



Underbara lilla krabat

Du lilla barn så liten och trind
jag vill hålla din hand och smeka din kind
Med nyfikna ögon du tittar på mig
och du vet att jag aldrig skulle kunna
säga nej.
Jag smälter som smör när du tittar
och ler och jag känner att jag bara
vill ha mer och mer

Du har kramiga armar och knubbiga ben,
din kind är så rosig och huden så len.
Vill ha dig på armen och vara dig när
genom livets alla dagar,
jag lovar och svär

Ska alltid finnas till för dig
när livet tuffar på,
ska guida och vägleda
så gott det går

Ska alltid finnas till för svar,
om svaren jag kan ge.
För lycka är att hjälpa någon
annan till att le.

Text: Geetha Davidsson

Tack Geetha! Det var fint. Vi är så glada att du är fadder till Ellie!

Ett stort Tack  till lilla älsklingens andra fadder Magnus (Mankan) som tänker på framtiden och har öppnat en fond till sitt gudbarn. Vi är lyckligt lottade att du tackade ja till detta uppdrag!



Tre barn döptes så det var trång vid altaret.


Siri
var så duktig i kyrkan. Först satt hon hos kusin Oscar  sen hos kusin Alex.



Två härliga grabbar som Siri ofta längtar efter.


Dopakten tog ca en halvtimme, Ellie tröttnade mot slutet och fich ha sin napp. De andra barnen var också lite ledsna ibland. Prästen hällde ganska mycket vatten på huvudet och det uppskattade inte lilla fröken.






Ellie Anna Augusta visas upp för släkt och vänner.

Som sagt var det fler barn som döptes så en av faddrarna sjöng så fint, vi som önskat sång men inte kände någon som kunde tänka sig att sjunga. Detta passade perfekt. Jag uppfattade tyvärr inte vad sången heter men den kändes rätt!



Vacker sång framfördes, tänk vad lite musik kan glädja...




Jag bar fram till dopet eftersom Geetha skulle läsa.




vacker altaretavla




Lilla älsklingen ville pussas och kramas lite.


Vi är helnöjda med dagen! Härligt att det var så många som ville komma trots att nästan alla har ett antal timmar att köra.
Nu är jag helt slut. Har fler bilder men återkommer imorgon med  fler.
Måste sova....

Tack alla som var med idag och gjorde Ellies dag minnesvärd!! Kram Kram






 










Dopparedagen

Idag är det dags... imorgon kan vi slappna av då har vi förhoppningsvis haft en mysig dag med familj och vänner. Jag ska alldeles strax gå till torget och handla blommor sen en tur till bageriet för lite färska frallor... Känns som vi har koll på läget.
Barnen är pigga, lite snuviga men ingen feber. Jag mår som igår, lite ont i hals,huvud och småhängig men jag får ta en tablett och bita ihop.

Ha en härlig Lördag!!!



Lyckligt ovetande om dagens kommande händelser.

Teamwork

Vi har jobbat på i eftermiddag med allt som ska fixas ändå försöker vi hålla det enkelt... det är jag som är kontrollmänniska. Måste ha ett finger med i allt.
Hela familjen tog en powernap efter lunch i mitt fall hjälpte den föga, blev mest stressad över allt vi kunde gjort under tiden... Så här i efterhand vet jag att vi kanske dammat eller dammsugit men vi ska ju inte vara hemma hos oss, får se om det blir tid till det imorgon.

Handlade på Maxi, Där finns något för alla. Lite smakprovning, mat, smink... jag behövde ett nytt läppstift och tänk det fanns ett passande från Maybelline,beige glace var färgen.
Siri träffade på en stor nalle som gick omkring och delade ut godis. Hon gick med sin lilla påse, lilla älsklingen som inte äter sånt. "Mamma när jag slutat nappen jag äta godis" Jag har lovat att hon ska få köpa godis när hon sovit en natt utan napp. Vi får se när det blir...

Klockan var ganska mycket, regnet öste ner och vi började bli hungriga. Det blev en hämtpizza när vi ändå körde.



"sex små rosa äter capriciosa" Vi väntar i bilen.


Åkte hem och käkade, packade in en del i kyl och frys och ett par kassar med det som skulle med till samlingssalen.
Körde till Sofiagården och hjälptes åt att duka och ställa i ordning.
Jag ammade Ellie.
C fick ta dubbla blöjbyten... konstigt när man är iväg så händer det men vi var förberedda så vi kunde ordna färdigt.




Mina älsklingar


Väl hemkomna, badade  C barnen. Jag har bakat tre äppelpajer, varken C eller jag tycker så mycket om tårta så det fick bli paj istället. Vi ska även bjuda på goda matiga mackor men de ska göras precis innan vi ska äta.. inte så gott med kylskåpskallt bröd. Min mamma Ann- Christin  har bakat ett par sorters kakor så jag tror inte någon går hungrig efter dopkalaset.
Nu är klockan mycket som vanligt...

Sov gott! (och till en del, ses imorgon!)

Dan före dopparedan...

Imorgon är det dags, klockan två börjar det hela, Vi har en del att stå i, vet inte varför allt blir gjort i sista sekund.
I förmiddags tog jag med mej Siri och Ellie för att hämta nyckeln till samlingssalen. Lilla trollungen skrek hela vägen dit för hon inte var trött och då passar det inte fröken att ligga i vagnen. Vi tittade på lokalen, kök,diskmaskin mm. Det blir nog bra, kändes lagom stort...

På vägen hem stannade vi och tittade på en grävmaskin i säkert tio minuter. Siri är väldigt intresserad av bilar. Gick förbi en lekpark, gungade och grävde i sandlådan. Tyvärr inget skönt väder idag heller, jag frös. Fick med mej Siri när jag sa vi skulle gå och handla. Vi köpte korv och korvbröd, ville ha en lätt och smidig lunch idag.
Just nu sover de små och jag småfryser i soffan. Känner mej inte riktigt hundra... hoppas det bara är sömnbrist.



Siri lekte med sin älskade brandbil tidigare idag.




Morgondagens huvudperson.


I eftermiddag ska vi:
Handla, duka, baka, stryka och prova dopklänning, dammsuga här hemma, klippa Siri, bada sötnosarna och säkerligen ett antal saker till som jag glömt....

Usch, vad trött jag blev nu ska jag  ta en powernap jag också och komma tillbaka med nya friska tag!

Ha en skön fredag!!!

Fotbollskväll

Vi förberedde oss inför kvällens match, Södra-Trollhättan med fullkornspasta och köttfärssås. Siri åt två stora portioner, inte likt henne men roligt att "mammas mat" är bäst.



Härligt, när det inte petas i maten

C
hann också få i sig ett lass med kolhydrater innan matchstart.

Efter middagen kände Siri för att se på Pippi Långstrump på rymmen... tråkigt väder och länge sen vi softade med film så hon fick titta. Jag skrev en checklista inför dopet under tiden och tittade med ett halvt öga på filmen.
Pratade en kortis med Geetha....
Lekte tittut med Ellie, hon skrattade högt och lyckligt. Så underbart att höra inte undra på att man gör nästan vad som helst bara för ett leende.



Fin i kläder från Åhlens, present av familjen Johansson/Kummel. Tack så mycket!


Jag frågade Siri om hon ville se pappa på Tv. Jodå det ville hon, Vi borstade tänderna och tog på pyjamasen, laddade i soffan med täcke,kudde,alla gosedjur och ett par böcker,
Under försnacket läste vi....



Två favoriter just nu


När spelarna tågade in på planen var stämningen på topp, märktes på Siri att hon tyckte det var oerhört spännande. "Min pappa, titta min pappa" och i nästa andetag "Micke, titta Micke".



Gostjej, läste bok för mamma


Var nog lite konstigt att se pappa på Tv. Koncentrationen höll knappt en halvlek. När morfar Bengt ringde i halvtid var det två trötta tjejer i soffan. Jag hade inte tid att prata, Siri började klättra omkring så det var dags för sängen. Jag trodde även Ellie var redo för att nattas men hon blev bara ledsen och skrek, vet inte vad det var för fel...stackars liten. Resten av matchen gick jag omkring med lilla trollungen på axlen.
Jag såg dock målen och vilket mål Thelin gjorde efter en snygg passning av Redo, sen att Redo fick göra ett mål också var pricken över i. Härligt med 3 poäng och ett rejält kliv upp i tabellen!!!!

Ellie somnade strax innan matchen var slut.
Cathrin ringde och vi pratade en lång stund, har ringt om varandra i en evighet... men nu ses vi snart igen, Blir trevligt!

C kom hem och vände för ett tag. Han skulle ut och möta grabbarne för en öl. Sker inte speciellt ofta nu för tiden..... Jag minns inte ens när jag var ute sist. Ja,ja snart är det min tur!

Dags att sova! Kramis


Ännu en dag på stan...

Äntligen är både C och jag färdiga med att shoppa kläder till dopet. Idag var sista dagen som möjlighet fanns att komma iväg och prova.
Vi började på Stil, hade fått ett erbjudande hem att det var 300 kronor rabatt på chinos och jeans. Perfekt! C hittade ett par snygga kittfärgade, kolla in hemsidan www.nn07.com
Gick vidare till MQ, C handlade snygg skjorta och jag hittade en bolero/kofta. Ellie bjöd till och sov gott i vagnen. Tillsist tog vi en sväng in på Noa noa och jag fick tag i en klänning som kändes bra. Äntligen!!!!



Tantvarning på storblommigt...


Vi gjorde lite andra småärenden sen gick vi till Twin för lunch. Där är ganska smidigt med vagnen och det finns bås med soffa så Ellie kan ligga i mjukliften och jag kan amma. Hon hade sovit hela tiden så det kändes som det snart var matdags för lilla fröken också.



En nyvaken tjej ute och lunchar med mamma och pappa.

Nu är hela familjen hemma, försöker vila men det går inte så bra... Match ikväll. Jag tänkte ta en liten stund vid datorn men men den stunden är nog förbi nu.
Matchen ikväll är hemma mot Trollhättan och tvsänds på Tv 4 sport.
Jag hoppas givetvis på 3 poäng!

Bvc och lek

Ellie hade tid hos Lotta på bvc vid kl ett,  dum tid när Siri ska hämtas halv två...
Jag klädde på trollungen för att gå lite tidigare och möta upp C och ta en lunch på stan. Han var försenad idag igen...eller tidsoptimist kanske? Vi träffades tillslut på Åtta Glas och hastade i oss varsin pasta med ryggbiff, kantareller och ruccula, väldigt gott. Jag tror inte C hann känna någon smak, hade en tid att passa ungefär en kvart efter vi fått maten.
Jag satt kvar och åt upp i min ensamhet. Var glad att inte behöva stressa riktigt lika mycket som C.



På väg till stan, Ellie sover sött i regnvädret

Efter lunchen gick jag vidare till bvc, lilla älsklingen sov fortfarande. Hon var vaken hela förmiddagen så det behövdes en rejäl dos med sömn. Väl inne hos Lotta slog hon upp sina stora bruna ögon. "Jaha nu blir pappa glad, ingen tvekan om att hon blir brunögd" "jovisst,men det är farmor som blir gladast" svarar jag.

Ellie blev vägd, 5750 och mätt, 63,7.... lilla,lilla trollungen hon är så söt och näpen.



Lite förvånad och nyfiken på kameran.


Jag skyndade på för att hinna i tid till förskolan. Siri blev glad när jag kom men ville baka lite till med leran,,, är alltid något "jag ska bara..."
Idag gick vi direkt hem. Ellie skrek för hon var hungrig, det regnade fortfarandeoch jag hade ingen lust att vara ute.
Det blev mellanmål och lek inne för oss. Alla var nöjda!
Siri har varit så påhittig och lekt själv hela eftermiddagen, jag har varit lite delaktig men inte styrande.



Mys i puffen med Nalle Puh på Cd

Lilla skruttungen myste lite efter mellanmålet men tröttnade snart och började leka...



"Mamma dockan hungrig, äta mitt bröst."




"Dockan vill sitta stolen"




"Dockan mer hungrig äta mat"


Det är så härligt att se denna påhittighet, dockan (Kalle) körde bil, åt för varm gröt och fick lyssna när Siri läste bok.
Under tiden vek  jag tvätt och Ellie gymmade.

När sötnosen lekt ett bra tag ville hon ringa till farmor. Lika bra att passa på när hon vill prata, oftast har hon inte tid. Det blev ett långt samtal om det mesta... Jag vek in resterande tvätt och fixade en lättare middag samtidigt som hon pratade.



Skönt att ta en paus med farmor i luren.


Kvällen har flygit förbi med samtal med Johanna, kvällsmat, bad av Ellie, nattning och amning.
"Imorgon är en annan dag.."

Natt natt!!!

Skynda, skynda....

Sångsamlingen på förskolan börjar kvart i nio... Jag stressade på i morse för att hinna. "mamma, jag måste bajsa nu" säger Siri. "Okej, gå och bajsa jag ammar Ellie under tidan, är du färdig snart? Lek inte nu. bajsa då! Barnen börjar sjunga utan dej snart..." Sådär höll vi på en stund, kan ta ett tag innan skruttan är färdig.
Spelar egentligen ingen roll om vi är på förskolan i tid men det är skönt med fasta rutiner och Siri leker sångsamling här hemma nästan varje dag.
tillslut kom vi iväg... det duggade och jag fick småspringa. När vi kommer fram bara ett par minuter sena möter vi Micke och Lova. Tjejerna kramas och puttas lite. Siri kramar Micke. och vi går in.
Jag hör att de har börjat sjunga... Siri vill att Micke ska följa med på samlingen men han måste till jobbet,
Tillslut kommer Jeanette ut och vi följer med Lova in på hennes avdelning där barnen leker i atelje´n.
Där fick jag för all stress men huvudsaken att älsklingen har det bra och tydligen kände hon inte för att sjunga idag....



Micke, målvakt i södra och Siris stora idol.

Mr Peak

Lunchen var trevlig. Geetha kom förbi tur det för C blev försenad , om jag känner mej själv rätt hade jag varit ganska sur annars. När han väl dök upp säger han "Jag tar ledigt resten av dagen, kan vi göra nåt mysigt"
Mysigt idag innebar ännu en jakt efter kläder. Vi är fortfarande inte klara med vad vi ska ha på Ellies dop.

C hämtade Siri på förskolan, eftersom det regnade körde vi ut till A6. Lilla trollungen sov men vaknade nästan så fort vi kommit dit. Till en början fick jag bära henne när C tittade på kläder till sig.
Han lyckades impulshandla en vårjacka från Peak på ett par minuter, med två barn och en ganska oengagerad sambo vid sidan om. Sen kände han sig färdig....får se om han blir klädd innan lördag.

"Jag  kan ta barnen och titta på en ny mobil så kan du prova i lugn och ro"  Jag tackade och slank iväg och provade skor. Hittade flera par jag kunde tänka mej men tillslut var det de här som fick följa med hem....



Från Scorett


Köpte även en kavaj på HM som jag tänkte ha till klänningen jag shoppat tidigare. Kände mej kanon nöjd och mötte upp familjen på 3... C kollade mobil. Han fick med sig en LG mobil med touchscreen därifrån trots att Ellie kräkts tre gånger på honom och Siri tjatat om dricka.
 Jag var tyvärr inte lika happy när jag provat allt tillsammans...kan inte ha klänningen, måste hitta en annan.

Ellie är lite förkyld så jag tror att det är därför hon kräks. Idag har det hänt varje gång hon ammat och några gånger där emellan.



Dagens första outfit, Body som Lina tryckt själv. Superfin, Tack!




Dagens sista outfit, cool tjej i heldress från Me Too, present från B-L och Veronica med familjer. Tack, tack!


Kvällen avslutades med ännu ett trevligt besök. Mankan var här på lite kvällsfika och fotboll på Tv. (Båda Ellies faddrar på besök på samma dag, tyvärr sov hon redan när Mankan kom)



Arsenal spelar, två av tre var intresserade....


Klockan är mycket... det finns tvätt att vika, tidningar att läsa eller en skön säng att krypa ner i.... Jag tror jag väljer det sista alternativet.

Kram på er och sov gott!!!!


Fröken NEJ!!!



Fröken Nej eller är det vår goa Siri?

Då har lilla fröken Nej flyttat in hos oss, vi älskar henne också men snälla fröken Hjälpsam får gärna titta in nån gång!
Det är "Nähä,jag vill inte..." för jämnan, jag tror inte ens hon vet vad hon säger nej till i och för sig nästan alltid med ett leende på läpparna. Om jag redan är stressad är det otroligt irriterande! Annars är det givetvis bättre att hon är glad än ledsen och frustrerad.
Jag måste inskaffa en bok om trots, tycker jag egentligen vet vad jag ska göra men lättare att ha det svart på vitt. Vill också vara konse kvent och att C och jag har samma mål och principer.
Har någon ett bra förslag vad jag ska läsa?

Jag kom precis hem från förskolan, lämnade skruttan strax före tio istället för halv nio. Var inte bara beroende på Fröken Nej... utan lilla trollungen som tog sovmorgon.

Nu ska kaffetanten dricka kaffe innan jag tar tag i vårt hem. C och Geetha kommer och gör mej sällskap vid lunch. Idag ska jag bjuda på thailax.

Glöm inte titta på Kattis och Co kl 20 ikväll. Vimmelmamman Lotta Gray pratar om sin sjukdom.kolla här www.alltforforaldrar.se/vimmelmamman/

kvällens match och shopping...

Tänkte hunnit skriva något om kvällens match innan den började....hade varit lite mer spännande då.
Södra möter Åtvidaberg borta ikväll, matchen pågår fortfarande men de gröna ligger under med 1-0. Skit också! (ursäkta språket)  Känns som Södra brukar ha det svårt mot Åtvid men vad vet jag som bara är en av alla som sitter bredvid. Båda brassarna spelar idag så det höjer förväntningarna ändå mer... "vi vill ha mål, mål,mål..."

På hemmafronten för tllfället lugnt, båda tjejerna somnade vid 8-tiden. Jag har text-tv på och "inför melodifestivalen" i bakgrunden. Känns skönt, är trött ikväll... Siri är intensiv och mycket är en kamp om dagarna. Jag tjatar och tjatar, jag blir trött på att höra mej själv.
 
Nej, det blev  2-0 i matchen... vad är det som händer? Jag trodde faktiskt Södra skulle vända det här... Nu blir det tufft ungefär 15 minuter kvar. F-n.

I eftermiddags tog jag med mej Siri och Ellie, den sistnämde sovandes i vagnen, till skoaffären (igen).

 2-1, än finns det hopp!!!!!

Skoaffären var det... Vi lyckades enas den här gången.



Vad tycks? Jag är lite osäker... Siri gillade dem bättre än Pippiskor....


Vad sker???? Står plötsligt 2-2 men ingen målskytt har dykt upp. Jo Elkari första målet och Santos i 90 minuten. Viktigt mycket viktigt! Nu är matchen slut. Där ser man, mycket kan ske på en kvart.
Härligt, Södra får ta 3 poäng hemma istället.

Har köpt lika klänningar till sötnosarna, se här www.howtokissafrog.com  
Den jag bestämde mej för heter Ellie... märkligt eller?
Hittade en söt och användbar kofta från Fix som Siri kan ha över. Blir fint till lilla trollungens dop.



Klassisk och tidlös...

Det är bara föräldrarna kvar att få ordning på kläderna till dopet, börjar bli ont om tid. På lördag är det dags. Löser sig säkert, vi kommer inte stå nakna!

Ha en skön kväll!!!

Shopping

Hade bestämt mej för att försöka komma iväg ensam till stan i förmiddags.... Siri var på förskolan vill inte missa sångsamlingen så hon är ganska snabb på morgonen. C lämnade skruttungen och åkte förbi jobbet en kortis. Jag och Ellie "donade" lite här hemma. C kom hem lagom tills jag var redo att bege mej och trollungen nyammad och  i behov av en längre sovstund....

Jag cyklade till stan, tror alltid att jag glömt vagnen någonstan när jag är iväg själv. Började på MQ hittade en superfin klänning men men den gick inte amma i... Typiskt, övervägde att köpa den i alla fall men kom på att jag kan inte sitta med klänningen uppdragen till brösten och amma i kyrkan... (om jag nu skulle bli tvungen till att amma under dopet, man vet aldrig)
Jag fortsatte till Våran Kåk fick hjälp av en söt ung tjej som plockade fram en skjortklänning. Väl i provhytten ringer C, då har trollungen bara sovit 20 minuter och skrikit i en halvtimme. Vi bestämde att han skulle försöka med ersättning.... Nejdå, det passade inte fröken.
Jag betalade klänningen, tänkte att om jag har en kort nätt kavaj och snygga skor kanske den funkar...


Kanske går att piffa till lite, den är i alla fall inte svart.


Med påsen under armen och andan i halsen blir jag hejdad av en reporter(!) från Jönköpings Posten som gör en enkätundersökning angående oro för svininfluensan.
Vet inte riktigt vad jag svarade mer än att min oro i så fall givetvis gäller barnen. Jag får försöka kolla tidningen imorgon och se om jag gjort bort mej...

Hemma igen...inget barnskrik hörs. Är det inte alltid så att de lugnat sig när man själv halvt stressat ihjäl sig?
Ja,ja hon ville ha lite mat och skrattade glatt när hon såg mej.



Kläder från KappAhl, fått av farmor. kram kram

Nu är Siri hemma och C ska iväg till dagens match. Återkommer angående den när jag har lite bättre med tid.. ska leka med skruttungen nu när Ellie äntligen sover.



Hemma från förskolan och sugen på banan.



  





Söndagskväll

Vi har haft en lugn och skön söndag.
Slappade på soffan under tiden Siri sov. C somnade (ovanligt..) jag fastnade i en gammal film, skönt när det inte finns några måsten.
Jag lagade middag och vi åt tillsammans innan C skulle iväg till dagens träningspass. Vi andra gick till lekparken.



En trött tjej som ska få sova i vagnen.


I friardalen träffade vi våra grannar .(Jenny Hulteke, kommer från Nybro, bor med man och två barn över oss) Siri är impad av deras stora tjej som är 4år, hon har en fin cykel som älsklingen helst av allt vill ha. Hela vägen hem sprang Siri efter Julia och skrek "Jag ha den, jag ha den..." Nu var det så att hon fick låna cykeln men räckte inte ner till tramporna. Stackars liten!

Väl hemma...lite mat, amning och bad av trollungen.



En riktig badkruka.


Siri badade igår så hon får vänta till imorgon. Hon tittade på Bolibompa under tiden, var ju Pippi Långstrump ikväll.

Nu sover båda tjejerna sött och jag ska passa på att umgås med min kära sambo. Imorgon kväll är det match igen så då är jag själv med de små älsklingarna.

Ha en skön söndagkväll!!!

Tipspromenad




C
och jag bestämde oss för att gå Torpa FFs tipspromenad. Hela familjen var laddade för detta. Ellie vaknade ganska
sent idag så även hon var i fas för att komma iväg vid tio-tiden.
Solen lyser starkt även idag.



Stans vitaste ben såg dagens ljus.


Vi mötte upp Micke och Lova som också var sugna på att komma ut i friska luften.



Det går inte fort men det går framåt.


Siri
cyklade idag igen, Lova puttade på. Härligt med fungerande samarbete... Jag gick lite före med Ellie sovandes i vagnen.
Rundan var bara 2,5 km men det tar sin lilla tid med två-åringar, de går sällan rakt fram. Stannade och tittade på en lastbil, Siri vurpade nerför trottoarkanten (hon slog inte sig) vi gick förbi en fotbollsmatch, tjejerna plockade maskrosor. Vi hade ingen brådska...



Ett litet stopp på vägen


Frågorna var svårare än det brukar vara och bingobrickorna hade vi ingen tur med men det var en skön förmiddag!!!

Äntligen!

Jag tog Ellie i babybjörnen eftersom lilla älsklingen var klarvaken när vi skulle på promenad. Hon är inte överförtjust i selen men vi var bara tvungna att komma ut i det härliga vädret. Siri ville cykla, givetvis fick hon det. Vi tog med vagnen för säkerhets skull. Promenerade ner mot stranden... Skruttungen cyklade med sina små ben. Väl vid strandpromenaden blev hon väldigt sugen på att bada men jag lyckades avstyra. Det är så kallt i Vättern, jag vill helst inte bada där ens mitt i sommaren. Vi såg ett par tappra själar  som doppade sig och lät oss imponerades av vattenskoteråkare.



Siri med sin prinsesstrehjuling, present från farmor och farfar. Tack så mycket!




Vilken skön eftermiddag!


Ellie
somnade i selen, jag började få ont i axlarna så hon fick sova vidare i vagnen. Tyvärr inte helt nöjd med det... En bestämd ung dam. När vagnen rullade på slocknade trollungen tillslut.
Resterande familjemedlemmar tog ett stopp på piren för säsongens "första" glass.



Vi delade på en GB Sandwich.


Tiden flög iväg och kvällen kom. 23 grader visade termometern, vi hade ingen större lust att gå in men det var dags för  amning, bad och middag. Siri åt före oss, jag lagade paj och det brukar hon inte vilja ha. Ikväll blev det pasta, köttbullar och grönsaksblandning till lilltjejen. C och jag åt senare när barnen lagt sig, det är trevligt att äta tillsammans med Siri och vi brukar försöka få till det... men ibland behöver man lite vuxentid också.



Rucculapaj med en god sallad


Vi såg en trevlig film "Juno" eller jag såg och C surfade på nätet. Till filmen serverades en gammal klassiker "Rocky road" mm... den glassen är så god!

Siri har vaknat och ropat, jag har burit in den lilla gosen i vår säng. Nu ska jag borsta tänderna och göra henne sällskap.
"Sweet dreams" 




Lägenhetens nackdel...

Det är eftermiddag och det här är en sådan dag som bara flyger förbi utan att något blir gjort. Jag avskyr dessa dagar. Lite som att "skotta snö i snöstorm". Det gick snett från tidig morgontimma... Ellie vaknade allt för tidigt. Jag steg upp men var riktigt seg. När Siri och C också kommit upp och det var dags för frukost blev Ellie trött.  Om vi bott i hus, radhus eller kanske lägenhet med uteplats hade jag lagt henne i vagnen så hon kunde sova ute. Vi andra hade ätit frukost, kanske också ute när det är så fint väder som idag.,.sen gått en promenad eller bara slappat på tomten. Nu har inte vi det så, vi har en liten, liten balkong och en parkering utanför oss. Jag trivs i lägenheten men sommartid med småbarn är den inte optimal.

Idag har tränat ett förmiddagspass. Siri har lagat mat till dockor och gosedjur...



"Mamma, jag mata dockan flaskan"


Det gick ingen nöd på Siri hon var nöjd med att leka inne, mest jag som var frustrerad. Min förmiddag gick åt till undanplockning, amning, blöjbyte, matlagning och att vara en tjatmamma.



Ellie bajsar ner hela sig och babysittern.... mm jättetrevligt..




Ny blöja och nya kläder från p.o.p. Body och sockar present från Anneli, Jonas och Wille. Tack, tack!!!


C har kommit hem från träningen. Siri är nyvaken och Ellie sover..... Ska vi komma utanför dörren idag? Klart vi ska!!! Nu tar jag nya tag inväntar lilla trollungen som ska amma när hon vaknar.. "sen går vi ut och går"
Må solen skina hela dagen!!!!


   

En ledig dag går fort...

Dagen lider mot sitt slut. Vi har slökollat lite på Så ska det låta och Humorgalan. Siri hade svårt att somna ikväll men nu verkar hon  slocknat. Ellie sover också efter en smågnällig kväll...  hon biter på saker, dreglar och verkar ha lite ont  i magen. kan vara tänder på gång.

Vi har haft kanonväder hela dagen så när trollungen skulle sova i eftermiddag gick jag en promenad till A6 (köpcenter). Tog väl ca 40minuter, kändes som en lagom promenad. C och Siri åkte bil och mötte upp. Vi tänkte se om det fanns några sandaler till skruttungen. Jag hittade ett par vita med en röd stjärna på som såg okej ut. "Nej mamma, den är inte bra". Siri hittade ett par vita med rosa glitterhjärtan och love girl tryckt på skon. Mor och dotter kom inte till samförstånd, vi åkte hem utan sandaler.
Väl hemma igen... lite mat, lek och Bolibompa.



"Pappamys och bompa"




Ellie suger på tummen och se vilka "goa" lår hon fått.


Vi började titta på en film "Before the devil knows you´re dead" ... Jag orkar inte riktigt engagera mej och C sover på soffan igen,,, trött kille. Tror jag ska läsa istället, har ett par böcker liggandes får se vilken jag tar.
Ha en trevlig kväll!!

Förmiddagsutflykt

Dagen började med en skön morgon. Siri vaknade i vår säng med jeansen på, "mamma jag vill inte ha byxor" Nej, tänkte jag, skulle inte heller vilja sova i jeans. Skruttungen hade tydligen vägrat ta av sig dem när C la henne igår kväll.

kokte mannagrynsgröt och ordnade frukost medans jag duschade och klädde på mej lite snabbt.
Jag plockade in i diskmaskinen och diskade upp grytor och annat som inte får plats i vår lilla maskin. Siri sprang omkring och vägrade allt.... Hon var inte arg men C blev lite trött och småsur efter ett tag. En två-åring kan vara otroligt tålamodsprövande... Tillslut var hela familjen färdiga för en tur till Stadsparken.

Ellie
somnade direkt i vagnen. Det var kyligt men sol och hög, klar luft, härligt med andra ord. För att spara lite tid handlade vi med oss kaffe och fika. Lyxade med kanelbullar och frukt.




"Vilken stor bulle"

Siri matade alla redan välgödda änder och duvor i dammen med sin halvätna macka och nästan hela bullen, Hon sprang efter de stackars fåglarna.."Kom pippin, här min macka"



Siri vill gärna klättra in till fåglarna

När vi fikat klart och fåglarna fått resterna var det dags för lek i parken. Vi var inte ensamma utan större delen av Jönköpings barnfamiljer verkar ha tänkt samma tanke som vi. Det är en väldigt fin park med både lek och grillplats. Man kan också gå och titta på djur, väldigt mysigt men det blev det inte idag.



En vårtur på motorcyklen


Nu är vi hemma igen, Siri behöver sova... Jag ska laga lite sen lunch. Idag blir det fisksoppa. Ellie ligger på golvet och sträcker ut en stund. C sträcker ut sig på soffan. Känner lugnet.



Lilltjejen börjar bli stor.

Lite amning och sen mat till resten av familjen. 


 






RSS 2.0