Utflykt

Vi var lediga allihop och funderade över frukosten vad som skulle ske under dagen. Tillslut bestämde vi oss för en tur till Vadstena. Nu packar inte vi ihop oss på 5 minuter, tyvärr. Det ska ätas färdigt, smakas gröt, ammas, kläs på, föräldrarna ska duscha och klä på sig. Ellie blir trött och måste sova... Siri ska bara... Klockan tickar på. Det ska packas för dagen. Och så vidare.... Vid 11-tiden var vi färdiga, tanka bilen och iväg.

Vi kom ett par mil sen hände något med bilen. Vi har en V70 som är några år gammal, helt plötsligt gick det inte köra snabbare än 85 km/h. C blev orolig att turbon gått sönder, jag vet inte, kändes bara dyrt.
Vi funderade på att vända men kom fram till att det var lunchtid och att vi närmade oss Gränna. Det fick bli ett stopp där istället. Otroligt trist med bilen!!!!

Väl framme upptäckte vi att det var marknad men vi gick ner till hamnen för lite mat till att börja med. Tyvärr är det inget ställe så vitt jag vet som har någon bra mat utan det påminner om gatukök och är halvfabrikat överallt. Siri åt åtminstonde sin mat, pasta och köttbullar. Ett säkert kort.



Vi väntar på maten, Siri ville ha juice dagen till ära och fick lov till det. Juice vet jag inte om det var snarare apelsinmer eller stark saft.

Vi åt vår mat, beklagade oss över priserna och Ellie sov. När vi skulle betala, vaknade trollungen och Skruttan ville titta på båtarna så för en stund var det fullt kaos. Båda barnen skrek, den lilla tystnade när hon kom upp men den stora blev fröken nej. Vi gick till bilen för ett snack med älsklingen om vi skulle åka hem med en gång. Effekten kom omgående och utbrottet var över, allt vi sa, lyssnade hon på och vi kunde gå och ta en titt på marknaden.
Givetvis fanns ett litet tivoli, hon fick välja en karusell och åka en gång.



En rymdraket åkte Siri men var på väg att byta efter ett par varv.


Vi gick en sväng bland marknadsstånden och det fanns säkert en del att slösa pengar på men det känns bara onödigt. Solen gassade och även idag var det sommarvärme. Tänkte stannat och badat men Ellie började bli hungrig så jag tyckte det var smidigare att amma i bilen. Efter matpausen körde vi hemåt men tog gamla vägen och körde ner till sjön Bunn, en liten idyll med skogen runt omkring. Nu sov båda gullungarna så det blev inget bad där heller. Nu märktes inget fel på bilen men vi måste kolla upp den i alla fall. Usch, det är så tråkigt!

När vi ändå var på vift tog vi en sväng runt Lina, Skördis och Edvinds hus som de precis fått nycklar till och håller på att renovera för fullt. Perfekt område med tvåfamiljshus och många barn i samma ålder runt omkring. Väldigt nära till förskola och skola. Härligt! 

En titt på klockan och det var kväll. Vi körde hem och fixade middag. Smoothie till efterrätt. C badade tjejerna och jag hyrde en familjefilm. Vi kände att det skulle vara omöjligt att få skruttan i säng när hon sovit sent i bilen. Vi myste i soffan till "Bedtime stories". Kul med Adam Sandler,inte min favorit men filmen var helt okej.

Snart dags för sängen! 

Kram!!  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0