Fröken cool...

menar inte mej själv, ha ha. Utan givetvis Siri.... Vi var som sagt sista dagen i Lindås idag. Jag, skruttungen och C som kom från Jönköping för att byta bil med min pappa körde en sväng i eftermiddag för att hälsa på Johanna. Hon var på jobbet och hade en present till sitt gudbarn, ett par otroligt fina tofflor. Först blev skruttan lite förlägen och ville gärna ha träskorna men inte prova, en bestämd dam..... tillsist lyckades vi lirka henne till att prova och efter det tog hon inte av dem förrän vi var hemma hos oss igen. Tack Johanna!!



 När jag var liten fick jag ett par nya tofflor varje år från toffelfabriken i Västraby. Måtro att det här väcker gamla barndomsminnen..... man sprang fort och fick ena träskon på fotknölen, aj,aj,aj
.




Gosungarna ville båda sitta hos pappa och det klart en vecka är en lång tid att inte ses.


Vi körde tidigt ikväll för att komma hem innan det blev allt för sent. Anade att Siri inte skulle somna varken i bilen eller direkt när vi kommit hem... och mycket riktigt ville hon leka lite innan hon kunde lägga sig. Så skönt att vara hemma!!
C
har städat och det var så fint och luktade fräscht av såpa. Vi hämtade sushi och tittade på allsång, skrutttan byggde lego, sen natta. Nu ska även vi vuxna krypa i säng!

Kram!

Sista dagen...

hos mormor Ann-Christin och morfar Bengt. Vi är lite trötta och smågnälliga både barnen och jag efter en nästan tropisk natt. Det svalkade inte av förrän fram i gryningen. Siri har yrat och gnällt natten igenom och tillslut kände jag irritationen komma krypande när klockan närmade sig 3-snåret och jag fortfarande inte somnat. Vid den tiden vaknade även Ellie för påfyllning i värmen, somnade dock om utan protest och efter det har natten varit okej.

I morse har vi läst alla böckerna som skruttan lånade på biblioteket en sista gång, jag hoppas hon förstått att vi ska lämna tillbaka dem... Nu är hon ute med morfar, har matat fåglarna med frukostmackan som blev över och cyklat på sparkcykeln. Lilla trollungen var också med och läste men ville helst smaka på boken, nu sover hon igen och jag tänkte börja packa ihop alla våra pinaler som finns i hela huset. Efter lunch kommer C , vi längtar allihop!!!!



Gummistövlar helt rätt idag.....


Ha en skön dag!!!

Ur barnmun...

"Mamma, bor vi här nu?" frågar Siri vid kvällsmaten..... tur vi åker i morgon så hon inte helt glömmer bort sitt eget hem

Kul i värmen...

Idag har det nog varit den varmaste dagen på hela sommaren. Förmiddagen höll vi oss mest inomhus och Ellie lyckades sova en bra stund annars har det varit svårt i värmen. De två sovrum som vi använder när vi är här har jag inte dragit upp persiennerna i på hela veckan så det ska vara svalt och skönt när vi ska sova. Helst för lilla trollungens skull som är mest beroende av sömn dagtid.

Vi åt lunch här hemma sen sov skruttan lite över en timme innan det var dags att köra till Emmaboda och hälsa på hos Kallenbergs. Jag trodde Ellie skulle somna i bilen men icke hon höll ut sen blev det spännande med nya barn och saker att titta på. Jag lyckades söva henne en liten stund när vi fikade.... annars var hon vaken hela eftermiddagen, det var helt enkelt för varmt idag för lilla älsklingen.



Ellie lånade söt klänning från moon som Asta hade när hon var liten bebis.




Stella och Asta i klänningar anno sent 70-tal som Ida och hennes lillasyster hade. Ser helt oanvända ut.... HM håller i längden.

Tjejerna lekte i flera timmar som bara flög förbi. Jag var i och för sig upptagen av ammning stor del av tiden men Ida och jag lyckades få till en pratstund mellan varven. Siri och Asta fann varandra och kom bra överens ja även Stella var med och lekte men tyckte nog att de andra var småtjejer ibland. Det lektes inne med spis och mat. Pusslades tillsammans. Tillslut blev det utelek i lekstugan,gunga och rutchkana. Alla tre körde nakenbad i poolen och jag såg på bilderna att en hel del visar lite för nakna barn men vilket lekparadis för skruttan!



Barn i rörelse är svåra att fånga.... därav dessa bilderna




Tack Ida för en skön eftermiddag!!!!

Nu är det dags att ta tag i sovrutinerna.
Kram

Liten och go

Tidigt i morse när jag varit uppe för att amma Ellie som sover i resesängen i rummet bredvid kröp jag ner i min säng igen. Det var kyligt i rummet eftersom fönstret stod på glänt och utetempereturen var endast runt 10 grader. Siri sov gott utan täcket men kändes kall som en isbit så jag stoppade om henne och två små armar åkte ut och omfamnade min hals. Så mysigt med kramar från denna lilla tjej även om hon egentligen sov.
Jag förstår att C saknar oss nu, jag har i alla fall barnen. Han som brukar få krama skruttungen halva natten efter hon kommit in till oss. Då ligger hon ofta tätt intill sin pappa inte undra på att han haft  svårt att sova utan oss. Imorgon bär det av hemåt efter två veckor på turné. Då är hela familjen samlad igen.

Idag ska vi en sväng upp till Emmaboda och hälsa på Ida med familj. Jag hoppas på lite vuxenprat medans Siri leker med Stella och Asta. Vi får se hur det går var längesen barnen träffades....

Nu sover Ellie och Siri läser bok med morfar Bengt. Jag ska göra mej  i ordning för dagen. Sommarvärme idag också. Härligt!!

Kram!

Lugn varm helg...

Vi har hållt oss i Lindås lördag och söndag. Hade väl egentligen tänkt hitta på något... typ åkt och badat eller hälsat på någon kompis med barn men när båda två inte varit helt pigga innan i veckan och när det nästan är för varmt för Ellie att vara ute känns det svårt att hitta på något som passar båda. Därför har Siri och jag badat i lilla poolen hela eftermiddagen igår och lilla trollungen sov ett lång pass inomhus där hon hade det svalt och skönt.
Igår fick mormor Ann-Christine hjälp att baka rabarberpaj...... smakade mycket gott med vaniljvisp till. Siri agerade endast bagare och ville inte äta. Var ju bra, det blir ganska mycket sött ändå när vi är här



Alla rabarberbitar ska läggas i skålen och blandas med socker och kanel.


På kvällen bjöds det på hemmagjord smörgåstårta som var fantastisk god. Vet inte när jag åt det senast. Vi slappade i soffan efter maten och slötittade på sommarkrysset. Siri var uppe lite längre nu när det är så varmt och ljust.



Smarrigt värre....

C är själv hemma i Jönköping och vi saknar honom allihop. Det märks på Siri att vi varit iväg lite för länge. Idag sa hon rakt ut att hon ville åka hem och jag känner också att det börjar bli dags. Samtidigt är det skönt att vara ett tag när vi ändå ska packa ihop oss och åka hit... Svårt det där. Det ska i vart fall bli skönt att komma hem även om vi givetvis saknar alla igen ett par dagar senare. C har städat och putsat fönster så lägenheten är tiptopp när vi kommer tillbaka. Idag hade även Södra match mot Kalmar FF hans forna klubb, måste kännas konstigt... är ju ändå en hel del spelare kvar sen den tiden. Lycka till Älskling!!!!

Vi har tagit det så lugnt som möjligt idag båda älsklingarna är påverkade av värmen. Ellie har svårt att komma till ro och har bara sovit korta stunder och vaknat för att fylla på med vätska hela tiden och det är ju bra i och för sig så hon inte blir slö och uttorkad.
 Idag är hon 6 månader, stora tjejen!! Jag fattar inte att tiden gått så fort, skillnaden mellan första och andra barnet. Nu vill jag bara att hon ska vara mammas lilla bebis och lever mer i nuet och uppskattar varje dag. När Siri var liten väntade jag hela tiden på nästa steg och det känns synd när jag tänker tillbaka.



Puss älskling!!

Nu är Ellie vaken igen och jag ska sätta mej och amma henne sen ska hon få lite gröt.

Kram på er!!

Härligt med vänner!!

Tack mina kära vänner för en trevlig kväll!
Igår var jag på tjejmiddag hos Tina (förr Lundberg) som fyllt år tidigare i vår. På grund av en omfattande renovering och tillbyggnad på deras hus flyttades kalaset fram tills de kunde bo i sitt hem igen. Och så bra det blev, fina golv, stort härligt lantkök med lite modernare touch, härliga barnrum och genomtänkt med ett extra lekrum på bottenvåningen, eleganta fondtapeter på "rätt" plats så det blev en fin helhet. Jag hade gärna flyttat in! Detta är så bra gjort Tina och Anders, ni ska vara grymt stolta över vad ni lyckats med.

Johanna, Kajsa, Tina J
och jag blev bjudna på grillspett, potatis, sallad m.m. Första gången i stort sett som Tina grillade själv. Blir gärna så när det finns en man i huset är likadant hos oss. Var väldigt gott både att sitta ner och träffa kära vänner som att äta god mat. Tyvärr saknades Mathilda och Ida men men så är det , sällan alla kan... Vi har haft födelsedagsmiddag sen vi var 15 tror jag.... 20-årsjubileum i år. Herre gud vad tiden går!!!!! Jag tycker det är helt fantastiskt att vi varit vänner så länge. Mer än halva livet.

Vi tittade i Agnes skolkatalog och konstaterade att många av våra gamla klasskamrater hade barn i samma skola som de själva gått i så det var fler än vi trodde som stannat kvar eller flyttat tillbaka. Många var också väldigt lika sina föräldrar, så kul att se.




Läskande jordgubbsdrink öppnade kvällen och följdes av grillat, kvällen avslutades med en smaskig kladdkaka med grädde , glass och jordgubbar. Behöver jag tillägga att vi gick mätta därifrån...




Värdinnan för kvällen sen Johanna med Ellie och sist Kajsa.




Tina och jag.


Vänner för livet växer inte på träd. Jag är så tacksam för att ni finns!!!




Sötaste Agnes och Edvind kom hem med pappa Anders och dressade om för kalaset. Alla tre tog sen en tur i Johannas cab och barnen tjöt av skratt när de drog på "raggarrunda".




Kvällens piggaste tjej flirtade hej vilt med Edvind (hur ska detta sluta...) och somnade inte förrän vid elva. Kalas tar ut sin rätt lilla fröken Persson sov till halv tio i morse.


En skön kväll med mycket snack som slutade vid ett.tiden. Sent för mej nu för tiden men vi hade det så bra.
Siri var hemma med mormor och morfar, hon sov gott när Ellie och jag kom hem.

Kram!!!!


Ännu en solig sommardag...

just nu finns det inget att klaga på med den svenska sommaren. Lagom varmt, vindar som fläktar och några molntussar i skyn. Vi försöker vara ute så mycket som möjligt. Siri är feberfri och näsan rinner inte längre så nu i eftermiddag har hon fått bada en stund. Lilla trollungen hostar fortfarande men har inte heller feber så hon har fått leka på en filt i skuggan. Nu sover hon inne där det trots allt är svalast. Härliga, sköna dagar, nu när barnen är pigga!!!

Jag tänker inte bli långdragen utan ska visa några bilder från dagen....



"Titta jag kan sätta mej upp..... i alla fall med lite hjälp på traven"




Ellie fick vara med Siri och bygga med lego i morse.




Titta fröken Persson har klänning idag.... kors i taket! Köpt i Emmaboda på family house. Min dockvagn är väldigt  poppis.




och så lilla fröken som leker ute.




Blivande trädgårdsmästare tro???


Sen var det som sagt nakenbad i poolen. Amning, mellanmål, blöjbyte osv....

Jag ska göra mej färdig till kvällens middag hos Tina.
Härlig Fredag!!!! Kram på er.



Solig torsdag

Vi har haft en bra dag! Siri är piggare och har fått i sig lite av varje, inga stora måltider men yoggi, lite risgrynsgröt ,ett par köttbullar, några bett på macka, frukt. Ett och annat musbett då och då och så nyponsoppa som verkligen varit vår räddare i nöden. Nu håller skruttan på att somna, hon sov över 3 timmar i eftermiddag så jag tyckte inte det var någon större idé att lägga henne tidigare...

Ellie somnade som vanligt vid 8-tiden. Hon var trött, tyvärr brukar hon vakna till efter ett par timmar lagom att jag gått till sängs.



Ellie vid lunch, lekte med mormor och när vi drack kaffe sprattlade hon en stund på golvet.


Jag fick ett par timmar egentid i eftermiddag Ellie sov samtidigt som Siri och det var så skönt att lägga mej en stund i solen. Tycker aldrig jag hinner det, har också stor respekt för vad den gör med huden så jag solar med stor försiktighet och är ganska kluven om jag ska utsätta mej i onödan....hm men det är skönt en dag som denna när det fläktar lite. Jag läste senaste numret av mama som jag fick för flera veckor sen men inte haft tid att slappa med. Så skönt!!!

Barnen vaknade nästan samtidigt. Roligt att se stora älsklingen på hugget igen. Jag, morfar Bengan och skruttan tog en promenad till biblioteket för att låna böcker. Siri valde ett par som finns i bokhyllan hemma men även några nyheter, bla Sjörövar Rakel och Kapten Snorfinger en riktigt kul bok!
När vi ändå var ute så åkte hon kana och lekte på lekplatsen vid "min" gamla skola.



I det här huset var det musikskola när jag var liten nu är det bibliotek.




Var en varm kana i solen, tur Siri hade långbyxor.


Väl hemma badade jag båda sötnosarna i badkaret. Två små smutsgrisar, har gått några dagar sen sist. Ellie sitter nästan upp och skvätter och plaskar så jag är rädd hon ska svälja massa vatten. Siri tycker det är superskoj att bada tillsammans med lillasyster. Härligt att se, de här stunderna är välkomna då smälter jag och glömmer bort all trötthet små barn för med sig med vakennätter och tidiga morgonar.

Ellie har även idag fått smaka både potatis och gröt men var inte lika överlycklig som igår.... Jag ville inte truga för mycket men ett par teskedar fick hon nog i sig.

Som ni märker händer det inte så mycket men vi har det lugnt och skönt! Imorgon är det lottöppning hos Tina och med det tjejmiddag. Ska bli trevligt att träffa alla igen. Trollungen får följa med men jag hoppas hon somnar som hon brukar så jag kan vara med och skvallra.... ha,ha.

Godmorgon!

Natten har varit okej. Ellie har endast vaknat 2 gånger för mat och tröst, hon är som sagt hostig och då är det svårt för lilla fröken att sova. Siri ville stiga upp vid 3-tiden men lyssnade på sin mamma och stannade i sängen. Hon har varit väldigt varm men sovit bra och bara vaknat ett par gånger och varit törstig. Inga stora mängder vätska har gått i men blöjan var tung i morse och just nu är det toppen.

Vi avvaktar med läkare under dagen. Skruttan åt småyoggisar till frukost och har druckit så det går för hoppningsvis åt rätt håll. Jag har klämt överallt på henne för att försäkra mej om att hon inte har ont någonstan utan det är en vanlig förkylning. Just nu är hon och morfar ute med sparkcykeln..... svårt att hålla en aktiv liten tjej stilla. Alvedon har hon inte fått sen inatt så nu går hon på egen kraft.

Ellie har somnat om, som vanligt. Hon har det bra, lite mat, blöjbyte, leka och titta på syrran sen sova. Kan livet bli bättre, inga större bekymmer för lilla trollungen. Hoppas hostan ger sig också!

Nu ska jag få ordning på mej själv.

Ha en skön solig torsdag!!!



Morbror Magnus gamla traktor togs just fram ur förrådet.

Så har vi trillat dit igen....

bara för att ha klarat oss i från alla möjliga baciller och virus nästan hela våren kommer allt på en gång. Siri har hög feber och vill inte äta, jag läskar med glass, nyponsoppa, söt fruktyoggi, risgrynsgröt, you name it hade hon velat dricka eller äta något skulle hon få det! Nyponsoppan är väl det enda som går i lite då och då... Jag ringde vårdcentralen i eftermiddag men det fanns inga läkartider kvar idag så jag får ringa imorgon igen. Känns som det är dags att kolla upp vad det kan vara,nu har barnen varit sjuka i omgångar sen innan skolavslutningen.
 
Ellie är inte heller hundra, hon är förkyld och hostig men ingen feber. Däremot blir nätterna jobbiga för henne... inatt var både hon och jag vakna ett par timmar.

Morgonen började med att Siri inte var sugen på frukost redan där en varningsignal att allt inte stod rätt till. Hon var trots allt pigg på lek och började plocka fram uteleksakerna ur förrådet.



Skruttans lilla stol åkte fram, passar inte riktigt till bordet...


Morfar Bengt och hon gick på promenad med dockvagnen men han fick bära henne hem. När älsklingen kom in sa hon "mamma, jag blev lite trött, jag titta bompa" Jaha, tänkte jag dags att snabbt få fram lunchen. Var för sent eller det hade nog inte hjälpt.... Hon drack lite sen somnade hon på stört.

Jag körde upp till Emmaboda för en lunch på Casablanca med Tina. Salladsbuffé och vuxenprat utan barn som pockar på uppmärksamhet. Välbehövligt en dag som denna. Tack Tina för trevligt sällskap.
Hemma hos mormor Ann-Christine sov småttingarna sött. Jag  passade på att kika runt en stund i centrum innan jag åkte tillbaka till verkligheten.
 
Hemma möttes jag av en kokhet liten skrutta och en amningssugen trollunge. Min lugna stund kändes plötsligt långt borta. Jag fick i Siri alvedon och för ett tag blev hon piggare. Hon gick med på att dricka och fika...allt är bättre än inget.



En halv dumlegömma gick ner. Den andra halvan är runt munnen....kan man tro.


Det blev trugande resten av dagen.....

Mitt i alltihop bestämde jag mej för att börja ge Ellie smakportioner. Kanske inte den bästa dagen att börja på men eftersom hon vaknat så mycket på nätterna sista tiden tänkte jag att hon säkert behöver lite "riktig" mat. Vi testade potatis och palsternacka, lilla trollungen gapade efter mer som en fågelunge. Det gick galant så jag gav henne ett par teskedar gröt ikväll och likadant då, en överlycklig liten tjej gapar efter mer.



Mmm, är det så här det smakar.

Siri
somnade tidigt men vaknade nyss och vilar med morfar i soffan. Ellie slocknade precis innan skruttan steg upp igen så här går det i skift. Jag stal mej några minuter vid datorn innan jag tar med mej stora älsklingen tillbaka till sängen och kryper ner bredvid. Hoppas hon inte blir sämre!!!!

Kram på er!!!

Äntligen sommar!

Värmen ska hålla i sig hela veckan och det är bara så skönt att vara ledig. Siri stortrivs med att slippa ha massa kläder på. Är däremot lite svår med solkrämen men dagar som idag släpper jag inte henne utanför dörren utan. Efter lite tjat lät hon sig smörjas över hela kroppen och vi kunde ha en skön utedag. Det har mest blivit bad i poolen, även jag fick plats.... tyckte dock det var ganska kallt. En riktig badkruka har jag blivit.
Blir inga badbilder idag då skruttan mest var naken.

Ellie låg ute på en filt i skuggan och luftade sig. När det inte är högre temperatur än idag tyckte hon det var skönt, vindarna fläktade och hon kände på gräset. En ny naturupplevelse..



Sötaste Ellie vill gärna smaka på gräset.


Som sagt det har mest blivit lek. Siri tog en sväng med mormor och sparkcykeln.
 Vi hittade några riktigt gamla kompisar från min barndom som skruttan fattade tycke för...



Hela gänget samlat. Barbarmama saknas tyvärr, kanske finns någonstans om vi letar.

Jag kom ut på en powerwalk med Ellie i vagnen, tänkte jag skulle bli flitigare med motionen. En promenad om dagen så kanske jag blir piggare och orkar mer. Är ju så skönt att röra på sig!

Nu sover båda sötnosarna efter lite trixande och jag ska hoppa in i duschen sen en tidig kväll för mej!
Natt, natt!!!

Sista semesterdan

En vecka går fort... idag var det sista dagen på C´s semester. Trist, det är allt för kort tid tillsammans. Man ska hinna göra roliga saker och samtidigt koppla av,den ekvationen går inte ihop.

Jag och barnen ska stanna hos min mamma Ann-Christin och pappa Bengt i ytterligare en vecka. Här i Lindås ska vi softa och känna lugnet. Efter ännu en strid om kläder i morse  som slutade med att Siri valde en egen outfit. behöver vi ta det så lugnt som möjligt. Jag lägger ner nu, hon får ha det hon vill bara det passar vädret.



Dagens kläder.... och sovställning.


Vi har haft en riktigt skön eftermiddag. Siri har badat i "poolen" på tomten och lekt med med min gamla dockvagn. Hon har varit så glad. I början hade hon baddräkt men snart var hon en liten nakenfis och överlycklig.



"Här är jag mamma"



Vatten, är så kul!!!




Lilla älsklingen fick inte bada idag men var nöjd ändå.


C
är tillbaka i Jönköping. Jag och tjejerna saknar honom men vi ska ha det så bra som möjligt bara vi. Nu är klockan mycket och jag ska krypa till sängs i mitt gamla flickrum.

Sov gott!! Kram

Vi hängde med släkten....

Farfar "Hånken" har fyllt år men vi firade honom i söndags. En digitalfotoram blev födelsedagspresenten som jag tror han är nöjd med....

C tog med Oscar, Alex och Siri till Algutsrum redan på förmiddagen medan Cathrin, jag och Ellie shoppade på köpstaden. Behövde lite sommarkläder till Siri men så här i efterhand verkar det som jag får ta med henne i fortsättningen så hon kan välja vad som passar. Kläder är ett stort bekymmer att få på.... På midsommarafton gick hon omkring med en sandal på ena foten och en gympasko på andra.



"Vilka bra öron du har som går att hålla i farfar"




"Jag bara måste mysa Ellie"




Trollungen tyckte det var spännande att sitta med vid bordet.


Det var en skön dag! Barnen lekte både ute och inne. Vi tjejer tog en långpromenad med hundarna och mina små i vagnen. Siri somnade och sov en välbehövlig tupplur så hon orkade få i sig en grillad korv när vi kom tillbaka.

Så var det kväll igen.... Cathrin hjälpte mej bada Siri och Ellie. De var så söta tillsammans i badkaret. Lilla trollungen skvätte vatten och plaskade. Stora älsklingen var inte sämre utan "tvättade" håret på lillasyster.

C, Johan, Oscar och Alex var en sväng på golfbanan. Härligt med sommarkväll!!!

Lördag



Ellie myser med kusinerna och faster vid frukosten.


Vi höll oss i Färjestaden hela förmiddagen och försökte ta det så lugnt som möjligt för att Siri skulle komma ifatt med mat och sömn.

Efter lunch körde vi in till Kalmar för en fika hos Mankan och Lina. Skruttan var så go och glad. Pusslade, målade och tittade på film.



Mankan och Lina eller "pappan och mamman" som Siri sa.




Siri gillar Mankan skarpt.


Vi hade en skön eftermiddag och tanken var en grillning på Öland senare på kvällen med vänner men vi var så trötta efter alla trotsutbrott så det blev en hämtpizza och barnen i säng i Färjestaden istället.

Så kan det bli...

Vi hade i alla fall tur med vädret....



Vart tog alla vägen?


Min midsommarafton blev inte riktigt som jag tänkt.... Jag kom i otakt med aktiviteterna hela dagen.
Vi var medbjudna till ett par bekanta till Cathrin och Johan. Långbord uppdukat i trädgården, människor i alla åldrar en lantig idyll med kossorna i bakgrunden. Kan det bli bättre? Nja, vi kom med Fröken Nej och lilla trollungen. Den första hade sin trotsigaste dag i historien och den andre ville amma eller sova när något annat skulle ske...
Sillen åt jag med Ellie i knät och det gick helt okej. Efter lunchen bar det iväg med hölass efter traktorer till midsommarstången. Tyvärr somnade Ellie och regnet kom precis när vi satt oss så jag packade in henne i bilen istället som stod olåst sen vi kom eftersom vi inte hittade nycklarna.
När jag väl kom iväg körde jag åt fel håll, hittar inte så bra på Öländska landsbygden. Förstod att jag hamnat fel och vände men för sent.... när jag kom fram var dansen slut.


Nåja, jag har hunnit dansa många år och huvudsaken i år var att Siri hade roligt. Det tråkiga att varken C eller jag var med vid stången och kunde se vår älskling  helnöjd. Hennes höjdpunkt var nog traktorfärden ändå trots att hon på tillbakavägen slumrade till en liten stund.

Nu var det dags för tipspromenad... för mej dags för ammning. Hm, missade den också.

När jordgubbstårtan dukades fram och någon började prata om att vi skulle åka hem kände jag " nej,nej.låt mej få sitta ner och dricka kaffe och äta min tårta i lugn och ro och få lite midsommarkänsla så är jag nöjd" Och det fick jag, solen lyste, tårtan var den godaste jordgubbstårta jag ätit vad jag minns och allt var plötsligt toppen!!!

Vi körde hem till Cathrin och familj, då kom regnet men det gjorde ingenting. Vi grillade och myste. Siri somnade klockan sex helt slut och ville inte ha någon mat. Hon vaknade sent morgonen efter och hennes vanliga goa jag började skymta. C och jag bestämde oss för att få ordning på rutinerna igen så hon kanske slipper ha det så jobbigt med sig själv (och oss) Kan vi bespara oss några utbrott är det värt mycket!

Hoppas alla haft en skön helg!


Trött på shopping?



Lägg dig och vila på något skönt ställe.... Varför inte i skylten?

Midsommarafton

Hoppas,hoppas solen fortsätter att skina hela dagen! Vi ska till Öland för tradionellt firande med dans runt midsommarstång men vi ska även testa att åka hölass äta sill och potatis, jordgubbstårta m.m. Oscar, Alex, Cathrin och Johan har bjudit med oss till Östra sidan för en härlig dag.

Ha en glad midsommar och hoppas det inte regnar!!!

Rödeby

Vi kom iväg till Rödeby lite senare än tänkt när trollungen beslutade sig för att sova ett långpass på förmiddagen. Men vad gjorde det, det är ju semester då ska man känna lugnet, eller??? Väl framme väntade Daniel och Eskil med lunchen färdig. Nypotatis, hel lax i ugn och sallad, mycket gott. Det var bara Siri som inte hade tid att äta. tänk alla roliga leksaker som hon då kunde missa att leka med.... Mat vägran höll i sig och verkar vara något genomgående just nu, spelar ingen roll vad som erbjuds, lagad varm mat är inte hennes grej för tillfället.

Ida, Eskil och Siri lekte och lekte och ja just det lekte..... Vi vuxna pratade, drack kaffe och städade i ordning lite då och då.



"Välkommen till min stuga"




"Pappa du sitta där, dricka kaffe"




Tillbaka till 70-talet... Tinas gamla dockvagn gillade Siri skarpt.




Eskil ville gärna gunga högt eller gosa med Ellie men lekte också med Ida och Siri.


Sammanfattning, dagen började med regn men slutade med solsken, Tack för idag vänner!!!!

Göteborg....

Det blev ett par sköna dagar i Götet. Otroligt härlig sommar värme fick vi på köpet... och det behövdes för att hålla humöret uppe när man som vi semestrar med en trotsig två-åring som ofta bara inte vill... äta ,sova,åka i vagnen, vänta, gå åt samma håll som resten av familjen. ja, ni fattar. Vi försökte göra allt så smidigt som möjligt.

Det blev en skön eftermiddag på Liseberg. Skruttan åkte allt hon fick lov till. Hon fattade snart kösystemet och betala med biljetten men förstod inte riktigt varför hon inte kunde sitta kvar och åka flera gånger.... Ellie sov ett långpass i vagnen, skönt så C och jag fick turas om att åka med Siri.



Radiobilarna för småttingar var en höjdare


Förrutom att strosa i nöjesparken, har vi ätit och fikat och Siri och C åkte paddan men lilla skruttan blev trött så hon somnade. Jag tog Ellie i vagnen eftersom hon sov och gick en sväng på stan. Så lite shopping blev det allt.



Älsklingarna på Coffehouse precis innan Siri bestämde sig för att gå och handla lite själv...


Nu är vi i Lindås hos mina föräldrar och ska alldeles strax köra till Rödeby för att träffa familjen Kummel/Johansson.

Ska bli lite bättre på att uppdatera! Kram på er en regnig torsdag!

Mat och shopping

vi hann med lite mat på Café Vanilj, varsin god sallad och smoothie till skruttan. Ut på stan efteråt.



Mycket spännande att vara på semester.


Hela familjen shoppade loss på Zara. Kul när det inte finns i stan. Vi gick och strosade i den helt fantastiska sommarkvällen. Så härligt!



En stor stark och en räkmacka inte fel.




Siri kvällsfikade på ostfralla o mjölk




Ostfrallan flög en mås iväg med..


Nu är det natt, natt, Kram

Ankomst

Efter mycket strul kom vi till slut fram. Visade sig att det är vägarbete utanför hotellet så hela gatan är helt avstängd. Dåligt att de inte informerade om det när jag bokade... Vi fick parkera en bra bit bort och packa in i omgångar.
Barnen är på topphumör i alla fall. Siri tycker det är spännande att vi ska sova här.



"ska vi inte åka snart?"




Barnen och jag slappar en stund medan C parkerar bilen.




Persson flyttar in.


Nu ska vi gå ut på stan.... Ha det gott!!! Det har vi!!!

Avfärd

Vi åker till Göteborg. Solen strålar, vi är pigga och glada. Ellie har sovit bättre inatt och bara vaknat 2gånger för mat. Äter nog ifatt... Febern var borta i morse men jag pratade med barnmottagningen för för säkerhetsskull. De menade att ögonen ofta blir så irriterade vid förkylning på små barn. Bara vi som aldrig varit drabbade...(mina ord) Jag hoppas bara vi kan få en skön semester. Allihop. Ellie hade säkert haft det bäst hemma men men nu är det så att vi bara måate komma iväg på lite familjemys....

Nu ska jag ta tag i påklädning och de sista småsakerna som inte blivit packade än.

Kram på er!!!

Packa, packa

Det är märkligt så mycket det blir, varma tröjor, t-shirts, jeans, ska det vara sommarvärme eller kallt som om det blivit höst innan sommaren kommit? Jag har en förmåga att packa ner för mycket, får det plats tar jag med det ut i fall att....
Brukar välja väska först det som går i hänger med. Blir nog bra när jag är klar.

Jag började i morse men kom inte så långt, Siris väska blev färdig. Nu är det bara min och Ellies kvar. C vet förhoppningsvis vad han ska ha själv.

Vi tog en lång paus efter lunch och traskade upp till Stadsparken med Rebecca och Lova för att se Pippi Långstrump på cirkus och Emil på auktion. Som vanligt när det händer något för barn i parken eller när det är fint väder är det smockfullt med folk. Biljetterna till cirkusen var slut 5 minuter efter kassan öppnade så vi ställde oss inte ens i kön.
Däremot hälsade Lova Emil och vi lyssnade på musik en man som spelade positiv. Vi funderade länge på vad det hette men nu kom jag på det...



Siri gömde sig bakom vagnen när mannen spelade.




Finns det några snälla barn? Kom ska jag äta upp er! Verkade som Siri trodde det i alla fall...


Vi följde med kompisarna på middag istället, regnet hängde i luften och vi hann precis in. Rebecca lagade god köttfärslimpa och potatis. Tyvärr är inte Ellie pigg ännu så hon ville bli buren hela tiden och inte ens då var det riktigt bra. Feber igen men inte fullt så hög som tidigare om den inte gett sig tills imorgon får vi ta en vända runt barnmottagningen och överväga om vi ska åka eller avvakta någon dag. Trist men huvudsaken att hon mår bra!!!

De stora lekte....



...och slappade lite i soffan.


Siri har haft tofs och spännen i håret hela dagen, Yes är så sött! Hon kanske är tjejig ändå och ingen pojkflicka? Ha,ha, blir bra vilket som. Älskade unge!!!



"Näe mamma, Ellie med....




Trollungen vill till mamma.

Nu är C hemma från förlustmatchen, Santos missade en straff i 91 minuten. Tänk när de får ett poäng serverat så synd att han inte satte den. Tråkigt!!!!
Falkenberg
vann med 1-0. Nu är det uppehåll och träningsfritt i en vecka... Jippiii, en hel vecka....

Nähä,dags att göra färdigt.

Semesterkramar!!!







Söndag

Jag orkade inte se filmen igår och det va nog bra för istället kom jag i säng någotså när i tid. Ellie har det jobbigt på nätterna. Snuvig och täppt, nu verkar det även som om hon fått en lättare ögoninflammation. Jag fick badda ögonen med vatten inatt, tur jag tände lampan så jag såg vad problemet var när hon bara blev argare och argare... Därefter sov hon faktiskt okej.

C lagade mannagrynsgröt till frukost och Siri ber om "mer, mera, mamma".
Snart är det tid för C att möta upp resten av laget för avfärd mot Falkenberg. Idag måste det bara bli seger. Sista matchen innan ledigheten då är det extra skönt att ha en seger i ryggen. Matchen spelas redan kl 3 i eftermiddag.

Vi andra ska gå till Stadsparken med Rebecca och Lova för att se kulturskolan spela teater. Det är Astrid Lindgren tema hela eftermiddagen. Kan nog roa tjejerna.

Nähä, nu ska jag duscha och göra mej iordning innan C går.

Trevlig Söndag!!!

Nedräkning...

snart bara en dag kvar, yes! Idag tvättar jag och får väl börja packa efterhand. Vi blir borta 2 veckor så ganska mycket grejer blir det. Kan ju alltid tvätta upp under tiden men så kul är ju inte det...

Vi har haft en riktigt slapp lördag. Jag kom aldrig ur min dvala så inte mycket har hänt... En promenad för C och jag medan Siri cyklade, träffade Lova med familj i lekparken. Handlade mat och lagade en fräsch nypotatis sallad med chevré och ruccula. Hyrde Shrek 3 och slappade i soffan, Skruttan satt som ett ljus och tyckte den var jättespännande.

C har städat utan att jag behövde hjälpa till. Helt underbart!!! Jag stängde in mej i sovrummet och försökte vila under tiden.

Nu är det sommarkrysset och försöka få Ellie att somna som gäller.... en trött gnällig tjej för tillfället.

Här är några semesterbilder från förra årets semester i Danmark




En liten skruttunge badade i det kalla Skagerakk.




Siri och C vid "Grenen", där Skagerakk och Kattegatt möts. Skruttan ville bada här också men det var för kallt.




Vi körde bil någon mil längs med stranden, otroligt vackert och helt sjukt att det är tillåtet.




Siris första besök på Mc´donalds blev en succé. Tänk att man fick en "present" med maten. Helt överlycklig var hon över dessa Dame Edna glasögon.




Våra reskamrater, Wille, Anneli och Jonas.




Vi hade en skön semester med lite av varje... här en regning dag med fika och shopping i  Ålborg. Jag var gravid med Ellie och hade precis börjat känna mej lite piggare efter en ganska tuff start på graviditeten.


Förhoppningsvis blir det lika lyckat i år!

Ellie har somnat och Siri sover sen länge, jag ska titta på Babel som börjar på 4an medan jag fixar med packning och tvätt.

Kram


Vilken härlig morgon...

säger hon lätt ironiskt. Det är ju lördag bara det gör allt bättre, bara två dagar kvar till semester. Okej jag är alltid ledig men jag är också ofta själv med barnen på helger och kvällar så det ska bli så skönt att kunna slappna av och sitta ner och äta, gå på toaletten med stängd dörr och kanske hinna med någon semester aktivitet.

Att jag känner mej sliten idag är för att Ellie vaknat varannan timme natten egenom och det är väl okej om jag någon gång lyckades sova ifatt...Men som skönt är har lilla trollungen ingen feber längre utan är istället snuvig. Det är vi glada för!

Siri fick ett utbrott i morse när hon skulle hjälpa till att laga gröt. Slog sin mamma och låg skrikande och viftande på golvet, Jag är alltid boven trots att det var hon och C som fixade frukost.
Nu är det glömt och jag har fått puss och kram, hon har ritat en teckning till mej men men pappa är bäst!
undrar när jag blir poppis igen? 

C ska snart iväg på dagens träningspass och jag ska göra oss andra iordning sen får vi se. I eftermiddag ska vi göra något så spännande som tvätta och börja packa. Efter dagarna i Göteborg ska vi vara på Öland och i Lindås ett par veckor. C blir tvungen att åka tillbaka till Jönköping efter en vecka men jag och barnen stannar lite extra och umgås med familj och vänner.

Grattis Farfar Hånken (C´s pappa) som fyller år idag!! Ha en skön födelsedag, Kram.



Födelsedagsbarnet förra året.... iår får vi fira nästa helg istället.

 

Nu är det kväll.

Lilla trollungen sover, nybadad, var verkligen på tiden men eftersom hon haft hög feber de senaste dagarna har det inte riktigt varit läge att plocka fram badbaljan. Skruttan åkte också i badet, var inte populärt idag men hon tvättade t.o.m håret tillslut så nu känns det som vi vaskat bort de värsta bacillerna.
Jag läste Pippi hittar en Spunk  för Siri precis det blev en sen kväll men hon sov så länge på dagen. C och jag hade inte hjärta att väcka henne. Så här på helgen är det mysigt att kunna ta kvällen som den kommer. Vi har ätit senare middag tillsammans och myst i soffan.

Nu ska vi vuxna se en dvd, jag fick fria händer och valde "It´s all about...THE WOMEN" en komedi med Meg Ryan och Eva Mendes. Jag hoppas det är en riktig feelgood film.

Vi har förresten bokat hotell (sent...) till vår minisemester i Göteborg i början av nästa vecka. Det blev Hotel Vanilj som jag tänkt från början. Ligger bra till och verkar väldigt trevligt. Det ska bli så skönt att bara komma iväg och göra något kul tillsammans hela familjen. Vi har inga större ambitioner utan tar dagarna som de kommer beroende på humör och väder.

Nu som sagt dags för film.... Hej, hej. 

It´s raining cats and dogs....

Stackars alla som tar studenten idag! Den regnigaste dagen på flera veckor... tittade just ut genom fönstret och såg ett gäng i ljusa tunna klänningar och stora paraplyer. Killarna har det lite bättre och slipper svettas i sina kostymer men med risk att förstöra finskorna i vattenpölarna. De får säkert en minnesvärd dag ändå men sol stod säkert med på de flestas önskelista...

Vi håller oss inne, Siri kunde nog tänkt sig att hoppa i vattenpölarna men vi har haft besök av Lova och då tyckte jag vi gott kunde leka inomhus på förmiddagen. Jag var orolig för att tjejerna skulle bli ledsna och arga när papporna åkte iväg till träningen men idag gick det galant. Inte minsta gnäll från någon, skönt!

Ellie var vaken och höll koll på de större men efter någon timme blev hon trött och somnade.



Liten tjej med skön stil... hon vrider och vänder, ibland hamnar hon upp och ner i sängen.


De stora lekte vidare. Leran och glassmaskinen är poppis men de har även målat teckninger. Siri satte upp sin på kylskåpet, har inte hänt förr så hon måste varit riktigt nöjd. Det blev dans och legobygge m.m... Klicka här

De är så sköna tillsammans, inte alltid överens men idag var det nästan inga konflikter som de inte löste själva. Så bra!



Puss kompis.


Några timmar med 3 barn går fort. Ellie sov bara en kortis och det märktes snart att det var tid för lunch. Jag gjorde det enkelt för mej och stekte upp fryst pytt i panna och några ägg. Siri och Lova tittade på Pippi på de sju haven så länge,
Trollungen hängde på höften och jag knäckte ägg med ena handen utan skal i pannan. Yes, supermamman, ha ha ha.
C och Micke kom från träningen så vi kunde äta tillsammans.
Efter lunchen var det tid för kompisarna att säga hejdå och vila i sina sängar. Jag slappar med en kaffe och Ellie somnade också nu. Tyvärr kom febern tillbaka så hon har fått panodil men som skönt är är tempen lägre än igår.

I eftermiddag är C ledig men jag vet inte helt vad vi ska hitta på... kanske en film ikväll? Passande väder...

Började läsa mama och skrattar gott åt 5 barns mamman och författaren Unni Drougges svar på Vad varje mamma bör ha? Svaret blir "En lättanvänd kamera att förstärka minnena med. Och en dyr dräkt så man inte glömmer vem man en gång var. och vad man vägde."

Just det kameran finns, bilderna blir tagna.... Dräkten eller i mitt fall kostymen finns också. Får se om midjan kommer tillbaka någon gång.....Ja,ja, kanske ska börja träna snart, jag som varit ett riktigt träningsfreak. Vad hände liksom??? Är det försent att ta tag i beach 2009?  Får kanske satsa på nästa år...

Ha en skön helg! Kram

Status..

Ellie är piggare, febern har gått ner så vi testar utan panodil men än så länge är humöret på topp. Natten har dock varit lite sådär mycket vakentid men inte alls som i förrgår. Det gåt åt rätt håll!
Siri hostar men är annars okej. C och jag mår bra. Nu kommer Lova som ska vara här en stund på förmiddagen.

Ha en härlig fredag!!!!

Har alla spelarna sjuka barn?

Tittade just på text-tv och ser att det verkar rejält kört  för Södra. De ligger under med 3-0 mot Mjällby och matchen är slut när som helst. Nu är det över.... förlust ikväll igen, taskigt. Har alla spelarna sjuka barn som vi? C har inte direkt fått den bästa uppladdningen de senaste dagarna här i sjukstugan, Ellie har yrat till och från natten igenom. Jag somnade först vid 3 och sen vaknade hon igen och väckte hela familjen vid 6. Alla var även ur sängen för toalettbesök vid 2-tiden då Siri tyckte vi kunde gå upp. Det blev som sagt inte mycket sömn och en tidig morgon men  vi lyckades somna om som tur var.

C tog ledigt från jobbet  och Siri stannade hemma från förskolan. Vi mjukstartade dagen men sen frukost, dusch och påklädning i lugn och ro. Ellie var på gott humör trots att febern fortfarande var runt 40 grader. Skruttan och lilla trollungen lekte tillsammans och då skrattade hon glatt. Amningen har också funkat så förhoppningsvis är älsklingen pigg imorgon. Hoppas, hoppas, det är så hjärtskärande när barnen är sjuka!  Jag ringde barnmottagningen  som tyckte jag kunde återkomma imorgon om hon blivit slö men så funkar det ju inte utan det brukar bli barnakuten på lördagkvällen här hos oss. Vore skönt att slippa det. Lilla älsklingen.

Om man bortser från sjukdomar och förluster har vi haft en helt okej dag. 



Koja i babygymet, klicka här


När Ellie blev trött gick vi ut, visade sig att Siri också var påverkad av natten, hon sov i vagnen efter 5 minuter. Passade egentligen bra, vi kom iväg sent och skulle lämna en present på förskolan men kompisarna var nog redan på gång att vila där också. Vi tittade bara in som hastigast och tackade för den här terminen. Stackars Siri hon kommer sakna alla i sommar. Vi får gå förbi någon gång och leka ute med de som är kvar.

Idag började Polarn&pyrets rea, hade lust att se om det fanns någon fleece till Ellie  och gummistövlar till Siri. Finns alltid mycket fint men jag handlade inte så mycket. Vi har semester nästa vecka, roligare att shoppa då...



Tunika. piké och gummistövlar till Siri, Ellie blev utan som vanligt.


Tiden rann ifrån oss som vanligt, Siri vaknade, C var hungrig så vi insåg att hem och laga lunch hade tagit alldeles för lång tid... Lunch på Twin, funkar superbra med barnen helst när det inte är så fullt.



Siri delade mat med oss, tittade på allt spännande utanför fönstret. En helskön lunch. Lillasyster sov och sov...


Vi gjorde ett par ärenden till. Trollungen började vakna men somnade om när vagnen började rulla. Väl hemma åt hon ikapp. Hon fick panodil för att hålla ner febern och då kunde hon ligga på golvet och leka en stund när jag fixade i ordning här hemma.



Tänk om jag vore lika pigg när jag har 40 graders feber....


Nu kommer C hem, ska prata lite med min darling. Läsa nya mama och förhoppningsvis sova gott inatt. Båda små somnade vid bra tid ikväll så än finns det hopp.

Kram på er!!!

 

Barnvakt

Jag har fått känna lite lätt på 3 barns livet i eftermiddag. Förrutom Siri och Ellie, har jag även haft Lova här under tiden hennes pappa var på träning och mamma på introduktion för sitt sommarjobb. Det har funkat jättebra trots att mina små älsklingar inte varit pigga. Siri blev så glad när kompisen kom och de kramades och var superlyckliga. Skruttan ville inte äta mellanmål eller dricka så vi fikade faktiskt på glass, kände jag var tvungen att få upp humöret och tålamodet fram till middagen.
Tjejerna har dansat, lekt med lera, byggt duplo m.m. Koncentrationen varar inte så länge så aktiviteterna blir många.
Jag har övervakat leken med Ellie på armen het som en kamin men vid relativt gott mod så länge hon får vara nära.
Tyvärr blir det inga bilder från dagen, hade glömt ladda kameran och själv med 3 små kändes det inte så viktigt, var dock en fröjd att se när gullungarna dansade loss till smurfhits då önskar jag att jag haft tid att filma....

Micke följde med in på middag och t.o.m Siri fick i sig lite mat.
Nu har C och skruttan varit ute en stund för att hålla henne vaken, hon somnade bara 20 minuter i eftermiddag, tror älsklingen hade öronsprång. De kom precis in och ögonen faller ihop på henne. Tandborstning och sängen nästa, sen får vi hoppas att hon sover till morgonen. Lite tidig kväll, det här....

Rebecca hade med sig fina, små goda, gottepåsar från Olgas som det nog ska gottas med när barnen somnat. Lite lyx i vardagen. Tack söta du!!!




En gammal bild på kompisarna. Siri runt året och Lova ett par månader yngre. Jag minns att Lova inte gick utan att hålla i sig och sträckte sig efter Siri när hon skulle gå.




Det är härligt med lek.


Kram!

Sjukstuga

Vi är hemma idag igen. Siri är småkrasslig, har hostat hela natten men ingen feber direkt. Vi tänkte det kunde bli jobbigt för henne att vara på förskolan när hon inte sovit så bra. C är ledig från jobbet men ska på lunch med spelarrådet och sen träning i eftermiddag så vi tjejer får klara oss själva några timmar.

Ellie däremot blir jag orolig för hon har varit vaken flera gånger i natt så varken hon eller jag har sovit. Vid 2-tiden kändes hon varm och hade 38.6, inte så högt men eftersom hon sov så dåligt gav jag henne panodil. Hon somnade om men vaknade tidigt, imorse nästan feberfri men för en stund sen när hon endast sovit en kvart sen morgonen kändes hon kokhet och C  tog tempen igen, 39.9. Jag tycker det är otäckt när febern är så hög.... Hon somnade nyss i min famn och jag har precis lagt ner henne i vår säng och öppnat fönstret så rummet kyls av. Får stänga om en stund det är rätt så kallt ute.

Hoppas de små älsklingarna är friska snart!!!!

Tisdag eftermiddag...

bjöd på en lunch med C, Skördis och två sovande barn (Ellie och Edvind) på CoffeehousebyGeorge. En skön avkopplande stund en dag som denna. Att maten också smakade gott gjorde timmen ännu bättre. Jag lyxade med en latte istället för vanlig kaffe.

Hämtade Siri på förskolan som haft en bra dag men inte ätit någon mat, även att det var potatismos och korv, inte ens ett knäckebröd slank ner. Hon gör sådär ibland äter i skift, ibland passar det, ibland inte...
Min mat som jag lagade åt hon i alla fall. Fisksoppa, väldigt god!



Mammas mat är bäst..... bättre med fisk än korv.


Lottas snabba fisksoppa....
(fråga mej inte vilken Lotta)

4 port.

1 gul lök
½ msk smör
1 burk kronärtskockshjärtan
4 dl vatten
1 dl torrt vitt vin
1 fiskbuljongtärning
1 grönsaksbuljongtärning
2½ dl matlagningsgrädde
400 gr djupfryst torsfilé
1 dl strimlad rökt lax
2 dl skalade räkor
1 krm vitpeppar
2 msk finhackad dill

Gör så här...
Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i smör. Dela kronärtkockshjärtan i bitar och lägg i dem.
Fyll på med vatten, vin, buljongtärningar och grädde. Koka ett par minuter.
Skär torskfilén i 2cm kuber, lägg i soppan och sjud 5-10 minuter.
Ta av soppan från plattan och tillsätt lax, räkor, peppar och dill.

Jag brukar till vardags använda matlagningsvin, lägga i en laxfilé samtidigt som torsken istället för rökt lax och skippa räkorna... då blir det en god och lite enklare soppa.

Annars då? Jo tack. Ellie fortsatte på det smågnälliga humör hon börjat med men det blev lite bättre efter en kortare powernap under tiden jag lagade middagen. Sen kunde hon leka själv på golvet bara hon var i centrum och fick massor med uppmärksamhet.



När vi åt middag spanade trollungen i babysittern


C åkte iväg på ett extra pass med en vänskapsklubb som önskat att han skulle vara med på en träning. Yes!!!! När vi äntligen har en frikväll så varför inte träna mer....
Nu hade inte han något att säga till om utan det är obligatioriskt någon gång per säsong men brukar aldrig nyttjas.
Kvällen rullade på i alla fall men är ju trevligare och lättare om man är två....
Han kom hem lagom till att säga godnatt till Siri och klä på Ellie pyjamasen.
 
Längtar till nästa vecka när vi har semester!!!!!! Ingen träning, inget jobb och ingen förskola.
Siri kommer vara superlycklig när hon får ha sin älskade pappa dygnet runt och givetvis jag och Ellie också.

Har lagt upp en liten film. Så här har vi det ofta på eftermiddagarna.

Ha en skön kväll, dubbelavsnitt av Lost ikväll igen... funderar på att sova en stund och ställa klockan...



Mammagris?



Bilden är tagen den enda minut idag som Ellie inte varit i famnen på mej eller sovit.


Mammas lilla älskling mår inte riktigt bra. Hon går under ett nytt namn Ellie Gnällie, skämt åsido.... inte så roligt egentligen. Jag har burit och burit och ingenting annat blir gjort om hon inte sover vill säga. Jag vet inte riktigt vad som står på om hon bara är mammig eller om hon också blivit förkyld. Stackars liten!
Nu somnade hon och Siri leker, jag ska laga fisksoppa till middag. Lika bra att börja så jag är klar innan trollungen vaknar.

Fniss



Blir tänderna rena med Ellies bebistandborste?


Alldeles för sent igår kväll när vi skulle sova kom C på att han inte hade någon tandborste. Eltandborsten var urladdad och hans necessär med alla "produkter" är kvar på Öland. Jag hade glömt att köpa en ny när jag var i affären....vad göra? "Ta Ellies, hon har ju ändå inga tänder" föreslog jag. Svaret blev "ja,ja,bättre än inget, men vad liten den är"
Om det kliar i tandköttet har C även bitring på sin nya tandborste. Ha,ha,ha.

Full av fniss kröp jag ner i sängen. Siri kom inspringande före C ens hunnit lägga sig. Det första hon gör är att släppa en riktig brakare. "Fes du under pappas täcke?" Skruttan svarar glatt, "Jaha" "Vilken tur att du inte var under mammas täcke" ett nytt "Jaha". Stackars C, han visste inte vad han kröp ner till. Hela familjen samlad och dags att sova....

Siri har gått till förskolan idag och Ellie och jag är kvar hemma. Jag får ta tag i allt jag inte hann igår...

Ha en bra tisdag!

För miljön...

Jag försöker handla krav, rättevisemärkta och ekologiska varor i relativt stor utsträckning. jag letar inte ihjäl mej men finns det så köper jag det. Kaffe,mjölk,fisk, musli,marmelad......osv......bananer, men varför är det alltid plastpåsar omkring de kravmärkta bananerna? Någon som vet? Känns lustigt, nu står väl märkningen för annat men det känns så fel i sammanhanget. Vi hade en diskussion angående ämnet i fredags men kom inte fram till någon annan lösning än att det måste vara för hållbarheten, jag har för mej att de får mogna längre och innehåller därför mer näringsämnen.....
Jag kan ha fel....

Bara en liten reflektion från mej.

Hej,hej!

Slapparedag

Eftersom Siri kändes varm inatt har vi slappat och tagit det riktigt lugnt idag. Pasta och köttfärssås till lunch, tänkte jag kunde passa skruttan men hon åt dinkelpastan och ärtor men ingen sås. Somnade dock gott efter maten och sov i två timmar. C kom hem men bara för lite mat, Siri blev som vanligt helt förstörd när han gick igen. Det fick bli en film, Landet för längesedan och mys i soffan.

För att dagen inte skulle bli allt för långtråkig för Siri som är van vid att vara mycket ute och i rörelse gick vi ut på gården ett tag. Blåste såpbubblor och sparkade boll.

Annars lek med lera, pussla och laga mat.....

Ikväll ett långt bad för skruttan, "mamma titta mina händer,konstigt" efter badet var hennes händer och fötter skrynkliga.

Siri somnade tidigt, C hann precis hem till godnattsagan och kunde ta över.
Nu har vi precis ätit en "vuxenmiddag". Sushi till mej och kinamat till C. Ellie var med och gymmade under tiden men ska sova hon också. Jag ska gå ner på Konsum och handla orkar inte med någon storhandling denna veckan och nästa är det ändå semester. Så skönt!!!!

Kram på er.


När regnet faller ner...

håller vi oss inne. Siri är pigg hade lätt orkat en dag på förskolan. Skönt att det inte blev värre.
Städningen blev det inte mycket med... skruttan ville pussla och Ellie sov bara en kortis på förmiddagen.



Siri klappade en sköldpadda igår och fick det här pusslet av Cathrin. Mycket poppis, hon fixar det redan utan min hjälp.


Lilla trollungen har nog haft ont i magen idag för hon är inne på dagens tredje ombyte.... först kom maten i retur direkt efter amning över oss båda. Lite senare satt hon nöjd och glad i babysittern, jag anade oråd när hon en stund tidigare varit gnällig och bytt humör plötsligt. Lyfter upp henne och, yes, hela hon nerbajsad. Det fick bli ett bad mitt på dagen istället för ikväll.



Dagens tredje outfit och snart dags för en sovstund.


Båda barnen sover nu och jag ska slappa en liten stund med Elle Interiör och kaffe.



Härligt att drömma sig bort en stund....




Hemma med barnen

 Siri är förkyld och har hostat och varit febrig i natt nu är hon pigg men är hemma med mej och Ellie. Ingen tidig morgon för mej idag, kunde sova ut lite men C gick upp med Siri före sju. 

Ute skiner solen samtidigt ser man mörka moln, ser ut som ett riktigt oväder är på intåg. Vi håller oss inomhus i vart fall nu på förmiddagen. Tänkte passa på att städa får se hur det går men nu sover trollungen och skruttan pusslar så det kan funka....

Jag hoppas Siri är frisk imorgon så hon kan leka med kompisarna på förskolan innan det långa lovet.

Nu ska jag hjälpa stora älsklingen med pusslet och sen ta tag i ordningen här hemma.

Ha det gott!!! 

Helgens bilder

Vår helg började i fredags med snabbvisit av Geetha och Ebba, barnen lekte och jag packade. Geetha underhöll Ellie så gott det gick..



Lek med lera och "glassmaskinen"




Ellie med gudmor


Efter en snabblunch körde vi mot Öland.



Kan det vara mysigare i bilstolen?


Det tar sin tid att komma fram men snart så.... min kväll tillbringades med tjejerna.



Tina, Mathilda,Kajsa, Johanna och jag.... Ida och Tina kunde tyvärr inte komma.




Den goda huvudrätten som Johanna bjöd på.


Kvällen flög snabbt förbi, åtminstonde för min del. När klockan började närma sig 12 körde jag "hemåt" . De andra slog på stort och partajade halva natten. (skojar bara) Sent blev det hörde att ni var i säng vid halv 4. då var det inte långt kvar tills jag steg upp...



Ellie leker med den fina ankan hon fick av familjen Kummel/Johansson. En pigg tjej i lördags morse.


Lördag förmiddag tog vi det lugnt i Algutsrum. Siri somnade i vagnen redan på förmiddagen. Hon var så trött efter allt bus med kusinerna kvällen innan. Passade bra med ett sovpass så vi kunde hitta på något kul på eftermiddagen.

Vi körde till Borgholm för att se om semestersäsongen kommit gång med nationaldagsfirande... dåligt med det. Vi såg knappt en flagga hissad på vägen dit. I stan var det några butiker öppna men det mesta kommer nog igång midsommarhelgen. Alexander var med oss och det blev en glass sen lek i parken.



Vi stannade till i Färjestaden och lämnade av Oscar. Siri körde racerbil med faster en stund.




På glassbaren i Borgholm gör de sin egen glass C slog på stort med en "gammeldags"



Två busungar som pratar i ett. "ser du mina ögon nu?" undrar Alex.




Skruttan i parken. Full av bus och påhitt. Både arga mamman o pappan kom tyvärr fram.... Ja,ja det är glömt nu!




En kille som blivit stor! Undrar lite vad Siri pysslade med. Alex du gör alltid vad mamma säger, eller?




En strålande dag med småkalla vindar men härligt att vara ute


Ellie började bli hungrig och C skulle sköta kvällens grillning. Dags att bege sig...



Grillmästaren, fixar kycklingfilé och fläskfilé. Carina ordnade potatisgratäng och sallad.




God mat i trevligt sällskap.




Lilla älsklingen hos faster Cathrin.


Mysigt att kunna sitta ute och äta. Ellie var tyvärr inte riktigt nöjd så C och jag åt i skift men men så är det ibland. Då är det skönt att inte vara ensam.
 Siri var också jättetrött. Tanken var att hon skulle få vara uppe en stund och se fotbollen men det funkade inte. Jag var tvungen att lägga henne. Eftersom hon var helt slut bröt hon ihop totalt så jag fick lägga mej ett tag med henne. Missade första halvtimmen på matchen och då hade danskarna redan gjort 1 mål. Så gick det med den nationaldagen. Jag fick ta tag i nästa barn som somnat i sin pappas famn utan ny blöja och mat, stackarn, Jag trixade på en blöja och ammade henne sen kändes allt bättre och jag hade missat halva matchen. Istället för att titta tog jag, Carina och Cathrin en promenad med hundarna och C sövde Ellie.


Idag söndag, packade vi ihop oss för att dra hem igen. först ett stopp hos Kajsa, Peter och lilla Lova i Kalmar. Vi hämtade upp Johanna som också ville ses innan vi åkte.



Vi har fikat och ätit hela helgen... Kajsa hade bakat "finmuffins", sen bjöd hon på bullar och macka till de som ville.




Lilla söta Lova blev matad med smörgås av Siri och gapade glatt.




Här flaggades det för att fira Sverige eller var det att lilla Lova blev 11 månader idag?


Vi kunde inte stanna så länge innan vi var tvugna för hemfärd... 



En fågelholk i bilen.

Båda sov gott större delen av vägen så vi körde på och stannade inte förrän i Jönköping.




Ellie vaknade till men var på gott humör.


Skönt att vara hemma igen. Siri leker med sina saker, snart är det läggdags och imorgon sista veckan innan sommarlovet. Skruttan har blivit förkyld... kan det vara ac´n, eller??,Nä jag tror inte det, är nog ett virus hon fått. Hoppas bara hon är pigg så hon kan gå till förskolan imorgon.

Hoppas ni också haft en bra helg!! Kram


Just nu

Vi har grillat,solen strålar och allt är härligt... Ellie är inte helt i fas men annars tiptopp! Alldeles strax efterrätt, marängsviss och chokladbollar ute på altanen. Om en liten stund landskamp på tv och barnen i säng. Siri är helt slut.

Heja Sverige!!!!!

Livet på landet

Vi är på besök hos C´s föräldrar i Algutsrum Öland. Kan bli lite si och så med uppdateringen i helgen. Här finns inget bredband så datorn är allmänt seg... kanske inte blir några bilder inlagda förrän söndag kväll men vänta och se det kommer förr eller senare.

Vi kom igår eftermiddag och kusinerna väntade otåligt på Siri. De ringde Carina minst tio gånger under dagen och undrarde om vi inte var framme snart???? Det tar sin lilla tid att köra sen går det inte snabbare med två små barn i bilen.
Resan tar ca tre timmar utan stopp. Vi körde så länge Ellie sov men efter lite drygt två timmar vaknade hon, nerbajsad och hungrig. Där blev resan plötsligt en halvtimme längre. Sen var alla nöjda och snart kom vi fram.

C hade önskat "husvagnsmat", för er som inte vet vad det är... köttbullar på burk med sås till det hemlagat potatismos, riktig "barnmat"

Jag som var bjuden på middag senare på kvällen avstod denna läckerhet. Ha,ha.

Siri, Oscar och Ellie spelade fotboll och cyklade. Efter all lek badade de alla tre i badkaret. Då är grabbarna sams och skruttan skvätter vatten på dem.

Jag och Ellie körde in till Kalmar för middag och lottöppning hos Johanna. Mycket trevligt! Trollungen var på sitt bästa humör, lekte på golvet,satt i knät eller babysittern, inga sura miner alls. Så skönt när jag kommer iväg på lite girltalk.
Hon somnade gott i Johannas säng vid halvnio-tiden och sov tills jag kom "hem".

Vi fick en trerättersmiddag. Fördrink till de andra och lite champange. Jag fick nöja mej med mat men det gör jag så gärna är så kort tid med bebis och amning...
Kvällen började med parmaskinka, passionfrukt och ädelost mmmmmm, behöver jag säga mer. Fortsättningen var inte sämre. Lax i ugn med knäckebröd och räkor till detta färskpotatis, grön sparris med pinje sallad och en kall romsås. Receptet kom från Kerstin, Johannas mamma. Kvällen avslutades med dessert och lottöppning. En vitchoklad och passionsfruktkaka, himmelskt god.

Det där med lotterna... Vi är sju tjejer det blir 14 lotter varje gång någon av oss fyller år. Igår var rena bottennappet. Vi vann inte en krona. Hur är det möjligt??? Jag har god lust att skicka alla nitlotter tillbaka till Triss och fråga vad det är för lurendrejeri??? Vi får snart börja med ett annat system. Även utan kunskap är jag övertygad att vi haft mer pengar på kontot om vi spelat på hästar.

Det var förrutom lotterna en lyckad kväll! Tack för igår tjejer!!! Återkommer med bilder som sagt.
Nu ska jag gå ut och kolla vad grabbarna och lilla fröken har för sig... Senare i eftermiddag blir det grillning och kanske en sväng till Borgholm.

Ha en skön nationaldag och glöm inte landskampen ikväll!!!

Nu börjar helgen

Regnet öser ner från en grå himmel och smattrar hemtrevligt på rutan. En dag som den här tänker jag vilken tur att jag inte putsade våra fönster i veckan.

Det är fredag, C har endast ett förmiddagspass och efter lunch är vi lediga fram till söndag kväll. Alltså en riktig långhelg i våra ögon.
Vi ska utnyttja den till max.... i eftermiddag kör vi till Öland och besök hos farmor och farfar. Siri ska ta med sig cykeln, får inte glömma det, hon ser framemot att  ut med farmor och hundarna. Det blir säkert lek med kusinerna idag eller imorgon också. Jag är sugen på att köra en sväng till Borgholm imorgon på vår nationaldag om det klarnar upp vill säga.

Ikväll är jag bjuden till Johanna som fyllt år tidigare i våras. Det är lottöppning och middag med tjejgänget. Ska bli så kul att ses! Hoppas vi vinner storkovan, vore verkligen på tiden så vi kommer iväg på en resa snart. För tillfället hade det lönat sig att spara pengarna istället för att köpa lotter. Fast det är ju inte lika roligt. Hörde att vi inte blir alla ikväll, synd!
Är alltid svårt att få till så det passar alla 7 jag är glad att jag kan, var ju inte meningen till en början.

Ses ikväll tjejer!




Johanna och Ellie


Nu är hela familjen vaken, känns tidigt för frukost.... Jag ska packa för helgen sen kanske Geetha och Ebba hälsar på innan vi ska åka.

Ha en skön fredag! Kram

Sommarkväll

Temperaturen ute är lite väl låg men stämningen här inne vittnar om sommar. Jag serverade nypotatis och sill till middag. På stereon spelades svenska klassiker. C lyxade med en öl till maten. Vad det är härligt med den svenska sommaren..... helst om det blir varmt och sol.



En sillsymfoni... Siri åt potatis och kyckling men tyckte sillen såg spännande ut.


Siri somnade innan 8 och jag trodde Ellie var på väg också men hon skrek så jag tog upp henne igen. Stackaren en rap satt på tvären... nu ligger hon i soffan och är helt slut så vi får göra ett nytt försök.



Liten och trött


Så snart Ellie somnat sött ska C och jag se en film. "The List"  med bla Hugh Jackman, Ewan Mcgregor och Michelle Williams. En thriller...läste just på baksidan, tveksamt om jag gillar den. Kanske blir glatt överraskad...

Ha det gott!!!.


Ut på vift

 Det tar sin lilla tid att få ordning hemma och på sig själv. Jag bestämde mej för att  komma ut på promenad men tiden sprang ifrån mej och allt blev ganska stressigt. Ellie och jag var färdiga runt halvtolv, hm fick bli lunch på stan.



Lillatrollungen lekte på golvet innan vi gick ut.




Klara att gå ut på vift.


Ellie satt upp i vagnen och var helnöjd, mycket spännande att titta på. Snart blev hon trött av alla intryck och somnade gott. Jag fällde ner henne så hon kunde ligga ner och sova.

Vi gick till Åhlens, hade sett att de har en plastmatta som kanske kunde passa på balkongen. Tyvärr gjorde den inte det, var inte speciellt snygg och kostade 295 kronor. Nej då får det va.

C ringde och var klar med första träningspasset för dagen och med Ellie sussandes i vagnen käkade vi lunch på Twins uteservering. Var skönt att sitta en stund i solen. Egentligen har det varit kallt och blåsigt idag men tack vare solen helt okej.



Pizza till lunch, det sker inte ofta.


Pizzan var tunn och god, riktig italiensk. Soltorkade tomater, oliver, fetaost. Mums

Vi kunde inte sitta så länge, C hade ett möte och jag skulle hämta Siri.
Skruttan hade haft en bra dag med mycket utelek och köttbullar till lunch, kan livet bli bättre när man är två år? Hon cyklade ett par varv runt huset sen gick vi till Södras kansli för att möta C. Han satt fortfarande upptagen men Siri fick en pepparkaka av snälla Eva-Lena i receptionen... hmm, jag undrar om det är därför hon vill gå till "pappas jobb"?

Nu har C åkt till träningspass nummer två och Siri och jag myser en stund i soffan med "Pippi på rymmen". 
Ellie
sover igen

Snart dags att laga middag. Kramis 

   

Grymt..

då menar jag  ett grymtande läte. Vi vaknade på fel sida hela familjen eller visaren på klockan stod på fel sida om 7:an alltså runt 6 som vanligt. Skillnaden var att jag råkade tappa Ellies napp på det hårda trägolvet och detta lät så högt så Siri vaknade som väckte C och kretsen var sluten. När trollungen fått lite mat och ny blöja tänkte jag C kunde vara vaken med barnen eftersom det alltid är jag som är uppe med tuppen. Han grymtade sig ur sängen och fräste lite åt Siri, jag intog försvarsposition och morrade tillbaka att han kunde lägga sig igen eller skärpa till sig. Så här blir det i trötta familjen. Ett par timmar senare när alla är riktigt vakna kan vi skratta åt det men det är bara att inse, vi är inga morgonpigga varelser. (endast Ellie, hur ska det gå?)
Jag fick vila och C fixade mannagrynsgröt, mackor och kaffe. Puss,puss, älskling.

Jag somnade i alla fall i tid igår men det hjälper föga när jag är uppe ett par gånger däremellan. Nä,nu ska jag sluta klaga, barnen är bara små en kort tid sen får man ligga vaken och oroa sig för att de kommer hem för sent och sover för länge istället. Jag ska leva i nuet och uppskatta det som händer just nu utan att längta efter något annat. Det här är mitt liv, varje dag som går är en del av det!

Nu ska jag fixa lite...städa i ordning. ordna på balkongen. kanske hinner ut på en promenad när solen lyser så härligt.

Klicka här för att höra en låt speciellt till C. (han gillar den och vi brukar lyssna på den i bilen.)




Love you, my darlings.

Lite gnäll

Tyvärr har inte Ellie sovit så bra idag. Förmiddagen var okej med en lur på dryga timmen men hon var smågnällig till nästa sovpass. Trollungen känns varm och termometern visade på 38.5, tidigare idag, funderar på om det är tänder på gång, ser inget men tycker jag känner en liten tagg. Hon fick en panodil och blev piggare men nu känns hon varm igen... är lite tidigt att ge mer, får se om hon somnar för natten eller om hon vaknar till igen.

Vi har tagit det lugnt annars. Var ute en stund med Siri och Ellie. Skruttan gungade och hoppade i vattenpölar. Blev blöt, trots gummistövlar så vi gick in och lagade middag.C kom tidigt från jobbet så vi åt redan vid halv 5. Sen ingen träning, känns så lyxigt att ha kvällen fri.

Vi körde och fixade några ärenden. Stannade till på Rusta, hittade parasoll och spaljé till balkongen. Vi har inte hunnit få ordning ikväll men tänkte jag kan ta tag i det imorgon förmiddag. Allt var så billigt, fanns massa kul och mindre kul att fynda. Siri plockade till oss en del grejer som vi inte skulle ha... bla ett magträningsredskap, var det en pik till mej tro?

Nu ska jag och C kolla hotell till vår minisemester i Göteborg.




Skruttan vid fågeldammen klicka här för en liten film


Hoppas alla haft en bra onsdag! Kram

Dåså...

är det bara jag och Ellie hemma. Hon har precis somnat om och jag hoppas trenden håller i sig med längre sovpass.

Vi har haft en skön morgon. Idag vaknade C av barnen, jag låg som vanligt och väntade men se trägen vinner, ha,ha. Han steg upp skötte blöjbyten och fixade frukost. Det var bara för mej att slappa en halvtimme extra i sängen och komma upp till dukat frukostbord. Yes!!!! Vilken bra start!!!
Det behövdes idag när jag stannat uppe till halv ett bara för att se Lost som jag ångrar att jag någonsin börjat se... men nu är det för sent att dra sig ur. Igår lyxade Tv 4 till det med ett dubbelavsnitt, snacka om att jag suckade och gäspade.

Ellie väckte mej för mat vid halv 4, jag tror knappt jag öppnade ögonen varken när jag ammade eller bytte blöja. Jag har enbart mej själv att skylla, ikväll ska jag lägga mej tidigt!

Min förmiddag kommer att bestå av: städa tvättstugan, vika tvätt, leta hotell till minisemester i Göteborg. Med andra ord jag ska inte göra mycket...



Idag gick Siri till förskolan med alla snoddar och spännen i håret som kusin Oscar köpt till henne.


Ha en skön regnig onsdag!

Buskompisar

Regnet kom efter lunch och då öste det ner jag tyckte t.o.m jag såg en blixt. Lika snabbt som störtskuren kom var den över. Tur det för jag skulle gå till förskolan och hämta Siri. Ellie var vaken och följde med in, fick massor med pussar och kramar av storasyster som blev överlycklig att se oss, även jag fick mysa med stora älsklingen. Lova och Rebecca skulle följa med hem så vi gick in på Lovas avdelning för att vänta på Rebecca som var på utvecklingsamtal.

Väl hemma gjorde jag hallonsmoothie till oss, småtjejerna ville ha macka också. Det var svårt att bestämma vart vi skulle sitta. Först satt alla utom Lova vid köksbordet men Siri tyckte synd om henne och flyttade även hon till det lilla bordet. De brukar få äta där när det är frukt eller mellanmål inte middag... kan bli lite väl mycket kladd.



Bästa vänner, delar alltid lika, nja kanske inte....



Siri har smoothie i hela ansiktet och Lova munnen full med macka.


Det var trevligt med sällskap. Jag tvättade samtidigt, skönt att slippa dra med två barn ner i tvättstugan.
Tjejerna lekte och bråkade om vartannat. Det var många "förlåt" mellan kompisarna men i slutändan har de alltid roligt.

Rebecca och jag lyckades dricka kaffe på balkongen och solen tittade fram igen. De små sprang ut och in, är spännande med dörren ut och sen ett helt nytt "rum"
Ellie somnade efter lek i gymmet. Hon har sovit två långa pass några dagar nu och det är så skönt. Hon blir mycket piggare och det är lättare att veta vad hon vill.

Kompisarna gick hem efter några timmars lek och C kom hem från träningen.
Jag lagade lövbiff med senapssås, gott! Sen bad av barnen, fixa med tvätten och lägga de små....



C läser Ellies nya bok och älsklingarna myser i Siris säng.


Sötnosarna sover i sina sängar. C och jag slappar i soffan. Tänker läsa lite och se på Tv, är Lost ikväll så imorgon är jag lika trött som vanligt. Ja,ja ,sova kan man göra en annan gång....

Kramis

Trötter

Att jag aldrig kan lära mej. Vi har haft små barn i snart 2,5 år och jag tror inte jag sovit en hel natt på 3 år ungefär... ändå kan jag inte lägga mej i tid på kvällarna. Igår kom C hem efter matchen och vi pratade en stund om eländet, han var inte så säker på att de gjort självmål. Utan att en Landskrona spelare var sist på bollen. Det var stark sol och svårt att se. Han hade också gjort illa foten i slutet av matchen, glömde fråga i morse hur den kändes idag.... typiskt mej, en riktig tröttkeps.

När vi pratat ett tag började jag läsa "14 år till salu" och fastnade. Vilken fruktansvärd, skrämmande, hemsk,tragisk, det finns inte nog med ord att beskriva denna historia. Jag mådde dåligt när jag läste men det här är en bok som bör läsas. Jag hade svårt att lägga den åt sidan och plötsligt var klockan 12. För er som inte läst den läs!
Jag citerar..."Kan man rädda liv med hjälp av böcker? Helt klart! Det är !4 år till salu ett bevis på. Boken har under året ruskat om tonårstjejer, föräldrar och lärare och visat dem en verklighet där helt vanliga barn faktiskt säljer sex. I Sverige. 14 år till salu är årets viktigaste bok och kan rädda liv." Caroline Engvalls reflektion.

Jag var i alla fall otroligt trött i morse. Ellie vaknade första vändan vid halv 3, jag upp, amma, byta blöja och tillbaka till sköna sängen. Andra vändan klockan halv 7, trollungen jollrar glatt i sängen under tiden hon gör nummer 2. Jag väntar in i det längsta för jag tänker idag kanske det händer.... att C vaknar men icke. Jag upp igen, mmm nu är det morgon.

Frukost, strid om solkrämen, påklädning, hårspännen på skruttan idag (jag sa att Oscar skulle lämna tillbaka dem till affären och få pengarana om hon inte använde dem.... vad gör man inte? Det är ju så sött med spännen och tofsar ¨på småtjejer) Nu sover Ellie igen och jag ska sortera tvätt.
Solen skiner stark så inte kan man tro att det ska bli regn i eftermiddag... den som lever får se.



Solkräm, kepsen på och klar att gå!


Ha en skön Tisdag!!! Kram 


Vilken sommardag!

Det är bara så skönt med sommarvärme och strålande sol! Jag blir mycket gladare när dagarna är som den här.  Det gäller säkert de flesta så länge temperaturen inte drar upp över 30 grader.

Ellie sov över 2 timmar i förmiddags i vårt svala sovrum med öppet fönster så det fläktade lite, var tydligen väldigt skönt.
Jag ammade, sen gick C (som jobbat klart) och jag till stan för en lunch. Hamnade på Trattoria (kan vara fel...) på uteserveringen lagom balans av skugga och sol. Jag myste med en parma/brie ciabata. C hade redan ätit pasta så han höll mej sällskap och drack vatten i skuggan. Ellie var vaken och fick komma upp och kika lite.



Puss älskling!


Vi hämtade Siri på förskolan och gick hem för att ta emot Farmor, Farfar och Oscar. Skruttan har väntat och längtat. Jag sprang ner snabbt och handlade på Konsum, hanns inte med någon storhandling när lilla trollungen sov så länge.

Precis när jag kommit hem igen var de framme. Siri pussade och kramade oscar de vuxna vet jag inte om de fick något mys alls...
Oscar delade ut presenter och Ellie var mest nöjd med sin. Hon gillade både pappret, snöret och boken som var i.



"Kan man äta snöret?"


Vi myste på balkongen med en kaffe. Är lagom skön eftermiddagssol, härligt!


       
Siri med farmor och Oscar. Kaffe mmm,gott! Kaxa tyckte dock det var för varmt!




Fina kusiner.


Skruttan bara måste visa sin fina cykel för Oscar C följde med dem ut på en tur medans jag fixade middag. Jag gjorde det lätt för mej... fräste lite bacon, färska champinjoner, i med laga lätt, ädelost och en pressad vitlöksklyfta. Voila,
färdigt med pasta och grönsaker till.

Carina (farmor) hade med sig färska jordgubbar som vi åt till dessert. Mina första för säsongen. Supergott men vågade bara smaka på grund av allergi som jag fick när jag var gravid, tänkte Ellie säkert är känslig också...



En riktig sommardag "kräver" jordgubbar och glass.




Böcker är spännande men än så länge bäst att tugga på tycker Ellie.


C och de andra grabbarna i Södra spelade match ikväll. Jag var lite sugen på att gå nu när vi hade släkten här som skulle titta. Tillslut bestämde jag mej för att det passade tjejerna bättre att stanna hemma. Så här i efterhand var det ett klokt beslut. Dels broende på att Siri sov före klockan 8 och Ellie strax efter men också på grund av resultatet. Det kan inte varit någon rolig match att se. Landskrona vann med 2 mål varav ett var självmål. Taskigt!!!
Tråkigt att det inte kunde bli en hemmaseger, hoppas inte förra året upprepar sig. Då var det precis som om de bara inte kunde vinna hemma och tillsist tröttnade publiken.

Jag får prata mer med C när han kommer hem och höra vad som hände....

Nu är jag själv med de sovande älsklingarna och ska lägga mej på soffan och läsa. Köpte boken "14 år till salu" skriven av Caroline Engvall för ett tag sen men har inte hunnit börja i den. Ikväll är det dags!

Ha en skön sommarkväll!
                                                                                






Softar

En riktigt slapp förmiddag har Ellie och jag. Hon sover ett långpass efter en tidig morgon. jag har tagit det riktigt soft idag. När trollungen somnat om pratade jag länge med Geetha på telefon.... sen dusch och påklädning. Slappat lite i skuggan på balkongen och väntar på att Ellie ska vakna så vi kan möta C för en lätt lunch innan handling på Maxi och hämtning av Siri.

Ellie
är så rolig hon har börjat "krypa" när hon ligger på rygg ser ut som hon simmar men hon tar sig framåt, hm eller bakåt kanske man ska säga. Har försökt filma men då blir hon arg, undrar säkert varför jag inte hjälper henne?
Siri brukar skjuta på när lilla trollungen ligger på magen. Jag får titta åt ett annat håll och låtsas att jag inte ser. Ellie blir överlycklig när hon förflyttar sig och Siri vill bara vara snäll stora syster.




Mammas söta lilla älskling!




Ellies lilla hand i min.




Känns som det blir en skön dag!

Tidig måndag

Ellie har sovit hela natten och det är superskönt men det blev till att stiga upp strax före sex. Det ser ut att bli en strålande varm dag.

Siri vaknade också nu och vill titta lite på Bolibompa medans jag gör frukost. En helt vanlig måndag, alltså. Snart dags för förskola, jobb ett par timmar för C. Måste handla mat, känns tomt i kyl och frys och i eftermiddag besök av "släkten". Jag har inte bestämt om jag ska se matchen ikväll, mitt i läggdags.... får se det är ju så fint väder...

Ha en skön solig måndag!!!!

 

RSS 2.0